Na ziemi przodków - piku
- piku
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 lip 2007, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na ziemi przodków - piku
Pewnie tak jak wielu początkujących ogrodników, dopiero po kilku latach ogrodowej działalności zaczęłam odczuwać niedobór ziemi.
Ponieważ ?Moje małe królestwo? zrobiło się przyciasne , a negocjacje z sąsiadami nie dały pożądanego efektu postanowiłam poradzić sobie inaczej . Tak więc po naradzie rodzinnej zapadła decyzja zagospodarowania ziemi przodków i od tego momentu mogę notować dzieje powstawania mojego nowego ogrodu.
Ogród w założeniu ma być w stylu naturalistycznym (wszelkie rady mile widziane ), co jest podyktowane jego rozmiarem i położeniem , a co z tego wyniknie ocenicie sami.
Czas więc na małą prezentację:
droga dojazdowa
mój nowy domek z terenem powyżej i poniżej do zagospodarowania
poniżej domu
i powyżej domu
Pierwsze nasadzenia to mały lasek usytuowany powyżej domu mający na celu osłonięcie domu od północnych wiatrów
i widok z tarasu z pierwszym dziełem ogrodowym, które ma być siedliskiem roślin wodnych oraz innych żyjątek
Ponieważ ?Moje małe królestwo? zrobiło się przyciasne , a negocjacje z sąsiadami nie dały pożądanego efektu postanowiłam poradzić sobie inaczej . Tak więc po naradzie rodzinnej zapadła decyzja zagospodarowania ziemi przodków i od tego momentu mogę notować dzieje powstawania mojego nowego ogrodu.
Ogród w założeniu ma być w stylu naturalistycznym (wszelkie rady mile widziane ), co jest podyktowane jego rozmiarem i położeniem , a co z tego wyniknie ocenicie sami.
Czas więc na małą prezentację:
droga dojazdowa
mój nowy domek z terenem powyżej i poniżej do zagospodarowania
poniżej domu
i powyżej domu
Pierwsze nasadzenia to mały lasek usytuowany powyżej domu mający na celu osłonięcie domu od północnych wiatrów
i widok z tarasu z pierwszym dziełem ogrodowym, które ma być siedliskiem roślin wodnych oraz innych żyjątek
- Danio
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zaczynałam podobnie. Będę kibicować.
Co za drzewa posadziłaś w lasku?
Pozdrawiam Dorota
Co za drzewa posadziłaś w lasku?
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
wow - piękny kawałek ziemi do zagospodarowania ile ma całość ??? hektar ??? stworzysz na pewno kolejny piękny zakątek na ziemi
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
to część możesz przeznaczyć pod uprawę - np ziemniaczków - byś miała własne itp ... chyba że planujesz tylko pod względem rekreacyjnym Tworzyć nasadzenia na tym terenie
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki