Identyfikacja iglaków różnych
Identyfikacja iglaków różnych
Ostatnio pobrałem z krzewu z osiedla sadzonki, potraktowałem ukorzeniaczem i wsadziłem do doniczki - zobaczymy co z tego będzie . . . Tylko tak się zastanawiam co to za krzew ;) Jako że mam fotki jedynie sadzonek to dodam że krzew ten ma około 2 metry wysokości. Mam swoje podejrzenia co do tego krzewu (nazwy) no ale ciekawy jestem co powiedzą inni ;)
Iglaczek+identyfikacja
Mam na działce (u rodziców) taki oto iglaczek. Z tego co się dowiedziałem rośnie sobie już 10 lat a ma może z 150 cm wysokości. Co to za okaz?? No i pobrałem oczywiście sobie sadzonki..tylko jako zółtodziób nie bardzo wiem czy zrobilem to dobrze
Ktoś może powiedzieć, czy ta po lewej czy po prawej będzie dobra? Może żadna? I czy "ten model" nadaje się do takiego typu rozmnażania ?
Ktoś może powiedzieć, czy ta po lewej czy po prawej będzie dobra? Może żadna? I czy "ten model" nadaje się do takiego typu rozmnażania ?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 cze 2007, o 00:24
- śnieżka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Po tych zdjęciach raczej trudno na 100% podać nazwy odmian, ale spróbuję, a Ty na podstawie tych nazw poszukasz informacji w sieci i porównasz, czy to jest to, czy raczej coś innego.
1. Jałowiec pośredni ,Mint Julep'-Juniperus x pfitzeriana ,Mint Julep'
2- wg mnie to ta sama odmiana, tylko trochę przycinana, ale może też być coś innego- przydałoby się zbliżenie gałązki
3. Jałowiec wirginijski ,Grey Owl- Juniperus virginiana ,Grey Owl'
4. Jałowiec płożący ,Wiltonii;- Juniperus horizontalis ,Wiltonii'
5.Jałowiec płożący ,Blue Chip'- Juniperus horizontalis ,Blue Chip'
1. Jałowiec pośredni ,Mint Julep'-Juniperus x pfitzeriana ,Mint Julep'
2- wg mnie to ta sama odmiana, tylko trochę przycinana, ale może też być coś innego- przydałoby się zbliżenie gałązki
3. Jałowiec wirginijski ,Grey Owl- Juniperus virginiana ,Grey Owl'
4. Jałowiec płożący ,Wiltonii;- Juniperus horizontalis ,Wiltonii'
5.Jałowiec płożący ,Blue Chip'- Juniperus horizontalis ,Blue Chip'