Trawnik zasypany styropianem
Trawnik zasypany styropianem
Przy ocieplaniu domu styropianem znaczna część trawnika została zasypana małymi kuleczkami styropianu. Jak się tego pozbyć? Wywieje mi to z czasem? Zamiatanie, odkurzanie? Ktoś miał taki problem?
Wydłubywanie kuleczek paluszkami mi się nie uśmiecha, bo zajmie mi to pół roku
Wydłubywanie kuleczek paluszkami mi się nie uśmiecha, bo zajmie mi to pół roku
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pozbieraj większe kawałki, kuleczkami się nie przejmuj. Wywieje, a jeśli nawet nie wywieje, to rozluźni glebę bez szkody dla niej.
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Re: Trawnik zasypany styropianem
Moja sprawdzona metoda na kulki styropianu to palnik jak do papy. Wystarczy chwilę je podgrzać i "znikają". Sprzątałem tak co prawda wewnątrz domu na betonie, ale może ktoś się odważy na trawniku
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U nas sie sprawdził odkurzacz do liści kupiony w biedronce. Zbiera większe zrzynki i kulki, a te drobiny co zostają, przy niskim koszeniu rozkładają się od słońca dość szybko. Ogólnie uważam, że powinno się sprzątać, zwierzęta które zjedzą te kulki mogą mieć problemy ze zdrowiem ( i nie mówię tylko o ptakach, którym akurat z tego powodu może grozić po prostu śmierć).
Znam ten ból..
Ocieplałem chałupę. Te cholerne kulki wszędzie byly- w obiedzie, kawie, w zupie, w d....
Ryby w bajorku pluły tym obrażone na 20 cm do góry.
Najmniejszy problem na trawniku. Potraktuj jako polepszacz gleby. Po każdym koszeniu bedzie mniej.
A ptaszyska głupie nie są, niejadalnego nie ruszą.
Ocieplałem chałupę. Te cholerne kulki wszędzie byly- w obiedzie, kawie, w zupie, w d....
Ryby w bajorku pluły tym obrażone na 20 cm do góry.
Najmniejszy problem na trawniku. Potraktuj jako polepszacz gleby. Po każdym koszeniu bedzie mniej.
A ptaszyska głupie nie są, niejadalnego nie ruszą.
-
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ruszą niestety ruszą, z tego co wiem zwłaszcza na kury trzeba uważać jeśli ktoś ma, bo jak więcej zjedzą mogą być poważne problemy.. Na przeżuwacze jedzące trawę też, bo drobinki kleją się do źdźbeł.
Kury owszem tak
A mówiłem szwagrowi- załóż listwę startową!
Dopiero jak wydziobały dziury po 20 cm łatał pianką i doklejał.
A kurom nic, jajka też w porządku
A mówiłem szwagrowi- załóż listwę startową!
Dopiero jak wydziobały dziury po 20 cm łatał pianką i doklejał.
A kurom nic, jajka też w porządku