Kaktusiki i inne skukulenciki Kati cz.2
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kaktusiki i inne skukulenciki Kati cz.2
Właśnie miałam się poskarżyć na zimowe straty kaktusowe, po wczorajszej wizycie w piwnicy a tu wątek zablokowany.
Zatem otwieram nowy.
Stary
Kaktusiki i sukulenciki Kati http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=18057
Jeśli chodzi o straty, to najbardziej dotkliwą okazała się strata Sulkorebutii seinbachii var horrida. Pozostałe to drobnica- 2 letnie kaktuski w sumie jakieś 8 sztuk. Poza tym jedna Euphorbia meloformis.
Zatem otwieram nowy.
Stary
Kaktusiki i sukulenciki Kati http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=18057
Jeśli chodzi o straty, to najbardziej dotkliwą okazała się strata Sulkorebutii seinbachii var horrida. Pozostałe to drobnica- 2 letnie kaktuski w sumie jakieś 8 sztuk. Poza tym jedna Euphorbia meloformis.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Re: Kaktusiki i inne skukulenciki Kati cz.2
Biedna..
Ale doskonale cię rozumiem.
U mnei też straty najbardziej dotkneła mnie strata ferocactusa steinesii to było moje oczko a tu takie nieszczęście:( do tego hamatocactus i kilka jakis małych. Az smutno się zrobiło:(
Ale doskonale cię rozumiem.
U mnei też straty najbardziej dotkneła mnie strata ferocactusa steinesii to było moje oczko a tu takie nieszczęście:( do tego hamatocactus i kilka jakis małych. Az smutno się zrobiło:(
- kati-1976
Zawsze szkoda straty pupilka, tym bardziej jeżżeli ma się świadomość swojej winy. Za zimno jej było w te duże mrozy, a mnie się nie chciało zejść do piwnicy i dać kaktusy w nieco cieplejsze miejsce.
Feruś nie wiem czemu padł... zgnił... A nie był podlewany stoi z reszta kaktusów a one ok. A hamatocactusa zjadły wełnowce.... Ale ich niecierpie wrrr
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
A dlaczego na północnym parapecie? Co to daje?
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Kontakt:
Jeśli miałbym do wyboru dowolne parapety z tą samą temperaturą to wybrałbym na zimę południowy. Tam jest więcej światła
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
- fgora
- 200p
- Od: 16 lis 2008, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja nie wiem bo mam tylko kilka suklencików ale zawsze trzymam je na południowym parapcie
Pozdrawiam Filip
- mika78
- 200p
- Od: 17 lip 2009, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kati przejrzałam wczoraj twoje wątki i jestem pod wrażeniem piękne rośliny ja dopiero zapadłam na chorobę sukulentową ,pozdrawiam.
Pozdrawiam Dominika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=32176" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=32176" onclick="window.open(this.href);return false;
- kati-1976
Dominiko.
Medal za cierpliwość. Mnie by się nie chciało przeglądać takiej ilości stron.
Cieszę się, że Ci się u mnie podobało
Muszę cię jednak ostrzec. Z chorobą sukulentową nie ma żartów. Trudno się z niej wyleczyć.
Ja zeszłej wiosny miałam problemy mieszkaniowe i postanowiłam pozbyć się mojej kolekcji. Niestety nie udało się. Po 20 oddanych kaktusach powiedziałam stop.
Medal za cierpliwość. Mnie by się nie chciało przeglądać takiej ilości stron.
Cieszę się, że Ci się u mnie podobało
Muszę cię jednak ostrzec. Z chorobą sukulentową nie ma żartów. Trudno się z niej wyleczyć.
Ja zeszłej wiosny miałam problemy mieszkaniowe i postanowiłam pozbyć się mojej kolekcji. Niestety nie udało się. Po 20 oddanych kaktusach powiedziałam stop.
- mika78
- 200p
- Od: 17 lip 2009, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie 6 dużych parapetów i 2 małe więc na razie jest gdzie stawiac
Pozdrawiam Dominika
Kati oglądnełam Twoją kolekcję i jestem pod wrażeniem
"Sztuka życia - to cieszyć się małym szczęściem"
- kati-1976
Kasiulka miło, ze i tu do mnie wpadłaś.
Chciałam pokazać Wam jak mój Rhipsalis przeistoczył się w Hatiorę
W tamtym roku zimą wyglądał tak
Tak w tym roku wygląda
Chciałam pokazać Wam jak mój Rhipsalis przeistoczył się w Hatiorę
W tamtym roku zimą wyglądał tak
Tak w tym roku wygląda
Witaj Kati -1976
Rzeczywiście Twój Rhipsalis wyrósł pięknie taki niczego sobie 'krzaczor' widać, że mu u Ciebie dobrze
Rzeczywiście Twój Rhipsalis wyrósł pięknie taki niczego sobie 'krzaczor' widać, że mu u Ciebie dobrze