Sukulenty i kaudeksy Ewy
- eba
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Sukulenty i kaudeksy Ewy
Witam forumowiczów serdecznie,
Już od dłuższego czasu przeglądam forum, czasami odzywam się (bardziej lub mniej trafnie), i dojrzewam powoli do tego, aby pokazać kilka moich roślin.
Jestem hobbystką - amatorką, która postanowiła zbierać i hodować sukulenty, spotykając się raczej z małym zrozumieniem znajomych (na co tej kobiecie takie powykręcane krzaczki) i obojętną tolerancją męża.
Liczę więc na Wasze wsparcie, moi drodzy .
Zaczynamy:
1.
euphorbia japonica, fockea edulis, adenium obesum.
fockea obecnie wygląda tak.
2.
kedrostis africana (w tle trochę stapeliowatych)
3.
cissus tuberosa
a tu moje cissusowe przedszkole
4.
kompozycja: haworthia, aloesy i czerwona euphorbia (od jednej bardzo miłej forumowiczki )
5.
sansewerie i haworthia
6.
inne sansewerie
7.
aloe humilis
To tyle na razie. Ciąg dalszy nastąpi .
Już od dłuższego czasu przeglądam forum, czasami odzywam się (bardziej lub mniej trafnie), i dojrzewam powoli do tego, aby pokazać kilka moich roślin.
Jestem hobbystką - amatorką, która postanowiła zbierać i hodować sukulenty, spotykając się raczej z małym zrozumieniem znajomych (na co tej kobiecie takie powykręcane krzaczki) i obojętną tolerancją męża.
Liczę więc na Wasze wsparcie, moi drodzy .
Zaczynamy:
1.
euphorbia japonica, fockea edulis, adenium obesum.
fockea obecnie wygląda tak.
2.
kedrostis africana (w tle trochę stapeliowatych)
3.
cissus tuberosa
a tu moje cissusowe przedszkole
4.
kompozycja: haworthia, aloesy i czerwona euphorbia (od jednej bardzo miłej forumowiczki )
5.
sansewerie i haworthia
6.
inne sansewerie
7.
aloe humilis
To tyle na razie. Ciąg dalszy nastąpi .
- Agii
- Od: 2 lip 2008, o 20:59
Witaj Eba miło mi jest bardzo popatrzeć na Twoje roślinki. Oj pokazujesz moje chciejstwa Stapelki do nich należą Widzę u Ciebie sensewierki o długaśnych liściach które darzę sentymentem. Były takie w moim domu rodzinnym. Więc jak byś miała ich kiedyś za dużo... Piękny aloe humilis Czekam na więcej fotek 8) Pozdrawiam
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Ewo. Fajnie, że wreszcie zdecydowałaś pokazać nam swoje piękności.
Sliczne kaudeksy i inne sukulenty.
Sliczne kaudeksy i inne sukulenty.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- rosiowa
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
I ja Cię witam, z ogromnym również zrozumieniem ;), stapeliowate cudne.
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
- eba
- Kontakt:
Dziękuję Dziewczyny . Bardzo mi miło . Jak to dobrze, że chociaż Wy mnie rozumiecie .
Ta moja "kolekcja" pochodzi od małej szczepki (oczywiście ukradzionej), ale jest u mnie już kilka lat i trochę się rozrosła. Ostatnio udało mi się pozyskać coś większego, ale nie wiem co to jest, może stapelia hirsuta, albo grandiflora... Zobaczymy jak zakwitnie.
K-arolko, orbea kwitła, mam gdzież zdjęcie nawet .
Agii sansewierkę i stapelkę masz zaklepaną .Agii pisze:Witaj Eba miło mi jest bardzo popatrzeć na Twoje roślinki. Oj pokazujesz moje chciejstwa Stapelki do nich należą Widzę u Ciebie sensewierki o długaśnych liściach które darzę sentymentem. Były takie w moim domu rodzinnym. Więc jak byś miała ich kiedyś za dużo... Piękny aloe humilis Czekam na więcej fotek 8) Pozdrawiam
Ta moja "kolekcja" pochodzi od małej szczepki (oczywiście ukradzionej), ale jest u mnie już kilka lat i trochę się rozrosła. Ostatnio udało mi się pozyskać coś większego, ale nie wiem co to jest, może stapelia hirsuta, albo grandiflora... Zobaczymy jak zakwitnie.
K-arolko, orbea kwitła, mam gdzież zdjęcie nawet .
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne agawy
A z jatrofa podagrica poraz pierwszy się spotykam
Fajny kaudeks
A z jatrofa podagrica poraz pierwszy się spotykam
Fajny kaudeks
Moje doniczkowce i sukulenty
-
- Od: 16 lut 2009, o 18:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- eba
- Kontakt:
Bardzo dziękuję ze wyrazy sympatii od Was wszystkich. Czuję się podbudowana .
Agii, dam Ci znać, jak będę rozsadzać te moje stapelie, na fiołki to już mi chyba miejsca nie starczy , zwłaszcza, że już mi chodzą po głowie nowe zakupy sukulentów .
Dobrze, że wiosna coraz bliżej, to część roślin wystawię na balkon.
Agii, dam Ci znać, jak będę rozsadzać te moje stapelie, na fiołki to już mi chyba miejsca nie starczy , zwłaszcza, że już mi chodzą po głowie nowe zakupy sukulentów .
Dobrze, że wiosna coraz bliżej, to część roślin wystawię na balkon.