Szablony do formowania krzewów
Witam,
usilnie poszukuję informacji (najlepiej wspartych obrazkami) n/t formowania krzewów np. bukszpanu. Wszędzie gdzie o tym czytam, znajduję zdania typu "warto jest zastosować / przyłożyć szablon do krzewu", tylko nikt jakoś nie dzieli się informacjami - jaki szablon, jak wykonać, jak stosować itp.
Czy ktoś z Was dysponuje może linkiem do strony, gdzie znajdę informację o szablonie do przycięcia np. bukszanu choćby w kształt klasycznej kuli??
usilnie poszukuję informacji (najlepiej wspartych obrazkami) n/t formowania krzewów np. bukszpanu. Wszędzie gdzie o tym czytam, znajduję zdania typu "warto jest zastosować / przyłożyć szablon do krzewu", tylko nikt jakoś nie dzieli się informacjami - jaki szablon, jak wykonać, jak stosować itp.
Czy ktoś z Was dysponuje może linkiem do strony, gdzie znajdę informację o szablonie do przycięcia np. bukszanu choćby w kształt klasycznej kuli??
-Jak nie masz wprawnego oka to wytnij koło w kawałku tektury z rowkiem na łodyżkę
Podsumowując szablon to coś w rodzaju własnego patentu z serii Adam Słodowy zrób to sam, nie spotkałem się z żadnymi szablonami w handlu, natomiast robiłem coś takiego ale na kwadrat..
-poza tym oko to oko.. no ale jak można to trzeba..
Podsumowując szablon to coś w rodzaju własnego patentu z serii Adam Słodowy zrób to sam, nie spotkałem się z żadnymi szablonami w handlu, natomiast robiłem coś takiego ale na kwadrat..
-poza tym oko to oko.. no ale jak można to trzeba..
Szblony do strzyżenia
w książce " Cięcie i formowanie roślin : zielone rzeźby" D. Retournard'a wyczytałam, że "możemy spotkać w handlu ukształtowane z drutu i siatki (szablony) ułatwiające strzyżenie". Może więc któreś z sieci ogrodniczych mają to już u siebie.. Dajcie znać jak coś takiego znajdziecie, też chętnie kupię.
Witam wszystkich.
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć gdzie mogę kupić szablony do formowania krzewów?
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć gdzie mogę kupić szablony do formowania krzewów?
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie
Jola
- dianek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 lip 2008, o 11:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
pojawiają się w dużych centrach ogrodniczych
widziałam je w Bielsku
nie wiem skąd jesteś więc ciężko mi coś konkretniej podpowiedzieć
widziałam je w Bielsku
nie wiem skąd jesteś więc ciężko mi coś konkretniej podpowiedzieć
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Mój ogródek