Paciorecznik,kanna(Canna) wszystko o niej
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 28 maja 2006, o 15:43
Paciorecznik,kanna(Canna) wszystko o niej
Nie siałam nasion canny, ale co roku wyrastają w przeróżnych miejscach. Wniosek, że przeleżały zimę w ziemi zgubione przez ptaki. Tobie radzę zrobić to samo z połową nasion z tym, że w styczniu wysiej je do jakiegoś przykrywanego pudełka i przysyp na wierzch 3 cm ziemi i ziemię podlej zraszaczem. Wszystko jeszcze włóż do worka foliowego i postaw na najwyższej półce w lodówce.
Po miesiącu wyjmiesz. Drugą połowę wysiej w marcu normalnie. I daj nam znać jak tam wschody.
Po miesiącu wyjmiesz. Drugą połowę wysiej w marcu normalnie. I daj nam znać jak tam wschody.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Canna,paciorecznik - wszystko o roślinie
Interesująca strona, bardzo pomocna,szczególnie początkującym miłośnikom tych pięknych kwiatów, którzy nigdy dotąd nie spotkali się z nimi. http://www.canna.pl/index-pol.php
Zawiera podstawowe wiadomościo z zakresu:
uprawy, rozmnażania oraz zwalczania chorób i szkodników.
Zapraszam też do niniejszego wątku,
gdzie można pytać, ale także dzielić się pozyskanymi doświadczeniami w uprawie pacioreczników.
Zawiera podstawowe wiadomościo z zakresu:
uprawy, rozmnażania oraz zwalczania chorób i szkodników.
Zapraszam też do niniejszego wątku,
gdzie można pytać, ale także dzielić się pozyskanymi doświadczeniami w uprawie pacioreczników.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja mam inne pytanko lecz również dotyczące canny. Czy można przechowywać kłącza w piasku? Poza tym czy ktoś z forumiczów ma może nadwyżkę canny o kolorach - białym, pomarańczowym, żółtym lub mix kolorów. Mam w ogrodzie tradycyjną czyli koloru czerwonego i bardzo poszukuję innych kolorów tego pięknego kwiatu. Jeśli ktoś by się podzielił ze mną nadwyżką kłącz przyjmę nawet najmniesze. Z góry dziękuję
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
NIc takiego nie robię,ale moja piwnica jest chłodna/ale nie zimna/,ciemna a wykopana canna jest razem z ziemią jako bryła.
Nawet nie zaglądam do tego pudła ,są też w nim dalie i mieczyki
Właśnie doczytałam ze zlinkowanej strony,że takie skaleczenie można również posypać sproszkowanym węglem drzewnym
/takim od grilla/ i po kłopocie!!!!Pn.g.8.22
Nawet nie zaglądam do tego pudła ,są też w nim dalie i mieczyki
Właśnie doczytałam ze zlinkowanej strony,że takie skaleczenie można również posypać sproszkowanym węglem drzewnym
/takim od grilla/ i po kłopocie!!!!Pn.g.8.22
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja moje canny co roku trzymam w piwnicy. Nawet nie przysypuje zbytnio piaskiem. zimują bez uszczerbku. ?zawsze tylko rany po cięciu zasypuje sproszkowanym węglem, drzewnym. Tak leża do końca kwietnia. Potem wysadzam w ogrodzie. Kwitną nawet w cieniu, bo tak w zeszłym roku dla experymentu posadziłem kilka karp.
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.