ojj coś fotosik dzisiaj nie w sosie nie wszystko widziałam ale to co zobaczyłam już mi wystarczy piękne a powiedz jak dbasz o gardenię ? bo bardzo mnie interesuje nabyłam taką całkiem niedawno i jestem żądna wiedzy na jej temat
Szczerze mówiąc to gardenię kupiłam uformowaną i z pąkami.Maruda nie chce rozkwitać i zgubiła kilka pąków,ale jakoś się trzyma.Pan w kwiaciarni powiedział,że jak nie chce zakwitnąć to mam jej oberwać wszystkie pąki(barbarzyńca)i wtedy ona wypuści nowe i rozkwitnie.na razie nie mam odwagi,czekam, aż się namyśli.Dodatkowo kupiłam nawóz do azali i różaneczników,spryskuję ją codziennie przegotowaną wodą.To musi jej wystarczyć,bo tracę cierpliwość na jej fochy.
Witaj Aniu :P Piękna kolekcja, szczególnie hibiskus i abutilon :P - kupiłaś je już kwitnące, czy samodzielnie udało Ci się doprowadzić je do kwitnienia?
No to jestem.Hibiskusy kupiłam,ale kloniki hodowałam z nasionek.Teraz też mam dwie siewki hibiskusa a teraz następne kwiatki reo jakaś begonia geranium cytrynowe rhipsalis cereuscula muchołówki passiflora co prawda,ale bardzo ją lubię dodałam porcję zieleniny.Wkrótce dodam kolejne.
Śliczne i zadbane kwiaty
A odkąd dowiedziałam się że jest kilka odmian begonii i troszkę pooglądałam sobie odmiany to zamarzyła mi się Tiger - a Ty taką masz Piękna