Lustrzanki, cyfrowe, sprzęt i techniki fotografii
- karmad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2008, o 15:07
Lustrzanki, cyfrowe, sprzęt i techniki fotografii
Zapraszam do dyskusji na temat lustrzanek, zarówno cyfrowych jak i analogowych oraz technik tricków jakie stosujecie.
Na dobry początek ja używam o jakiegoś czasu cyfrowej lustrzanki Canon 350 D. W zestawie był obiektyw 18-55 - całkiem nie najgorszy lecz troszke niewystarczał na moje potrzeby więc dokupiłem obiektyw Tamron 70-300 AF i tu wielki plus dla tego producenta obok Sigmy to jedne z najlepszych obiektywów na rynku.
Czekam na rozwinięcie się dyskusji.
Na dobry początek ja używam o jakiegoś czasu cyfrowej lustrzanki Canon 350 D. W zestawie był obiektyw 18-55 - całkiem nie najgorszy lecz troszke niewystarczał na moje potrzeby więc dokupiłem obiektyw Tamron 70-300 AF i tu wielki plus dla tego producenta obok Sigmy to jedne z najlepszych obiektywów na rynku.
Czekam na rozwinięcie się dyskusji.
a czy robiłeś też tym sprzętem zdjęcia makro, bo od jakiegoś czasu ta lustrzanka jest obiektem moich marzeń i cena w sklepie a w sklepie internetowym to kilkaset złotych różnicy, ale ja jakoś do tych internetowych sklepów nie mam zaufaniafrytas pisze:bawiłem się dzisiaj lustrzanką sony alfa 350 i jestem pełen podziwu dla tego sprzętu
nie trybem makro sie nie bawiłem nie jestem tak wtajemniczony zwłaszcza ze to aparat kolegisonia pisze:a czy robiłeś też tym sprzętem zdjęcia makro, bo od jakiegoś czasu ta lustrzanka jest obiektem moich marzeń i cena w sklepie a w sklepie internetowym to kilkaset złotych różnicy, ale ja jakoś do tych internetowych sklepów nie mam zaufaniafrytas pisze:bawiłem się dzisiaj lustrzanką sony alfa 350 i jestem pełen podziwu dla tego sprzętu
czytam i czytam o tym sony alpha i sama nie wiem dlaczego on jeszcze nie jest w moich łapkach ;:225 chociaż jak wchodzę na forum foto to wychodzę z kompletnym mętlikiem w głowie, teraz tylko kwestia wyboru sklepu i wyjęcia pieniędzy ze skarpetki będzie to moja pierwsza lustrzanka, więc zapewne będę zadowolona z braku porównania ;:225
Do robienia zamieszczonych tu zdjęć nie używałam żadnych filtrów i nie obrabiałam ich żadnym programem komputerowym. Ten aparat jest naprawdę wysokiej klasy.karmad pisze:Bardzo ładne zdjęcia. W szczególności podobają mi się te zbliżenia - tryb makro jeśli się nie mylę? Jak się ogarnę z porządkami w fotkach to wrzucę jakieś swoje dzieła powiedz czy stosujesz jakieś dodatkowe filtry dla lepszego efektu zdjęć?
Może niektórych rozczaruję ..., ale Sony Alpha to nie jest ta klasa sprzętu fotograficznego. Wystarczy złapać w dłoń Olympusa a potem Sony i zaraz poczujesz różnicę. Jedyną wadą Olympusa są ceny obiektywów... Ja Zuiko 14-54 mm ściągałam ze Stanów.
Pozwólcie, że pokażę jeszcze te zdjęcia...
Monika