Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam serdecznie.
Po małych problemach technicznych również ja nieśmiało pragnę pokazać mój mały kawałek "raju".
Ogródek jak już wcześniej wspominałem na forum mam zaledwie 3 sezon.
Powstał z zachwaszczonego nieużytku w PZD, ktory kilka lat był nieużytkowany.
Na razie to nic nadzwyczajnego ale stale staram się modyfikować.
Dzięki uprzejmości Formowiczów pozyskałem sporo roślinek - efekty zapewne będą wiosną.
Wtedy też bardziej pokaże mój ogród. Na obecnych fotkach troszkę historii czyli jak mój ogródek przeżywał metamorfozę i z coś z życia ogrodu.
Od tego się zaczęło
To tyle na dziś jeśli coś się zmieni wrzucę kolejne fotki a wiosną będę częściej pokazywał co dzieje się na mojej działeczce.
Aha, zimą fotografuję liczne ptactwo dokarmiane na działce - również pokaże to na zdjęciach.
Pozdrawiam
Jarek
Niektóre ze zdjęć zamieszczonych w tym wątku zostały usunięte z hostingu.
bab...
Po małych problemach technicznych również ja nieśmiało pragnę pokazać mój mały kawałek "raju".
Ogródek jak już wcześniej wspominałem na forum mam zaledwie 3 sezon.
Powstał z zachwaszczonego nieużytku w PZD, ktory kilka lat był nieużytkowany.
Na razie to nic nadzwyczajnego ale stale staram się modyfikować.
Dzięki uprzejmości Formowiczów pozyskałem sporo roślinek - efekty zapewne będą wiosną.
Wtedy też bardziej pokaże mój ogród. Na obecnych fotkach troszkę historii czyli jak mój ogródek przeżywał metamorfozę i z coś z życia ogrodu.
Od tego się zaczęło
To tyle na dziś jeśli coś się zmieni wrzucę kolejne fotki a wiosną będę częściej pokazywał co dzieje się na mojej działeczce.
Aha, zimą fotografuję liczne ptactwo dokarmiane na działce - również pokaże to na zdjęciach.
Pozdrawiam
Jarek
Niektóre ze zdjęć zamieszczonych w tym wątku zostały usunięte z hostingu.
bab...
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Nawet gładko Ci poszło jak na pierwsze fotki, ja męczyłam się długo i jeszcze mam problemy.
Bardzo ładna działka, roślin też sporo już masz, a ile warzyw i drzewek owocowych.
Pomysłowy karmnik, gotowy czy zrobiłeś?
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Grazynko to ja Jarek. Karmniczek wykonałem sam z pniaka. Nawierciłem otwory zamocowałem patyki aby ptaszki mogły siąśc spokojnie i zaczep do powieszenia. Taki karmnik ze smalcem dla sikor i mnie tylko robi furore w zimę. Więcej fotek bedzie później. Mam nadzieje ze rowniez będę mogl pochwalic się roślinkami otrzymanymi od Ciebie.
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Widzisz jaka gapa ze mnie, cos źle doczytałam, albo niedoczytałam.
Rosliny niech rosną na zdrowie, a i ja będę miała smiałość sępić coś od Ciebie.
Rosliny niech rosną na zdrowie, a i ja będę miała smiałość sępić coś od Ciebie.
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Moje gratulacje dla Ciebie i Żony. Trochę poczytałam tu i tam .
Działka będzie jak znalazł, owoce niepryskane i warzywka.
Piaskownicę musisz gdzieś umieścić.
Działka będzie jak znalazł, owoce niepryskane i warzywka.
Piaskownicę musisz gdzieś umieścić.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Z tą piaskownicą Grażynko to może być różnie. Latem w związku z tym że jest mamy dużo owocu i kwiatów to i os i pszczółek mamy w ogrodku dość sporo. Troszkę przez to obawiam się czy maluch będzie bezpieczny. No ale jak coś to jeszcze mam na to trochę czasu. Jeśli nie piaskownica to coś innego jemu wymyślę. Co do owoców to jabłuszka tego roku udały się, że palce lizać. Sok sam płynie po brodzie a jakie słodkie.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
Wielkie dzięki za słowa otuchy. To miło, że podoba się Wam moja działeczka. Naprawde wkładam sporo serca w to żeby było jak najlepiej . Wiem ze moze byc lepiej i staram się to jakoś doprowadzić do realizacji. Nie zawsze się to udaje, bo i zawsze wszystko się przecież udawać nie może. Wierze jednak, że z pomocą Boga, zdrowie dopisze i wytrwałości starczy aby moja działeczka rozkwitała.
Dziś kolejna porcja fotek z lata. Najbardziej aktualne wkrótce.
Na początek troszkę kolorów minionego lata
I kolejne fotki z wyglądu działeczki
Oraz kilka fotek z wystroju działki
Dziś to na tyle. Ładuje akumulatorki i postaram się coś jeszcze pokazać w tym tygodniu. Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie ciepłe słowa.
Co myślicie o moim domku na działce? Przyczepa zamiast domku. Po tym jak postawiłem ją na działce kilku innych działkowców zrobiło tak samo.
Dzis dokupiłem troche nowych tulipanów. Queen of night, Rococo, Texas Flame oraz Groenland. Szukałem jeszcze Green Spring ale niestety w żadnym ogrodniczym nie było. Nie spocznę jednak jak nie znajdę i posadzę tego tulipana na działce.
Pozdrawiam - Jarek
Dziś kolejna porcja fotek z lata. Najbardziej aktualne wkrótce.
Na początek troszkę kolorów minionego lata
I kolejne fotki z wyglądu działeczki
Oraz kilka fotek z wystroju działki
Dziś to na tyle. Ładuje akumulatorki i postaram się coś jeszcze pokazać w tym tygodniu. Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie ciepłe słowa.
Co myślicie o moim domku na działce? Przyczepa zamiast domku. Po tym jak postawiłem ją na działce kilku innych działkowców zrobiło tak samo.
Dzis dokupiłem troche nowych tulipanów. Queen of night, Rococo, Texas Flame oraz Groenland. Szukałem jeszcze Green Spring ale niestety w żadnym ogrodniczym nie było. Nie spocznę jednak jak nie znajdę i posadzę tego tulipana na działce.
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04