Moja kolekcja

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Moja kolekcja

Post »

Witam wszystkich storczykomaniaków.
Na storczykomanię zachorowałam tak poważnie jakiś rok temu. Pierwszego kwiatka dostałam na imieniny w 2005r i nie wierzyłam, że mozna je hodować w domu. Jednak udało się i ten pierwszy żyje do tej pory i własnie wypuścił pęd, :D który niedługo zakwitnie. Potem były kolejne, ale niestety nie obyło się bez strat :( Dotychczas dorobiłam się 50 sztuk phalaenopsisów i myślę, że to nie koniec ;:80 Chyba wszyscy z forumowiczów znają to uczucie ciągłej chęci posiadania nowych okazów ;:187. Na początek chciałabym pokazać niektóre z moich aktualnie kwitnących storczyków.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Gdzieś Ty się ukrywała do tej pory :!: :?: 50 sztuk? Gratuluję kolekcji. Poproszę następne zdjęcia.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Ciąg dalszy.

Post »

Oczywiście, jeszcze to nie koniec ;:91 Poniżej zdjęcia, które nie zmieściły się w poprzedniej wiadomości:

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich ;:3
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Mamba :) Kolekcja robi wrażenie :D
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Mamba ;:111 ależ ilość ;:113 a czy wszystkie są inne czy powtarzają Ci się :?: a że piękne to pisać nie muszę ;:183
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Witaj wśród nas :) Jestem pod wrażeniem, a szczególnie żółciaszek mnie urzekł - moje marzenie :)
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Witam wśród nas ;:7 jestem w takim szoku że nie wiem co napisać ;:111 50 sztuk :?: niesamowite ;:87 Gratuluje i podziwiam
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44

Post »

O kurka wodna! Szok! Kopara mi opadła! Ty jesteś lepiej wyposażona niż większość kwiaciarni!!! Bordowy z białym środeczkiem!!
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

witam.... piękneeeeee.... zmykam czym prędzej bo padne na zawał z zazdrości ... ale takiej nieszkodliwej .... :P :P prosze o kolejne foteczki..... takich cudności
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam storczykowo i dziękuję za wszystkie miłe słowa :)
Ja również zachwycam się Waszymi storczykami i podziwiam je od jakiegoś czasu. Zresztą objawy tej przypadłości storczykowej mamy podobne :D

Kwiatki kupuję w Obi, Castoramie, LM, na giełdzie kwiatów, a nawet raz w Makro . Osłonki kupuję w tych samych sklepach, ale najtańsze są na giełdzie. Mam okna południowe i pólnocne. Teraz jest gorąco i te z południowego postawiłam na stoliku obok okna, co widać na jednym ze zdjęć. Reszta stoi niestety, po tej gorszej stronie, ale jak na razie jakoś sobie radzą i ładnie się rozrastają, co widać szczególnie teraz. Jednak jesienią będę musiała pomyśłeć o ich doświetlaniu. Jeszcze nie wiem jak to zrobić, ale coś wymyslę. Niestety, miejsce na moich parapetach skończyło się :( a apetyt na nowe kwiatki się nie zmniejszył. Znalazłam na to sposób, który zastosowałam na jednym kwiatku, a mianowicie umieściłam go w "koszyczku" zakupionym w LM / produkt z Orchidsklepiku/ .
Wkrótce postaram się pokazać pozostałe z moich ulubieńców.
Pozdrawiam ;:2
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Witaj Mamba :D ,piękna kolekcja i tyle kolorów, najpierw myślałam ,że masz taki fajny kwietnik ,a Ty piszeszże to stolik bo z miejscem to zawsze jest problem.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

renata75

Jest to stolik ze szkła i metalu, kupiony w ikei. Jest fajny, bo można montować poszczególne elementy / takie małe stoliki/ w górę i na boki, co pozwala na zagospodarowanie wolnego miejsca z przeznaczeniem na storczyki oczywiście :)
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Dzięki Mamba za odpowiedź, jeśli znajdziesz czas to proszę zrób zdięcie jak prezentuje się w całosci ,bo muszę pomyśleć o dodatkowum miejscu dla moich podopiecznych.
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”