Pani sprzedająca powiedziała, ze bardzo ładnie sie rozrastaja a wg mnie przyrosły może o 3 cm.
z góry przepraszam za pytanie ale jak się przycina takie iglaki?

Pozwoliłem sobie, a coNalewka pisze:A torfu raczej nie lubią, jeśli już to piach zmieszany z ziemią ogrodową, albo rodzimą. W torfie może być im za mokro (kiedy topnieje śnieg, albo są opady, a za sucho, kiedy torf wyschnie latem na wiór.
No i młodziutkich iglaków się raczej nie nawozi, bo mają się przecie rozrastać nie tylko "od góry", ale głownie mają wzmacniać korzenie, jeśli je będziesz systematycznie dokarmiać, to iglaki się nie będą wysilały na rozwój korzeni, a korona będzie rosła szybciej, niż w naturze i cała roślina będzie relatywnie słabsza i podatna na przemarzanie, przewracanie i choroby.
Takie mam zdanie na ten temat, chociaż wiem, że na forum są tacy, co uważają, że nawozy sztuczne do tego służą, żeby je sypać (i robią to często i bez opamiętania :P).
poczytam tematy, które mi podrzuciłaś i się podszkolę zanim zmartreruje 30 drzewekNa spód dołka wysypmy rozłożony kompost, torf, obornik lub żyzną ziemię ogrodniczą.