Cząber - słaby plon
Cząber - słaby plon
Witam,
Posiałem cząbru w kwietniu w tym miesiącu już powinien być zbiór.
Cząber niby powinien wyglądać tak
Tylko że moje sadzonki cząbru wcale nie są tak mocno ulistnione jak na zdjęciach czy obrazkach ani się nie rozkrzewiają. Moje cząbry mają około 80cm długości, najwięcej liści bo aż 10 jest na wierzchołku cząbru 10cm niżej są 2 listki, kolejne 10cm niżej kolejne 2 itd.
Jeden cząber zaczął już kwitnąć więc reszta pewnie też już niedługo.
Więc czemu mój plon taki słaby? Czy może dlatego że w skrzynce mam 6 sadzonek w odstępie 3cm?
ps. ziemia uniwersalna
Posiałem cząbru w kwietniu w tym miesiącu już powinien być zbiór.
Cząber niby powinien wyglądać tak
Tylko że moje sadzonki cząbru wcale nie są tak mocno ulistnione jak na zdjęciach czy obrazkach ani się nie rozkrzewiają. Moje cząbry mają około 80cm długości, najwięcej liści bo aż 10 jest na wierzchołku cząbru 10cm niżej są 2 listki, kolejne 10cm niżej kolejne 2 itd.
Jeden cząber zaczął już kwitnąć więc reszta pewnie też już niedługo.
Więc czemu mój plon taki słaby? Czy może dlatego że w skrzynce mam 6 sadzonek w odstępie 3cm?
ps. ziemia uniwersalna
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cząber może rosnąć gęsto, ale koniecznie w słońcu i powinien być strzyżony. I chyba nie dorasta do 80 cm, o ile wiem, a na pewno u mnie jest niższy. Rozmaryn chyba też nie powinien rosnąć zbyt wysoki, należy go strzyc, a to co się zetnie, można wysuszyć na zimę albo zjeść na swieżo
Mirzan, ale jesteś spostrzegawczy!!! Bo właściwie cząber wygląda podobnie, jak na tamtym obrazku
Mirzan, ale jesteś spostrzegawczy!!! Bo właściwie cząber wygląda podobnie, jak na tamtym obrazku
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."