Szablony do formowania krzewów

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
hiolka
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 3 sie 2008, o 10:40

Post »

Witam,

usilnie poszukuję informacji (najlepiej wspartych obrazkami) n/t formowania krzewów np. bukszpanu. Wszędzie gdzie o tym czytam, znajduję zdania typu "warto jest zastosować / przyłożyć szablon do krzewu", tylko nikt jakoś nie dzieli się informacjami - jaki szablon, jak wykonać, jak stosować itp.

Czy ktoś z Was dysponuje może linkiem do strony, gdzie znajdę informację o szablonie do przycięcia np. bukszanu choćby w kształt klasycznej kuli??
Awatar użytkownika
sorel21
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 30 maja 2009, o 15:25

Post »

-Jak nie masz wprawnego oka to wytnij koło w kawałku tektury z rowkiem na łodyżkę :)

Podsumowując szablon to coś w rodzaju własnego patentu z serii Adam Słodowy zrób to sam, nie spotkałem się z żadnymi szablonami w handlu, natomiast robiłem coś takiego ale na kwadrat..

-poza tym oko to oko.. :) no ale jak można to trzeba..
hala0519
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 1 paź 2008, o 12:14

Szblony do strzyżenia

Post »

w książce " Cięcie i formowanie roślin : zielone rzeźby" D. Retournard'a wyczytałam, że "możemy spotkać w handlu ukształtowane z drutu i siatki (szablony) ułatwiające strzyżenie". Może więc któreś z sieci ogrodniczych mają to już u siebie.. Dajcie znać jak coś takiego znajdziecie, też chętnie kupię.
jol@
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 mar 2009, o 15:44

Post »

Witam wszystkich.
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć gdzie mogę kupić szablony do formowania krzewów?
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie :D
Jola
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

pojawiają się w dużych centrach ogrodniczych
widziałam je w Bielsku