Pomysł na ławki i stół z pni drzew
Pomysł na ławki i stół z pni drzew
Kochani...Uplanowałam zrobić sobie ławę / stół/ i ławki/ siedziska/ z pniaków-konarów drzew...
Jeśli wykonaliście coś takiego, może podzielicie się swoją wiedzą i podpowiecie jak ułatwić, a nie skomplikować sobie pracę??
Czym zabezpieczyć takie "meble"??
To przedsięwzięcie jest chyba najbardziej trudne z tych... dotychczasowych
Jeśli wykonaliście coś takiego, może podzielicie się swoją wiedzą i podpowiecie jak ułatwić, a nie skomplikować sobie pracę??
Czym zabezpieczyć takie "meble"??
To przedsięwzięcie jest chyba najbardziej trudne z tych... dotychczasowych
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- agape
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześć Ago!
Widzę, że szykuję się coś ładnego u Ciebie...Mam na ogrodach u sąsiadów takie meble, zrobię dziś zdjęcia, to wkleję.
Napisz a najlepiej zroób fotografie materiałów jakimi dysponujesze - jakie masz pniaki duże, jakie deski itd...czy pocięte czy po prostu jeszcze konary z korą ....
Razem coś wymyślimy!
ps. bardzo mnie to interesuje, jak Ci się uda, to ja też zrobię taki stół "roboczy"- chciałam w konarze drzewa zrobić okrągły, na sadzonki i inne robótki...
Widzę, że szykuję się coś ładnego u Ciebie...Mam na ogrodach u sąsiadów takie meble, zrobię dziś zdjęcia, to wkleję.
Napisz a najlepiej zroób fotografie materiałów jakimi dysponujesze - jakie masz pniaki duże, jakie deski itd...czy pocięte czy po prostu jeszcze konary z korą ....
Razem coś wymyślimy!
ps. bardzo mnie to interesuje, jak Ci się uda, to ja też zrobię taki stół "roboczy"- chciałam w konarze drzewa zrobić okrągły, na sadzonki i inne robótki...
Aguś, tradycyjnie nie dysponuję niczym, ale wiem, gdzie jest pobliski tartakagape pisze:Cześć Ago!
Razem coś wymyślimy!
Tak! Mają być konary z korą!
Też można ciekawy materiał z odpadów wykorzystać - pnie które są zbyt chore, mają dziuple lub duże krzywizny nie idą do przetarcia na deski, ale są często odrzucane na bok i sprzedawane w cenie opału.rivendel pisze:ale wiem, gdzie jest pobliski tartak Mają być konary z korą!
Ale ideałem byłoby dla Ciebie zdobycie kawałków pnia i konarów z przewróconego przez wiatr np. dębu. Za przysłowiową "flaszkę" drwal powycinałby na zamówienie co potrzeba. Wiem, co piszę, bo to moja praca
( szukałem już kilka razy nietypowych drzew np. do budowy żurawia przy studni)
piękne! Takie coś muszę mieć, do tego własnoręcznie wykonane pregole!!!Aguś, serdecznie dziękuję!
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Jakie znowu piracenie??? Toż to prawdziwa inspiracja dziełami artystycznymibishop pisze:Może być trudno to spiracić bez warsztatu, ale można podejrzeć rozwiązania
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Nalewko, w obecnych czasach nic nie wiadomo . Nawet, jak sobie kupię xiążkę, przeczytam i pożyczę bratu, bo była fajna to nie wiem, czy nie popełniam przestępstwa. Dziwne, ze biblioteki jeszcze nie są zakazane.
Bo z muzyką doszli już chyba do krańca Kupię sobie płytę, i jest OK. Ale jak chce ją przekopiować na własny przenośny mp3, to już nie jest OK. Paranoja
Gdzie te czasy, że cała fonografia pochodziła z radia, z nowości albo awansów na LPP3
I proszę mnie nie korygować, bo w TYM temacie zawsze wystąpię offtopicowo, nawet w kościele
Bo z muzyką doszli już chyba do krańca Kupię sobie płytę, i jest OK. Ale jak chce ją przekopiować na własny przenośny mp3, to już nie jest OK. Paranoja
Gdzie te czasy, że cała fonografia pochodziła z radia, z nowości albo awansów na LPP3
I proszę mnie nie korygować, bo w TYM temacie zawsze wystąpię offtopicowo, nawet w kościele
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Jezu, jakie te meble piękne...A ta ławka! Miód, normalnie! Krzysiu, będę piracić i tyle.