Kaktusy i sukulenty - Carol1
Kaktusy i sukulenty - Carol1
Witam, miałem tu już mały temat z prośbą o identyfikacje, nie udał sięmój temat, ale i tak postanowiłem zalożyć temat, w którym będę prezentować moje kaktusiki i sukulenty. Przyznam się, że kaktusy nigdy mnie nie pociągały, potem dostałem małego kaktusika, ale jakoś tak smutno wyglądał sam na parapecie, zobaczyłem kaktusiki w biedronce i się skusiłem. Teraz uważam, że kaktusy są na prawde piękne
Zaczne od moich kaktusików. Jeśli napisze złą nazwe lub nie napiszę wcale, a ktoś bedzie znał, to proszę się nie krępować i pisać Z góry dziękuję
1-Mammillaria Bocasana (jedyny kaktus, którego nazwe znam :P)
2-
Drugi, większy:
3-
4-
No i Kilka kaktusów w donicy:
Widziałem na forum o wiele piękniejsze kaktusy, widziałem kwitnące kaktusy, moje może takie nie są, ale podobają mi się i je bardzo lubie (bo moje! ). Mam nadzieję, że wam również się spodobają, powiecie mi coś o nich i będziecie wpadać częściej. Pozdrawiam
Zaczne od moich kaktusików. Jeśli napisze złą nazwe lub nie napiszę wcale, a ktoś bedzie znał, to proszę się nie krępować i pisać Z góry dziękuję
1-Mammillaria Bocasana (jedyny kaktus, którego nazwe znam :P)
2-
Drugi, większy:
3-
4-
No i Kilka kaktusów w donicy:
Widziałem na forum o wiele piękniejsze kaktusy, widziałem kwitnące kaktusy, moje może takie nie są, ale podobają mi się i je bardzo lubie (bo moje! ). Mam nadzieję, że wam również się spodobają, powiecie mi coś o nich i będziecie wpadać częściej. Pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedzi i pomoc.
Mam nadzieje, że podobają się wam moje kaktusiki. Mam również nadzieje, że będę je mógł wam pokazać z kwiatami za jakiś czas, chociaż nie wiem czy nie są za małe, żeby kwitnąć... nie znam się....
Teraz czas na moje sukulenty z ogrodu w donicach.
Eszeweria:
Pojedynczy rojnik:
Mój rojnikowy pomysł, nie wiem jak to wyjdzie, mam nadzieje, że fajnie :
Kolejnym razem wrzuce zdjęcia moich domowych sukulentów. Troche mało kaktusów i sukulentów u mnie, ale myślę, że kolekcja będzie się stale powiększać. Pozdrawiam.
Mam nadzieje, że podobają się wam moje kaktusiki. Mam również nadzieje, że będę je mógł wam pokazać z kwiatami za jakiś czas, chociaż nie wiem czy nie są za małe, żeby kwitnąć... nie znam się....
Teraz czas na moje sukulenty z ogrodu w donicach.
Eszeweria:
Pojedynczy rojnik:
Mój rojnikowy pomysł, nie wiem jak to wyjdzie, mam nadzieje, że fajnie :
Kolejnym razem wrzuce zdjęcia moich domowych sukulentów. Troche mało kaktusów i sukulentów u mnie, ale myślę, że kolekcja będzie się stale powiększać. Pozdrawiam.
Moja też się jakoś kładzie, myślałem o wyprostowaniu jej, ale jakoś nie umiem sięza to zabrać. Na wiosne posadze ją inaczej i tylemike_wwa pisze:Mojej się strasznie wydłużyła łodyga, przez to się położyła i tak trochę wygląda nieefektownie.
Mój temat znowu się nie cieszy popularnością, ale się nie poddam.
Przedstawiam moje żywe kamienie:
Ceropegia Wooda + jej kwiat (Więcej zdjęć kwiatów mojej ceropegi):
No i na koniec mój zamioculcas wyhodowany z liścia:
Mam nadzieję, że wam się spodoba i jeszcze wpadniecie. Dziękuję za komentowanie. Myślę, że szybko dodam kolejne zdjęcia.
Dzisiaj chiałem wrzucić reszte sukulentów. Mam nadziej, że z czasem będzi ich przybywać. Aktualnie rośliny troche zmienione, bo zdjęcia robione w lipcu, ale myślę, że nie musze wstawiać nowych bo zmiany są niewielkie.
Grubosz (mój pierwszy i najdłużej u mnie mieszkający) (Niestety gruboszami jakoś zająć się nie umiem może pomożecie?):
Grubosz 2 (przyszedł jako niechciany, puścił w wodzie korzenie, teraz siedzi w donicy i jest zagęszczany):
Grubosz 3 (znaleziony - został wyrzucony na dwór, nikt się nim nie interesował, a mi zrobiło się go żal i postanowiłem adoptować):
Grubosz, ale hobbit :
Róża Jerychońska (doczytałem się, że to też sukulent):
Bez wody:
Po włożeniu do wody i otwarciu:
No i to na razie tyle. Myślę, że dość szybko znowu coś wrzuce, bo ostatnio na wystawie widziałem fajnego kaktusa :P
Pozdrawiam
Grubosz (mój pierwszy i najdłużej u mnie mieszkający) (Niestety gruboszami jakoś zająć się nie umiem może pomożecie?):
Grubosz 2 (przyszedł jako niechciany, puścił w wodzie korzenie, teraz siedzi w donicy i jest zagęszczany):
Grubosz 3 (znaleziony - został wyrzucony na dwór, nikt się nim nie interesował, a mi zrobiło się go żal i postanowiłem adoptować):
Grubosz, ale hobbit :
Róża Jerychońska (doczytałem się, że to też sukulent):
Bez wody:
Po włożeniu do wody i otwarciu:
No i to na razie tyle. Myślę, że dość szybko znowu coś wrzuce, bo ostatnio na wystawie widziałem fajnego kaktusa :P
Pozdrawiam
-
- 500p
- Od: 8 lut 2008, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.