Moja skromna kolekcja
- m@jk@
- 500p
- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Moja skromna kolekcja
Witam
Już od jakiegoś czasu przyglądam się Waszym roślinkom, podziwiam i zazdroszczę :PP Poznałam już nazwy większości moich roślinek, no i?
Postanowiłam się nimi pochwalić.
Co prawda nie posiadam zbyt wiele miejsca i warunków na ulokowanie moich roślinek, mimo tego myślę, że nie jest z nimi aż tak źle. Zresztą ocenicie sami
Anturium Bluszcz i jego dziecko
Cissus rombolistny Cyklamen perski Epipremnum
Fikus beniamina
Poza tym pozazdrościłam Wam tych okazałych kaktusów i chyba zacznę się za nimi bardziej rozglądać... Mam ich niewiele
Kalatea
Kordylina Maranta Setkrezja purpurowa Skrzydłokwiat
Szczawik trójkątny Oxis
Szeflera
Szlumbergera
Trzykrotek
Waszyngtonia nitkowata i Chamaedorea elegans
Zielistka
Zroslicha, Syngonium
Żyworódka
Drzewko szczęścia
Fiołki
Obejrzałam wiele Waszych kolekcji, ale dość rzadko widniały w nich Gloksynie. Moje już prawie poprzekwitały. Została jedna kwitnąca:
To większość moich pociech :P
Już od jakiegoś czasu przyglądam się Waszym roślinkom, podziwiam i zazdroszczę :PP Poznałam już nazwy większości moich roślinek, no i?
Postanowiłam się nimi pochwalić.
Co prawda nie posiadam zbyt wiele miejsca i warunków na ulokowanie moich roślinek, mimo tego myślę, że nie jest z nimi aż tak źle. Zresztą ocenicie sami
Anturium Bluszcz i jego dziecko
Cissus rombolistny Cyklamen perski Epipremnum
Fikus beniamina
Poza tym pozazdrościłam Wam tych okazałych kaktusów i chyba zacznę się za nimi bardziej rozglądać... Mam ich niewiele
Kalatea
Kordylina Maranta Setkrezja purpurowa Skrzydłokwiat
Szczawik trójkątny Oxis
Szeflera
Szlumbergera
Trzykrotek
Waszyngtonia nitkowata i Chamaedorea elegans
Zielistka
Zroslicha, Syngonium
Żyworódka
Drzewko szczęścia
Fiołki
Obejrzałam wiele Waszych kolekcji, ale dość rzadko widniały w nich Gloksynie. Moje już prawie poprzekwitały. Została jedna kwitnąca:
To większość moich pociech :P
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- ewelina8005
- 1000p
- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ewelina8005
- 1000p
- Od: 24 lip 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- m@jk@
- 500p
- Kontakt:
Grudnik kwitnie na biało (jak już zakwitnie to na pewno pokażę), a trzykrotkę przestawiłam niedawno do jaśniejszego pomieszczenia, gdyż wydaje mi się że miała zbyt ciemno i wybarwienie listków nie takie, jak być powinno. Naczytałam się ostatnio, że im jaśniej, tym wybarwienie ładniejsze. A moja trzykrotka ma niezwykle ciekawe wybarwienie (na zdjęciu może tak nie widać) - paseczki wyglądają niczym pomalowane brokatem
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- m@jk@
- 500p
- Kontakt:
Dodam jeszcze że Cyklamen ma już maleńkie kwiatki i z niecierpliwością czekam kiedy rozkwitną
Anturium niestety niedawno przekwitło :/
Anturium niestety niedawno przekwitło :/
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguniu ale nie wyrzucaj bulwki, na wiosnę posadź do nowej ziemi i podlej nawozem może jeszcze się nią pocieszyszAgunia pisze:witaj super roślinki a szczególnie podziwiam cię za rękę do gloksyni , moja jedyna i już ostatnia ( więcej już jej nie kupie ) właśnie dogorywa , a w przyszłym roku je będę podziwiać u ciebie
Bardzo ci dziękuję za pochwały ale w moim wątku to też kwiatki mojej mamy mamy taki wspólny wątek a osobne roślinki
Gloksyni już zapowiedziałam, że przy najbliższej wizycie u Basgi zmienia lokum, bo ja się do tego nie nadaję , wole sobie w tym miejscu postawić fiołeczki albo skrętniczki , dlatego tym bardziej podziwiam twoją gloksynie
Gloksyni już zapowiedziałam, że przy najbliższej wizycie u Basgi zmienia lokum, bo ja się do tego nie nadaję , wole sobie w tym miejscu postawić fiołeczki albo skrętniczki , dlatego tym bardziej podziwiam twoją gloksynie
- m@jk@
- 500p
- Kontakt:
a więc mogę śmiało dorzucić, że Gloksyni mam o wiele więcej, niestety ich świetność w tym roku mam już za sobą i żałuję, że nie zrobiłam żadnej fotki kiedy kwitły... Poszperam może coś znajdę, w przeciwnym razie pokażę jak zakwitną kolejny raz a tak na marginesie Gloksynie są bardzo łatwe w uprawie więc chyba nie potrzeba mieć do nich "ręki"
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie