Ogródeczek An-ki
Ogródeczek An-ki
Witam wszystkich forumowiczów. Wreszcie odważyłam się otworzyć swój wątek. Na zdjęcia trzeba troszkę poczekać bo właśnie się uczę jak je wstawiać.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Jolu dzięki za odwiedzinki-ja po Twoim ogrodzie buszowałam dość często,tylko tak cichutko.Masz cudownie położoną posesję:las,staw i duży ogród w którym nic nie brakuje.Roślinki piękne i jest ich bardzo dużo-tylko powzdychać.
Gosiu witaj-u Ciebie już kwitną drzewa?Lawenda zapiera dech a różyczki śliczne.
Danusiu widzę,że Ty też dopiero raczkujesz na forum-tym bardziej mi miło że wpadłaś z wizytą do nowicjuszki.
Gosiu witaj-u Ciebie już kwitną drzewa?Lawenda zapiera dech a różyczki śliczne.
Danusiu widzę,że Ty też dopiero raczkujesz na forum-tym bardziej mi miło że wpadłaś z wizytą do nowicjuszki.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Nie,nie To były akurat zdjęcia z ubiegłego roku, jak na razie to u mnie niewiele kwitnie, ale z dnia na dzień się to zmienia przy takiej ciepłej pogodziean-ka pisze: Gosiu witaj-u Ciebie już kwitną drzewa?Lawenda zapiera dech a różyczki śliczne.
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
Opowiem troszkę o ogródku.Mieszkam w szeregowcu/4 domki/ ,który został wybudowany na obrzeżach Pszczyny i na skraju Goczałkowic(zdrój).Miejsce dość spokojne i ładne.Ogródki w takich zabudowach zawsze są mini.Mój ma 120 m.kw od strony południowej i może tyle samo z przodu posesji.Do zeszłego roku ogrodem zajmowała się mama,która niestety odeszła.Ja nigdy nie skalałam się pracą w ziemi i nie przypuszczałam ,że mnie to aż tak wciągnie/sprawka Gagawi ,która pokazała mi Wasze a teraz i moje forum/.Ogródek kiedyś był bardziej warzywnikiem ,ale w miarę lat i braku sił mamy,przeistaczał się w coś praktycznego.Tak więc urosły iglaki,roślinki płożące,blusccze.Kwiatów było bardzo mało,zaledwie 2 malutkie rabatki,oraz 1 rabatka różana.Krzewy to azalie,hortensje(Mój M tak je przyciął,że chyba 2 lata przyjdzie czekać na kwiaty\No to na razie tyle opowieści fotki będą póżniej.Pozdrawiam i życzę dobrych i udanych wypieków świątecznych .
,
,
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Krysiu - jak miło,że mnie powitałaś.Twój ogród już poznałam(do tej pory czytałam i odwiedzałam wielu forumowiczów) w wielu odsłonach:zima,lato,wiosna.Miałam po czym spacerować,a przy okazji dokształcać się.Twoi letni mieszkańcy przyciągają wzrok,nawet pająk.Sunia Reda -czy tak? -rozkoszna.Wiosenne fotki krokusów powalają z nóg.Wcześniejsze zdjęcia stawu bajkowe,a mnogość roślin do pozazdroszczenia.Dzięki za wizytę.
Gaga,zobacz co uczyniłaś-jestem z Wami.Dzięki.
Gaga,zobacz co uczyniłaś-jestem z Wami.Dzięki.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka