Lilak (bez) dyskusje ogólne
- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lilak (bez) dyskusje ogólne
Dzisiaj będąc w sklepie ogrodniczym zauważyłam przy lilaku metkę, na której było zdjęcie niebieskiego bzu. Bardzo lubię niebieskie kwiaty, ale czy naprawdę jest bez w czysto niebieskim kolorze, jak bławatek czy niezapominajka?
Waleria
- flowers
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 cze 2007, o 21:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Myślę, że jest
np. Blue French Lilac
http://www.paghat.com/lilacblue.html
chociaż nie widziałam w realu.
Pozdrawiam
np. Blue French Lilac
http://www.paghat.com/lilacblue.html
chociaż nie widziałam w realu.
Pozdrawiam
Bez
a dodatkowo zeby ładnie co roku zakwitał trzeba usuwać z krzewu wszystkie przekwitłe kwiatostany, roślina niebedzie sie wysilac na zawiązywanie naion i na następny rok wejdzie z dużym"wigorem"; nie zaszkodzi też optymalnie podnawozić
- mora1
- Od: 31 mar 2006, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Widziałam na własne oczy w okolicach Wrocławia, tak się zagapiłam, że nie zdążyłam zmienić pasa i musiałam jechać prosto do najbliższego zjazdu. Warto było . Kolor miał taki niezaponinajkowo- atramentowy, cudo.
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Nie będzie to proste..ok. 10 lat temu w jednym miejscu w moim ogrodzie rósł biały lilak i poprzedni właściciel go wyciął..odrasta do tej pory..a ja z nim walczę co roku wyrywając odrosty..rośnie tak głęboko, że sie urywa..głębokie przekopanie jest niemożliwe ze względu na sąsiedztwo innych roślin.Myślę, ze w tym roku każdy odrost posmaruję pędzelkiem Roundapem.
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
Jeśli chodzi o mnie to muszę , choć rzeczywiście ładnie kwitnie i pachnie-ale i tak to nie zrekompensuje wrastania odrostów we wszystkie inne krzewy i drzewka, wyrastania na ścieżce i wrastania w stary fundament domu.Ja juz dawno posadziłam taki odrost w dogodnym dla siebie miejscu tam gdzie jego odrosty nie przeszkadzają .
serdecznie pozdrawiam, judyta.