Co to za czarne kuleczki na oleandrze?
Co to za czarne kuleczki na oleandrze?
Witam
Dziś zauważyłam na moim oleandrze czarne kuleczki w miejscu, gdzie miały pojawić się kwiaty. Czy ktoś pomoże mi zidentyfikować tego szkodnika? Jak go zwalczyć i czy może się przenieść na inne rośliny?
Dziękuję za pomoc
Dziś zauważyłam na moim oleandrze czarne kuleczki w miejscu, gdzie miały pojawić się kwiaty. Czy ktoś pomoże mi zidentyfikować tego szkodnika? Jak go zwalczyć i czy może się przenieść na inne rośliny?
Dziękuję za pomoc
pozdrawiam serdecznie
Inka
Inka
Anulka dziękuję:) Tak myślałam, ale nie jestem ekspertem, więc nie byłam pewna. Oprysk zrobiłam już wczoraj i wydaje mi się, że dziś jest tych jajeczek (?) mniej. Za kilka dni użyję broni biologicznej, czyli czosnku i powinno być dobrze
Jeszcze raz dzięki,
pozdrawiam serdecznie!
Jeszcze raz dzięki,
pozdrawiam serdecznie!
pozdrawiam serdecznie
Inka
Inka
Dziękuję za odpowiedź. Zastanawiam się czy oprysk chemiczny zabija jajeczka mszyc. Po wczorajszej 'chemii" mszyc (jajeczek)jest chyba trochę mniej. Zrobiłam dziś oprysk czosnkowy. Za kilka dni powtórzę chemiczny.
Martwię się trochę o Clematisa, bo w zeszłym roku po inwazji mszyc został przeze mnie zbyt solidnie potraktowany Piriflorem. Ledwo to przeżył, biedaczek... Obecnie jest obsypany wspaniałymi pąkami, jakby zeszłoroczny incydent puścił w niepamięć
Mam nadzieję, że wytępię te szkodniki na czas.
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź.
Martwię się trochę o Clematisa, bo w zeszłym roku po inwazji mszyc został przeze mnie zbyt solidnie potraktowany Piriflorem. Ledwo to przeżył, biedaczek... Obecnie jest obsypany wspaniałymi pąkami, jakby zeszłoroczny incydent puścił w niepamięć
Mam nadzieję, że wytępię te szkodniki na czas.
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź.
pozdrawiam serdecznie
Inka
Inka