Ogrod Sysi
Ogrod Sysi
Witajcie
Od dawna podgladam Wasze piekne ogrody i postanowilam ,ze od nowego sezonu tj.WIOSNY podziele sie z Wami swoim ogrodem tzn.pokaze pare fotek.Troche histori...jest to ogrod przydomowy w jednej z podkrakowskich wsi,tak naprawde nalezy o do tesciow ,ale od jakis 3 moze 4 lat ja sie nim zajmuje W tym czasie przeszedl znaczna metamorfoze...calkowita przebudowe.Jeszcze jest duzo do zrobienia,posadzenia,przesadzenia a plany na ten rok bardzo ambitne.
Chcialabym umiescic pare zdjec z minionego roku ale mam problem...korzystam z fotosika i wyswietla mi sie komunikat ze max wielkosc pliku to 1.5 cos tam i sie nie wklejaja a te same zdjecia na innym forum wchodza bez problemu...czy ktos moze mi doradzic co robie nie tak.Dziekuje
Od dawna podgladam Wasze piekne ogrody i postanowilam ,ze od nowego sezonu tj.WIOSNY podziele sie z Wami swoim ogrodem tzn.pokaze pare fotek.Troche histori...jest to ogrod przydomowy w jednej z podkrakowskich wsi,tak naprawde nalezy o do tesciow ,ale od jakis 3 moze 4 lat ja sie nim zajmuje W tym czasie przeszedl znaczna metamorfoze...calkowita przebudowe.Jeszcze jest duzo do zrobienia,posadzenia,przesadzenia a plany na ten rok bardzo ambitne.
Chcialabym umiescic pare zdjec z minionego roku ale mam problem...korzystam z fotosika i wyswietla mi sie komunikat ze max wielkosc pliku to 1.5 cos tam i sie nie wklejaja a te same zdjecia na innym forum wchodza bez problemu...czy ktos moze mi doradzic co robie nie tak.Dziekuje
Re: Ogrod Sysi
Sylwio, możesz korzystać z Imageshacka, który nie wymaga pomniejszania zdjęć. A jeżeli chcesz korzystać z fotosika to musisz niestety wcześniej pomniejszyć objętość pliku korzystając np. ze stronki zmniejszto.pl lub za pomocą programu IrfanView.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
Jak zrobic aby te zdjecia nie byly w takiej malej wersji tylko takie normalne,duze jak u Was?Przepraszam moze to glupie pytania ,ale dopiero sie ucze.Zawsze takie rzeczy robil za mnie maz ,ale wyjechal...a ja chce sama...
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Otwierają ci się różne kody - pobierasz prawdopodobnie pierwszy a powinnaś inny.
Na próbę pobierz inne kody, wklej a potem skorzystaj z opcji "podgląd" to zobaczysz jak wygląda twój wpis i zdjęcia.
Powodzenia.
każdy z nas miał na początku z tym problemy :P
Na próbę pobierz inne kody, wklej a potem skorzystaj z opcji "podgląd" to zobaczysz jak wygląda twój wpis i zdjęcia.
Powodzenia.
każdy z nas miał na początku z tym problemy :P
Sylwio. Z Imageshaka pobieraj zawsze kody z "Zamieść ten obraz" i poniżej "Forum", a nie "umieść miniaturę tego obrazu".
Wtedy pierwsze zdjęcie wyglada tak:
Oj skasowałem bo jest zbyt duży format. Jak wczytujesz zdjęcie do Imageshaku jest poniżej opcja przesyłania obrazu / zmiany rozmiaru obrazu. Kliknij i zmien rozmiar obrazu na 640x480 lub 800x600.
Wtedy rozmiar zdjęcia będzie OK.
Wtedy pierwsze zdjęcie wyglada tak:
Oj skasowałem bo jest zbyt duży format. Jak wczytujesz zdjęcie do Imageshaku jest poniżej opcja przesyłania obrazu / zmiany rozmiaru obrazu. Kliknij i zmien rozmiar obrazu na 640x480 lub 800x600.
Wtedy rozmiar zdjęcia będzie OK.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę że poprawiłaś pierwsze zdjęcia ?
Bardzo mi się podobają twoje róże pnące.
Znasz ich nazwę ?
Kupiłam Sympatię i wydaje się być podobna. Moja to mikrus więc nie potrafię porównać.
Mężowi możesz pogratulować oczka i myślenia bo widzę żwirek - łatwiej kosić trawnik :P
Znasz ich nazwę ?
Kupiłam Sympatię i wydaje się być podobna. Moja to mikrus więc nie potrafię porównać.
Mężowi możesz pogratulować oczka i myślenia bo widzę żwirek - łatwiej kosić trawnik :P
-
- 200p
- Od: 4 lut 2010, o 17:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Sylwio . Widzę, że jesteś nową forumowiczką tak jak ja, będziemy zatem razem stawiać pierwsze kroczki. Ty już zrobiłas postęp dodają zdjęcia ja jeszcze nie. Masz piękne róże.
Pozdrawiam Barbara
Pozdrawiam Barbara
coma95 pisze:Widzę że poprawiłaś pierwsze zdjęcia ?
Znasz ich nazwę ?
Dziekuje za odwiedziny.
Tak poprawilam zdjecia...od razu lepiej sie oglada,prawda?
Co do roz to niestety nie znam ich nazwy,kupilam je jakies 6 lat temu ,byl to poniekad jeden z moich pierwszych zakupow ogrodniczych do ogrodu tesciow(krotko po wprowadzeniu sie)w markecie po 3 zl..Najciekawsze ze te same kupila moja mama,jej zdziczaly a moje rosna i maja sie calkiem dobrze.Przyznam ze co roku czekam z niecierpliwoscia az zakwitna,jak i wielu moich sasiadow,ktorzy wciaz pytaja o nazwe i niewierza ze to marketowe.Niestety bardzo atakuja je mszyce wiec sa pod stala obserwacja i opryskiem.
Co do oczka to znalezlismy gdzies na jakims forum zdjecie z podobnym sposobem wykonania oczko i prosze jest ....takie oto dzielo
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sylwio witaj, masz piękne kamienie w około oczka, takie czerwone, pięknie pozdrawiam