Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
Witam w nowym sezonie ogrodowym 2010!
Luty się kończy, śnieg stopniał, roślinki na wyścigi wychylają swoje zielone noski z ziemi - czas otworzyć wątek ogrodowy
Wszystkim moim miłym gościom przypominam, że mój ogród znajduje się w Sobótce, na skraju Ślężańskiego Parku Krajobrazowego i ja wierzę, że magiczna góra Ślęża, a precyzyjniej -czakram na jej szczycie, oddziałowuje niezwykle pozytywnie na całe otoczenie, a więc również - na mnie i mój ogród
Mamy tu specyficzny mikroklimat, roślinki pięknie rosną, a ludzie i zwierzęta dobrze się czują
Nowym spacerowiczom pokażę, a tym, którzy tu bywali, przypomnę, jak wyglądał mój ogród w zeszłym sezonie.
Na początek mój przedogródek, gdzie witam gości na ganku, często w towarzystwie moich psiaków
Moje ukochane róże, którymi rosną na skraju ogrodu i cieszą oczy od czerwca do pierwszych przymrozków
Funkie dobrze się czują w bliskim sąsiedztwie małej fontanny
...a latem pięknie kwitną krzewy i byliny
A oto jeden z zakątków, gdzie wypoczywamy; wszak ogród to nie tylko praca...
To by było na tyle tytułem przypomnienia, a po południu pokażę rezultaty moich dzisiejszych poszukiwań pierwszych oznak wiosny w ogrodzie :P
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli
Luty się kończy, śnieg stopniał, roślinki na wyścigi wychylają swoje zielone noski z ziemi - czas otworzyć wątek ogrodowy
Wszystkim moim miłym gościom przypominam, że mój ogród znajduje się w Sobótce, na skraju Ślężańskiego Parku Krajobrazowego i ja wierzę, że magiczna góra Ślęża, a precyzyjniej -czakram na jej szczycie, oddziałowuje niezwykle pozytywnie na całe otoczenie, a więc również - na mnie i mój ogród
Mamy tu specyficzny mikroklimat, roślinki pięknie rosną, a ludzie i zwierzęta dobrze się czują
Nowym spacerowiczom pokażę, a tym, którzy tu bywali, przypomnę, jak wyglądał mój ogród w zeszłym sezonie.
Na początek mój przedogródek, gdzie witam gości na ganku, często w towarzystwie moich psiaków
Moje ukochane róże, którymi rosną na skraju ogrodu i cieszą oczy od czerwca do pierwszych przymrozków
Funkie dobrze się czują w bliskim sąsiedztwie małej fontanny
...a latem pięknie kwitną krzewy i byliny
A oto jeden z zakątków, gdzie wypoczywamy; wszak ogród to nie tylko praca...
To by było na tyle tytułem przypomnienia, a po południu pokażę rezultaty moich dzisiejszych poszukiwań pierwszych oznak wiosny w ogrodzie :P
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu
O jaaaaa!
Znaczy, wiosnę mamy
Cudownie Daluś, ze znowu mobilizujesz siły, aby pokazać nam swóje ogród
Znaczy, wiosnę mamy
Cudownie Daluś, ze znowu mobilizujesz siły, aby pokazać nam swóje ogród
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ach..
Te cudne róże...
Dalu, cieszę się, że możemy być z Tobą w Twoim czarodziejskim ogrodzie
Te cudne róże...
Dalu, cieszę się, że możemy być z Tobą w Twoim czarodziejskim ogrodzie
- Donneczka
- 200p
- Od: 16 cze 2009, o 00:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jezuniu kochany jak pieknie!!!! Też tak chce!!!!!
Dorota
Ogródek Donneczki
Ogródek Donneczki
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Dalu u ciebie wszystkie roślinki czują się świetnie, to widać Prześliczne widoki
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Dalu w nowym wątku .
Ja dziś też swój otworzyłam .
Ja dziś też swój otworzyłam .
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dalu podziwiam Twój ogród od jakiegoś czasu. Lubię taki przytulny klimat jaki panuje w Twoim ogrodzie. Uwielbiam stare drzewa i tego mi najbardziej brakuje u mnie.
Kącik wypoczynkowy sam zaprasza, żeby tam usiąść.
Kącik wypoczynkowy sam zaprasza, żeby tam usiąść.
- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Witaj Dalu Pamiętasz? kiedyś napisałem, że lubię jak w przedogródku witasz swoich gości osobiście i dziś się znów nie zawiodłem, bo kogóż widzę na pierwszym zdjęciu...
Gosiu, dziękuje, że do mnie wpadłaś i zapraszam częściej :P Już niedługo będzie można usiąść przy stoliczku, pod starymi drzewami i wypić aromatyczną kawkę
Agnieszko, otwieramy wąteczki ogrodowe, więc wiosna jest już na pewno tuż, tuż :P
Igorze, witaj w moim ogródku
Mario, dziękuję bardzo i zapraszam częściej do mojego wiosennego ogrodu
Donneczko, fajnie, że Ci się podoba; może coś Cię zainspiruje i spróbujesz pójść w podobnym kierunku w swoim ogródku
Aniu, dziękuję A co do róż, to ciekawa jestem ,jak to będzie w tym roku po tej paskudnej zimie Na razie widzę, że strat będzie sporo
100krotko, jutro marzec, czyli kalendarzowe przedwiośnie, śniegu już nie ma, czas sezon zacząć! Już dłużej nie mogłam wytrzymać!
Grzesiu, musiałam telepatycznie wyczuć, że moim gościom będzie miło jak powitam ich osobiście Cieszę się, że po zimowej przerwie jestem znów w ogrodzie, mogę Wam pokazać co się w nim dzieje i pogadać z Wami o roślinkach i nie tylko...
A oto dowód tego, że wiosna też już się niecierpliwi
Agnieszko, otwieramy wąteczki ogrodowe, więc wiosna jest już na pewno tuż, tuż :P
Igorze, witaj w moim ogródku
Mario, dziękuję bardzo i zapraszam częściej do mojego wiosennego ogrodu
Donneczko, fajnie, że Ci się podoba; może coś Cię zainspiruje i spróbujesz pójść w podobnym kierunku w swoim ogródku
Aniu, dziękuję A co do róż, to ciekawa jestem ,jak to będzie w tym roku po tej paskudnej zimie Na razie widzę, że strat będzie sporo
100krotko, jutro marzec, czyli kalendarzowe przedwiośnie, śniegu już nie ma, czas sezon zacząć! Już dłużej nie mogłam wytrzymać!
Grzesiu, musiałam telepatycznie wyczuć, że moim gościom będzie miło jak powitam ich osobiście Cieszę się, że po zimowej przerwie jestem znów w ogrodzie, mogę Wam pokazać co się w nim dzieje i pogadać z Wami o roślinkach i nie tylko...
A oto dowód tego, że wiosna też już się niecierpliwi
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Witaj DALU- ale nam niespodziankę zrobiłaś.
Ogród Twoj przeglądałam kilka razy od początku do końca.
To jest właśnie mój wymarzony, nieosiągniony dla mnie styl ogrodów.
Ogród Twoj przeglądałam kilka razy od początku do końca.
To jest właśnie mój wymarzony, nieosiągniony dla mnie styl ogrodów.
- vita
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Jakie miłe powitanie w przedogródku Witaj Dalu w nowym wątku!
Trudno wymarzyć sobie lepszy początek sezonu, czy to przebiśnieg inauguruje wiosnę? Nieźle się postarał!
Piękne zdjęcia nam pokazałaś Tyle wspomnień...i tyle nadziei na nowe. Czytałam, że ruszasz jutro z pierwszymi pracami, aż Ci zazdroszczę. Obyś stwierdziła jak najmniej zimowych strat!
Pozdrowionka
Trudno wymarzyć sobie lepszy początek sezonu, czy to przebiśnieg inauguruje wiosnę? Nieźle się postarał!
Piękne zdjęcia nam pokazałaś Tyle wspomnień...i tyle nadziei na nowe. Czytałam, że ruszasz jutro z pierwszymi pracami, aż Ci zazdroszczę. Obyś stwierdziła jak najmniej zimowych strat!
Pozdrowionka
-
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Witaj Dalu,pięknie w tym Twoim magicznym ogrodzie,zdjęciaq cudne.
pozdrawiam Marzena.
pozdrawiam Marzena.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
I ja wpadłam się przywitać Daluś wiosennie w nowym wątku. Przebiśniegi już czarują. Jestem bardzo ciekawa jak u mnie wygląda. Jeżeli będzie jutro znośna pogoda to wybieram się zobaczyć po zimie moją działeczkę. Mam nadzieję, że wielkich strat nie będzie, a roślinki szybko ruszą. Miło zobaczyć Twoje najpiękniejsze zakątki na fotkach, a jeszcze fajniej było zobaczyć je w realu. Liczę, że w tym roku znów je zobaczę w maju.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki