Odkurzacz ogrodowy - jaki kupić, ceny, marki, rady?
Odkurzacz ogrodowy - jaki kupić, ceny, marki, rady?
Czy macie jakieś doświadczenia z tymi urządzeniami? Czy według was opłaca się nabyć taki sprzęt i ewentualnie jakich producentów polecacie? Może lepiej zostać przy grabiach .
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mąż zakupił taki odkurzacz(marki w tej chwili nie wspomnę) i zbiera nim liście. Ja się nim nie posługuję bo jest dla mnie za ciężki - pewnie taki typ.
Moje spostrzeżenia dotyczące odkurzacza:
spod drzew można łatwo liście wygrabić i nie trzeba aż odkurzacza, ale jeżeli zachodzi potrzeba wybrania suchych liści, gałązek, takiego drobnego śmiecia między kamykami, z roślin, z miejsc trudno dostępnych, wtedy odkurzcz się sprawdza. :P
Lila.
Moje spostrzeżenia dotyczące odkurzacza:
spod drzew można łatwo liście wygrabić i nie trzeba aż odkurzacza, ale jeżeli zachodzi potrzeba wybrania suchych liści, gałązek, takiego drobnego śmiecia między kamykami, z roślin, z miejsc trudno dostępnych, wtedy odkurzcz się sprawdza. :P
Lila.
-
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
Re: Odkurzacz do liści
A na jakiej powierzchni chcesz go używać (moc silnika)? Na małą się nie opłaca.kamilneo pisze:Czy macie jakieś doświadczenia z tymi urządzeniami? Czy według was opłaca się nabyć taki sprzęt i ewentualnie jakich producentów polecacie? Może lepiej zostać przy grabiach .
Pozdrawiam Andrzej.
Odkurzacz do liści
Też doszedłem do wniosku, że na małą się nie opłaca. Używałbym go na dwóch działkach: koło domu (600 m2) i na wsi (około 1000 m2). Czy wszystkie modele rozdrabniają liście czy pozostają one w całości?
Odkurzacz do liści
Czy ktoś może polecić lub odradzić konkretną firmę, bo wcale nie wiem co wybrać. Nie macie żadnych doświdczeń z tym sprzętem? Proszę o rady i z góry dziękuję.
-
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
Re: Odkurzacz do liści
Ja bym nie patrzył na firmę tylko na "zasobność kieszeni" oraz jak najdłuższy okres gwarancji i pobliski punkt serwisowy. Maszyny nawet najlepszych firm się psują. Wszystko zależy jaki się trafi egzemplarz...kamilneo pisze:Czy ktoś może polecić lub odradzić konkretną firmę, bo wcale nie wiem co wybrać. Nie macie żadnych doświdczeń z tym sprzętem? Proszę o rady i z góry dziękuję.
Pozdrawiam Andrzej.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Odkurzacz ogrodowy
Proszę o radę :Czy odkurzacz ogrodowy poradzi sobie ze zbieraniem igieł opadających z sosen oraz szyszek?Zbieranie ich pochłania wiele czasu i chętnie bym to sobie ułatwiła, słyszałam jednak, że to urządzenie nadaje się tylko do liści.
Ja mam odkurzacz ogrodowy i przyznam szczerze że z niego nie korzystam , jest ciężki i ten hałas który robi mnie drażni, wolę wziąść sobie grabki i spokojnie pograbić , pewnie i więcej czasu mi to zajmuje ale tak wolę , a czy usuwa igły z sosen i szyszki to nie wiem , ja mam posadzone tylko świerki a one mało gubią igieł
no cóż niewiele Ci pomogłam ale myślę że ktoś na pewno Ci doradzi
no cóż niewiele Ci pomogłam ale myślę że ktoś na pewno Ci doradzi