U Państwa Hinzów w Rumi, fotorelacje i dyskusja
- xipe
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sie 2007, o 11:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
U Państwa Hinzów w Rumi, fotorelacje i dyskusja
5. lipca AD 2009 wespół z Bogusią (nick Ryszka) oraz Anettą (nie zrzeszona na FO) odbyliśmy nader pouczającą pielgrzymkę do sanktuarium kaktusów i sukulentów mieszczącej się w Rumi koło Wejherowa w województwie pomorskim.
Celem wizyty była wystawa kaktusów organizowana przez Gospodarzy w ramach Towarzystwa Kaktusowego.
Wystawa odbywała się w dniach 4.-5. lipca 2009r.
Oto Bogusia i Anetta podczas zwiedzania szklarni produkcyjnych.
Bogusia ma już sporą praktyczną wiedzę i pokazuje nowej Koleżance co ciekawsze okazy. A ponadto jest tu już drugi raz .
Kilka ujęć z kolekcji Państwa Łucji i Andrzeja Hinz
Zaprezentowane wycinki kolekcji
Serce rośnie gdy spotyka się Usera Forum Ogrodniczego prezentującego swoje rośliny, poniżej blabla (Tomasz) ze swoimi kaktusami. Były wspaniale wyeksponowane. Aż chciało się je kupować no ale niestety to były okazy z kolekcji i nie do sprzedaży.
inni Wystawcy
Warto też wspomnieć, że Państwo Łucja i Andrzej Hinz zostali uhonorowani przez lokalny samorząd http://www.telewizjattm.pl/index.php/wi ... 8-08-29,02 .
W dniu mojej wizyty Pan Andrzej udzielał wywiadu lokalnej telewizji i wkrótce powinien być on wyemitowany na antenie http://www.telewizjattm.pl .
Celem wizyty była wystawa kaktusów organizowana przez Gospodarzy w ramach Towarzystwa Kaktusowego.
Wystawa odbywała się w dniach 4.-5. lipca 2009r.
Oto Bogusia i Anetta podczas zwiedzania szklarni produkcyjnych.
Bogusia ma już sporą praktyczną wiedzę i pokazuje nowej Koleżance co ciekawsze okazy. A ponadto jest tu już drugi raz .
Kilka ujęć z kolekcji Państwa Łucji i Andrzeja Hinz
Zaprezentowane wycinki kolekcji
Serce rośnie gdy spotyka się Usera Forum Ogrodniczego prezentującego swoje rośliny, poniżej blabla (Tomasz) ze swoimi kaktusami. Były wspaniale wyeksponowane. Aż chciało się je kupować no ale niestety to były okazy z kolekcji i nie do sprzedaży.
inni Wystawcy
Warto też wspomnieć, że Państwo Łucja i Andrzej Hinz zostali uhonorowani przez lokalny samorząd http://www.telewizjattm.pl/index.php/wi ... 8-08-29,02 .
W dniu mojej wizyty Pan Andrzej udzielał wywiadu lokalnej telewizji i wkrótce powinien być on wyemitowany na antenie http://www.telewizjattm.pl .
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Obiecałam fotorelację z Rumi. Odwiedziłam hodowlę kaktusów Państwa Hinzów i pewnie gdyby mi pozwolili zostałabym tam na zawsze
Fakt- było w szklarniach gorąco (ja ciepełko lubię), ale przez chwilę padał deszcz i zauważyłam, że szklarnie trochę przeciekają.
Ale było cudownie!
Pierwsza szklarnia, po lewej kolekcja nie na sprzedaż, dalej szkółka. W tej szklarni było kilka korytarzy, a po obu stronach każdego- same piękności!
Tutaj kolekcja nie na sprzedaż, bardzo ciekawa, niestety kilka fotek mi nie wyszło, ale dobre i to co jest:
Część szkółkowa, urzekła mnie ta czerwona Crassulka, niestety zauroczona otoczeniem, zapomniałam sobie taką kupić
Jak widać- kaktusy/sukulenty rosną wszędzie:
Orbea variegata w misie, wyglądała pięknie, jak dywan, do tego kwitła
Misa z "kłujokami"- wybaczcie nie znam nazw. Pięknie harmonizują ze sobą różne kolory cierni.
Fakt- było w szklarniach gorąco (ja ciepełko lubię), ale przez chwilę padał deszcz i zauważyłam, że szklarnie trochę przeciekają.
Ale było cudownie!
Pierwsza szklarnia, po lewej kolekcja nie na sprzedaż, dalej szkółka. W tej szklarni było kilka korytarzy, a po obu stronach każdego- same piękności!
Tutaj kolekcja nie na sprzedaż, bardzo ciekawa, niestety kilka fotek mi nie wyszło, ale dobre i to co jest:
Część szkółkowa, urzekła mnie ta czerwona Crassulka, niestety zauroczona otoczeniem, zapomniałam sobie taką kupić
Jak widać- kaktusy/sukulenty rosną wszędzie:
Orbea variegata w misie, wyglądała pięknie, jak dywan, do tego kwitła
Misa z "kłujokami"- wybaczcie nie znam nazw. Pięknie harmonizują ze sobą różne kolory cierni.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Baryczka
Już po kwitnieniu, ale za to z owocami
Tutaj przedszkole:
I siewki:
Moje ulubione opuncje:
I tyle na razie, nie chcę Was zanudzać, bo wiadomo co za dużo to niezdrowo!
Tutaj przedszkole:
I siewki:
Moje ulubione opuncje:
I tyle na razie, nie chcę Was zanudzać, bo wiadomo co za dużo to niezdrowo!
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Baryczka
I jeszcze kilka fotek... Miłego oglądania
W tej szklarni były naprawdę zachwycające okazy, nie mogłam stamtąd wyjść...
Reszta później, jak czas pozwoli.
W tej szklarni były naprawdę zachwycające okazy, nie mogłam stamtąd wyjść...
Reszta później, jak czas pozwoli.
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Delete
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
Tak znowu to wszystko oglądam i sobie myślę, czy bym się zabrał z torbami stamtąd
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
- Delete
- Od: 16 maja 2009, o 09:24
No dokładnie. Zawsze można jakieś mieszkanie wynająć albo działkę. ;)
Ja ostatnio kombinowałem na parapecie. Postawiłem doniczki takim zygzakiem. Mieści się więcej niż w szeregu.
Ja ostatnio kombinowałem na parapecie. Postawiłem doniczki takim zygzakiem. Mieści się więcej niż w szeregu.
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
- Spy
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hehe, co za sposoby. Dla chcącego nic trudnego widać ;)
Zawsze jeszcze można powyjmować szuflady z kredensu, pozbawić dna i poustawiać piętrowo na parapecie Nie, już przeginam..
Zawsze jeszcze można powyjmować szuflady z kredensu, pozbawić dna i poustawiać piętrowo na parapecie Nie, już przeginam..
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/