Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2
Kontynuacja wątku:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18012
KaRo
Witajcie Dopiero teraz mam chwilkę..
Do końca tygodnia nie będe miał za bardzo czasu .
Ewo - dziękuję za cudne magnolie . Tak wiem , że obcy potrzeby język , ja wole włoski , po mojej mamie , bo umie i jeździ do Wloch .
Storczykowa - jeden ma takie zdolności , drógi takie... , dla mnie polski był dosyć łatwy .
Trochę fotek
Późniejsze narcyzy...
Tulipany , dopiero sie zaczynają
I tutaj... , chciałem coś ogłosić.. Jeśli by ktoś chciał sie ze mną podzielić.. , jeśli ktoś wykopuje , nie mówię dużymi cebulkami , ale chcociaż przybyszowymi , one po 2 , 3 latach też przeciez zakwitną . Będe miał do obsadzenia na nowej działce też 9 arów , a tulipany to moje uluibione rośliny cebulowe do ogrodu . Planuję też zakupić większą ilość cebulek na jesień , ale myslę że nie więcej niż 150- z powodu fuduszy... a to kropla w morzu... . Więc jeśli by ktoś chciał się ze mną podzielić , to bym był bardzo wdzięczny .
A te mojej koleżanki i nie wszystkie , posadzone w tamtym roku
forsycja przekwita.. :
Bratki.. :
Ze smagliczkami.. :
hiacynt:
Kilka róż :
Trzmielinka i kuleczka :
Czeka nas zmiana dachu na domu , malowanie płotu , dachu na garażu , być moze układanie kostki , robienie kratek do wypoczynkowego i też malwoanie i huśtawkę trzeba pomalować , i kwiatów jeszcze dużo nakupić i nasadzic moją szkółkę .
Koooopa roboty...
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18012
KaRo
Witajcie Dopiero teraz mam chwilkę..
Do końca tygodnia nie będe miał za bardzo czasu .
Ewo - dziękuję za cudne magnolie . Tak wiem , że obcy potrzeby język , ja wole włoski , po mojej mamie , bo umie i jeździ do Wloch .
Storczykowa - jeden ma takie zdolności , drógi takie... , dla mnie polski był dosyć łatwy .
Trochę fotek
Późniejsze narcyzy...
Tulipany , dopiero sie zaczynają
I tutaj... , chciałem coś ogłosić.. Jeśli by ktoś chciał sie ze mną podzielić.. , jeśli ktoś wykopuje , nie mówię dużymi cebulkami , ale chcociaż przybyszowymi , one po 2 , 3 latach też przeciez zakwitną . Będe miał do obsadzenia na nowej działce też 9 arów , a tulipany to moje uluibione rośliny cebulowe do ogrodu . Planuję też zakupić większą ilość cebulek na jesień , ale myslę że nie więcej niż 150- z powodu fuduszy... a to kropla w morzu... . Więc jeśli by ktoś chciał się ze mną podzielić , to bym był bardzo wdzięczny .
A te mojej koleżanki i nie wszystkie , posadzone w tamtym roku
forsycja przekwita.. :
Bratki.. :
Ze smagliczkami.. :
hiacynt:
Kilka róż :
Trzmielinka i kuleczka :
Czeka nas zmiana dachu na domu , malowanie płotu , dachu na garażu , być moze układanie kostki , robienie kratek do wypoczynkowego i też malwoanie i huśtawkę trzeba pomalować , i kwiatów jeszcze dużo nakupić i nasadzic moją szkółkę .
Koooopa roboty...
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Wisienko
Tulipanów mam raptem 45szt... , a za nimi po prostu przepadam... , płakac mi siechce za nimi rok jak przekwitną.. , forsycje jakoś tak mają , kwitną jak szalone , wyniki chyba w czerwcu dopiero.. .
Dzięki za odwiedzinki , dobranoc
Tulipanów mam raptem 45szt... , a za nimi po prostu przepadam... , płakac mi siechce za nimi rok jak przekwitną.. , forsycje jakoś tak mają , kwitną jak szalone , wyniki chyba w czerwcu dopiero.. .
Dzięki za odwiedzinki , dobranoc
- Tulipan998
- Kontakt:
A jeszcze odpowiem tobie Izo .
Pienna "Floribunda" , wielkokwiatowa , chyba angielska jakaś czy cuś .
Pienna "Floribunda" , wielkokwiatowa , chyba angielska jakaś czy cuś .
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Arturze niestety nie mam tulipanów, ten niebieski nadgnił przed kwitnieniem,ale będę w klasztorze kamedułóww czwartek po swoją klamkę(brat Rafał mi nawiercał w niej otwór) i poproszę o to by się z Tobą podzielił cebulkami przybyszowymi tulipanów.
To okropne czekać miesiąc na wyniki tak ważnych egzaminów.
To okropne czekać miesiąc na wyniki tak ważnych egzaminów.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
mi też to nie pasuje, że trzeba tyle czekać na wyniki... chciałabym już wiedzieć, jak napisałam...
a kwiaty cudne. dużo masz tulipanów. też bardzo lubię te kwiaty, ale nie mam tak dużo. w zeszłym roku było więcej, ale w tym roku nie wszystkie wyszły, niektóre puściły same liście. będzie też parę ze strzępiastymi płatkami, ale bardzo niewiele, może ze 2. innych kwiatków za bardzo nie mam, hiacynty i żonkile przekwitły, teraz zaczynają kwitnąć bzy. w doniczce na podwórku mam posadzone floksy kupione w zeszłym roku na wystawie kwiatów, teraz kwitną. mam 2 kolory, ale jeszcze chciałabym biało-rózowe w paski i bladoliliowe.
a kwiaty cudne. dużo masz tulipanów. też bardzo lubię te kwiaty, ale nie mam tak dużo. w zeszłym roku było więcej, ale w tym roku nie wszystkie wyszły, niektóre puściły same liście. będzie też parę ze strzępiastymi płatkami, ale bardzo niewiele, może ze 2. innych kwiatków za bardzo nie mam, hiacynty i żonkile przekwitły, teraz zaczynają kwitnąć bzy. w doniczce na podwórku mam posadzone floksy kupione w zeszłym roku na wystawie kwiatów, teraz kwitną. mam 2 kolory, ale jeszcze chciałabym biało-rózowe w paski i bladoliliowe.
- Tulipan998
- Kontakt:
Witajcie , dopiero mam czas , nauka do bierzmowania mi zjada sporo czasu i ogródek .
Jestem wściekły , 15 tulipanów mi nie zakwitnie , pączki uschły., , te co były posadzone w doniczkach i wkopane .. , chyba wiem dlaczego.. , zakwitną za rok.. , przypilnuję ich wtedy , reszta co poszła od razu do gruntu bez doniczek ma sie świetnie i zakwita . Wniosek , sadzic do grunty , ewentualnie siatkę dać pod spód żeby nornice nie zeżarły , tak też mam i po bokach też siatka . Czytam i doszkalam sie w tulipanach , kocham je :P .
Lisko - dzięki , już sie bardziej zaliściła .
Ewo - wielkie dzięki , każda sztuka sie liczy .
Kupiłem na jesień , na próbę 3 cebulki tulipanów familijnych , i z jednej cebulki jest po 7 pąków .
Storczykowa - dzięki , ja tez nie moge sie doczekać wynników i chciałbym wiedzieć na ile napisałem... . Bardzo lubie floksy , masz fotki ?
Priam - dziękuję , zaraz postaram sie wpaść i do Ciebie !
Geniu - to niemozliwe , patrzyłem nawet u sąsiadów i wszkole i innym sie na forum otwierają a Tobie nie.. ? , wsatwiane przez fotosik.... Spróbój klikać na te linki.....
Większość tulipanów viridiflora mi trafiło :
Jak zwykle musi być jedna kiepska fotka.. :
Geniu , ratuj !!!! dlaczego te 2 liliowce jeszcze nie wypóściły.. ? , wykopałem je i zobacz... :
Pozostałe liliowce :
Jest jeszcze jeden , ale małoe ma listki i jakoś zapomniałem sfocić , od Geni .
Jestem wściekły , 15 tulipanów mi nie zakwitnie , pączki uschły., , te co były posadzone w doniczkach i wkopane .. , chyba wiem dlaczego.. , zakwitną za rok.. , przypilnuję ich wtedy , reszta co poszła od razu do gruntu bez doniczek ma sie świetnie i zakwita . Wniosek , sadzic do grunty , ewentualnie siatkę dać pod spód żeby nornice nie zeżarły , tak też mam i po bokach też siatka . Czytam i doszkalam sie w tulipanach , kocham je :P .
Lisko - dzięki , już sie bardziej zaliściła .
Ewo - wielkie dzięki , każda sztuka sie liczy .
Kupiłem na jesień , na próbę 3 cebulki tulipanów familijnych , i z jednej cebulki jest po 7 pąków .
Storczykowa - dzięki , ja tez nie moge sie doczekać wynników i chciałbym wiedzieć na ile napisałem... . Bardzo lubie floksy , masz fotki ?
Priam - dziękuję , zaraz postaram sie wpaść i do Ciebie !
Geniu - to niemozliwe , patrzyłem nawet u sąsiadów i wszkole i innym sie na forum otwierają a Tobie nie.. ? , wsatwiane przez fotosik.... Spróbój klikać na te linki.....
Większość tulipanów viridiflora mi trafiło :
Jak zwykle musi być jedna kiepska fotka.. :
Geniu , ratuj !!!! dlaczego te 2 liliowce jeszcze nie wypóściły.. ? , wykopałem je i zobacz... :
Pozostałe liliowce :
Jest jeszcze jeden , ale małoe ma listki i jakoś zapomniałem sfocić , od Geni .
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Artur w tym czasie kiedy byłam u Ciebie to wszędzie się nie otwierały zdjęcia ale po jakimś czasie już tak .
Ja swoje liliowce od razu sadziłam do ziemi i mogę porobić zdjęcia wszystkie liliowce mi wypuściły i maja piękne grube liście. Wsadź do ziemi może w końcu wypuszczą ale jak będziesz przy nich ciągle grzebał to na pewno nie.
Genia
Ja swoje liliowce od razu sadziłam do ziemi i mogę porobić zdjęcia wszystkie liliowce mi wypuściły i maja piękne grube liście. Wsadź do ziemi może w końcu wypuszczą ale jak będziesz przy nich ciągle grzebał to na pewno nie.
Genia