Pomysł na ławki i stół z pni drzew

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Pomysł na ławki i stół z pni drzew

Post »

Kochani...Uplanowałam zrobić sobie ławę / stół/ i ławki/ siedziska/ z pniaków-konarów drzew...
Jeśli wykonaliście coś takiego, może podzielicie się swoją wiedzą i podpowiecie jak ułatwić, a nie skomplikować sobie pracę??
Czym zabezpieczyć takie "meble"??
To przedsięwzięcie jest chyba najbardziej trudne z tych... dotychczasowych :(
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cześć Ago!

Widzę, że szykuję się coś ładnego u Ciebie...Mam na ogrodach u sąsiadów takie meble, zrobię dziś zdjęcia, to wkleję.

Napisz a najlepiej zroób fotografie materiałów jakimi dysponujesze - jakie masz pniaki duże, jakie deski itd...czy pocięte czy po prostu jeszcze konary z korą ....

Razem coś wymyślimy!

ps. bardzo mnie to interesuje, jak Ci się uda, to ja też zrobię taki stół "roboczy"- chciałam w konarze drzewa zrobić okrągły, na sadzonki i inne robótki...
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

OOO,witajcie!Myślałam o czymś podobnym,ale koncepcji u mnie żadnej,dlatego chetnie podglądnę co nieco :wink:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agape pisze:Cześć Ago!

Widzę, że szykuję się coś ładnego u Ciebie...Mam na ogrodach u sąsiadów takie meble, zrobię dziś zdjęcia, to wkleję.

Napisz a najlepiej zroób fotografie materiałów jakimi dysponujesze - jakie masz pniaki duże, jakie deski itd...czy pocięte czy po prostu jeszcze konary z korą ....

Razem coś wymyślimy!

ps. bardzo mnie to interesuje, jak Ci się uda, to ja też zrobię taki stół "roboczy"- chciałam w konarze drzewa zrobić okrągły, na sadzonki i inne robótki...
Aguś, tradycyjnie nie dysponuję niczym, ale wiem, gdzie jest pobliski tartak :wink:
Tak! Mają być konary z korą!
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślałam, ze coś Ci zostało z drzew z działki....A, jak masz szansę coś większego, to już koniecznie "cyknę" te fotki. Tylko będę musiała się włamać za płot 3 działki obok mojej. Jak nie wrócę to szukajcie mnie na komendzie.
Łysy
200p
200p
Od: 22 cze 2008, o 21:27

Post »

rivendel pisze:ale wiem, gdzie jest pobliski tartak :wink: Mają być konary z korą!
Też można ciekawy materiał z odpadów wykorzystać - pnie które są zbyt chore, mają dziuple lub duże krzywizny nie idą do przetarcia na deski, ale są często odrzucane na bok i sprzedawane w cenie opału.

Ale ideałem byłoby dla Ciebie zdobycie kawałków pnia i konarów z przewróconego przez wiatr np. dębu. Za przysłowiową "flaszkę" drwal powycinałby na zamówienie co potrzeba. Wiem, co piszę, bo to moja praca :wink:

( szukałem już kilka razy nietypowych drzew np. do budowy żurawia przy studni)
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Agnieszko widzę że lubisz wielkie wyzwania - jak nie furtka to mebelki :)
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coma- no i mam "łatkę" majsterkowicza ;)ale ja tu się dokładam jedynie do burzy mózgów...
Aguś oto foty dla Ciebie:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Moja misja skończona. Czas na pomoc Prawdziwego Drwala z Wielkopolski :lol:
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piękne! ;:87 Takie coś muszę mieć, do tego własnoręcznie wykonane pregole!!!Aguś, serdecznie dziękuję!
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zerknij też tu

Albo tu

Może być trudno to spiracić bez warsztatu, ale można podejrzeć rozwiązania :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

bishop pisze:Może być trudno to spiracić bez warsztatu, ale można podejrzeć rozwiązania :lol:
Jakie znowu piracenie??? :shock: :shock: :shock: Toż to prawdziwa inspiracja dziełami artystycznymi :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Nalewko, w obecnych czasach nic nie wiadomo :twisted: :twisted: . Nawet, jak sobie kupię xiążkę, przeczytam i pożyczę bratu, bo była fajna to nie wiem, czy nie popełniam przestępstwa. Dziwne, ze biblioteki jeszcze nie są zakazane.

Bo z muzyką doszli już chyba do krańca :twisted: :twisted: :twisted: Kupię sobie płytę, i jest OK. Ale jak chce ją przekopiować na własny przenośny mp3, to już nie jest OK. Paranoja :twisted:

Gdzie te czasy, że cała fonografia pochodziła z radia, z nowości albo awansów na LPP3 :lol:

I proszę mnie nie korygować, bo w TYM temacie zawsze wystąpię offtopicowo, nawet w kościele :wink:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jezu, jakie te meble piękne...A ta ławka! Miód, normalnie! Krzysiu, będę piracić i tyle.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”