Hosty miniaturowe.
- paco
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Hosty miniaturowe.
Istnieje potrzeba większego spopularyzowania właśnie tych małych i miniaturowych host.
Hosty te mają w porównaniu z większymi odmianami te cechy, które pozwalają uprawiać je w innych warunkach. Małe wymiary to również mały system korzeniowy, a to pozwala wykorzystać jej również do uprawy w pojemnikach ( jako bonsai) czy jako nietypowe i szczególnie piękne ozdoby na skalnikach.
Zacznijmy w takim razie temat o hostach małych wymiarami i miniaturowych.
Hosty te mają w porównaniu z większymi odmianami te cechy, które pozwalają uprawiać je w innych warunkach. Małe wymiary to również mały system korzeniowy, a to pozwala wykorzystać jej również do uprawy w pojemnikach ( jako bonsai) czy jako nietypowe i szczególnie piękne ozdoby na skalnikach.
Zacznijmy w takim razie temat o hostach małych wymiarami i miniaturowych.
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- paco
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Hosty miniaturowe
Tomaszu daj się przekonać do małych host. :o . Przecież one są piękne i wcale nie tak podobne do siebie.
Tomaszu - poszperaj po swoich zasobach - to może coś znajdziesz do tego tematu. :P
Hosta Snow Mouse
Hosta Holy mouse
Hosta Frosted Mouse
Hosta Cherish
Hosta Cameo
Hosta Baby Bunting
Hosta Pandora”s Box
Tomaszu - poszperaj po swoich zasobach - to może coś znajdziesz do tego tematu. :P
Hosta Snow Mouse
Hosta Holy mouse
Hosta Frosted Mouse
Hosta Cherish
Hosta Cameo
Hosta Baby Bunting
Hosta Pandora”s Box
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
Mam aparat miniaturom robi fatalne zdjęcia. Myślę, że mój stosunek do miniatur mu się tez udzielił. Sporo nerwów, masę zdjęć robiłem temu pryszczowi Little Jay i żadne nie wyszło, nawet statyw nie pomógł.
Widziałem w Anglii Cat Eyes w doniczce, a właściwie trza było okulary wkładać, aby coś tam dojrzeć. Nie o to chyb mi chodzi, by przyglądać się hostom z nosem przy ziemi...
A tak poważnie, fakt, miniaturki są sympatyczne, ale ja lubię widowiskowe .... i nie mam wiele do powiedzenia w kwestii maleństw, bo sie na tym nie znam. Pidżama się w tym temacie kocha.
Widziałem w Anglii Cat Eyes w doniczce, a właściwie trza było okulary wkładać, aby coś tam dojrzeć. Nie o to chyb mi chodzi, by przyglądać się hostom z nosem przy ziemi...
A tak poważnie, fakt, miniaturki są sympatyczne, ale ja lubię widowiskowe .... i nie mam wiele do powiedzenia w kwestii maleństw, bo sie na tym nie znam. Pidżama się w tym temacie kocha.
- paco
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Dobra Tomku podaj datę swoich urodzin.Tomasz II pisze: Widziałem w Anglii Cat Eyes w doniczce, a właściwie trza było okulary wkładać, aby coś tam dojrzeć. Nie o to chyb mi chodzi, by przyglądać się hostom z nosem przy ziemi...
W prezencie na urodziny dostaniesz ode mnie tę lupę.
Nie będziesz musiał zakładać okularów, a miniaturki musisz polubić - (aparat też da się przekonać).
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- paco
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Jak widać pierwsze posty pokazały dwa diametralnie różne podejścia do host (małych) i miniaturowych.
Moje "umiłowanie" miniaturek jest podyktowane dwoma aspektami:
- wpływ żony
- naszą pierwszą pasją (i jest ją nadal) były skalniaki, które czasami trzeba by oglądać przez lupę.
Jednak każdy z Was musi sobie wyrobić swój pogląd na temat „hostowych maluszków”.
Moje "umiłowanie" miniaturek jest podyktowane dwoma aspektami:
- wpływ żony
- naszą pierwszą pasją (i jest ją nadal) były skalniaki, które czasami trzeba by oglądać przez lupę.
Jednak każdy z Was musi sobie wyrobić swój pogląd na temat „hostowych maluszków”.
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- paco
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Hosta minor Goldbrook
To zdjęcie dla Ciebie, aby przynajmniej na forum nie oglądać ją przez lupę.
Hosta minor.....Goldbrook?
Hosta minor.....Goldbrook?
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,