Chryzantemy - choroby,szkodniki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chryzantemy - choroby,szkodniki
Czy ktoś z Was "uprawia" na działce chryzantemy. Jezeli tak to proszę o napisanie o zasadach ich uprawy i ochrony przed szkodnikami.
Pozdrawiam Andrzej.
- pogotowie ogrodnicze
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 wrz 2005, o 18:40
- Kontakt:
chryzantemy
ja mógłbym odpowiedzieć na pytania dotyczące ochrony przed chorobami i szkodnikami. .Przez dwa lata prowadziłem matecznik chryzantem pewnemu dużemu producentowi sadzonek.Uprawiałem tez w szklarniach
Janusz
Janusz
- pogotowie ogrodnicze
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 wrz 2005, o 18:40
- Kontakt:
Mszyca na chryzantemie
Witam. Mam na krzaczkach chryzantemy mszyce zastosowałam oprysk srodkami "Pilimor" i "Talstar" ale mszyca nadal zeruje. Co mam zrobić żeby pozbyć sie szkodników? Pozdrawiam wszystkich
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
Niektóre środki chemiczne już są ze środkiem na przyczepność. Pisał o tym Janusz z PO
m.in. w temacie: „Najpopularniejsze preparaty ochrony roślin”
m.in. w temacie: „Najpopularniejsze preparaty ochrony roślin”
pogotowie ogrodnicze pisze:wszystkie SC i CS są z środkiem na przyczepniość do pozostałych takich jak WG,WP,SL,SP, trzeba go dodać
Janusz
Pozdrawiam Andrzej.
Mszyce
Jakie proporcje tej wody z mydłem ?
Stosuję czosnek w proporcjach przez Ciebie podanych - ale potem rośliny nim pachną !
Skuteczność doskonała - również na truskawki p-ko szarej pleśni.
Zauważyłam , że w tym roku mszyce bardzo się rozzuchwaliły - o mały włos zjadłyby mi młodziutką brzoskwinię - też potraktowałam je czosnkiem .
Stosuję czosnek w proporcjach przez Ciebie podanych - ale potem rośliny nim pachną !
Skuteczność doskonała - również na truskawki p-ko szarej pleśni.
Zauważyłam , że w tym roku mszyce bardzo się rozzuchwaliły - o mały włos zjadłyby mi młodziutką brzoskwinię - też potraktowałam je czosnkiem .