Seler naciowy - cudowne warzywo.
- Karolina__
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Seler naciowy - cudowne warzywo.
Znalazłam informację na necie o tym wspaniałym warzywie i postanowiłam się podzielić
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/ ... 33956.html
Miłej lektury:)
http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/ ... 33956.html
Miłej lektury:)
Re: Seler - cudowne warzywo.
Karolino,super wiadomosci o selerku !
Seler naciowy jest zawsze w mojej lodowce! Dodaje do kazdej zupki, potraw pieczonych. Bardzo lubie na surowo lub z maslem orzechowym! Pyszna jest rowniez salatka z tuny + seler naciowy + cebulka i majonez ze smietana!!!
Naprawde warto sprobowac ,bo nie dosc ze pyszny to i zdrowy! Pozdrawiam !
Seler naciowy jest zawsze w mojej lodowce! Dodaje do kazdej zupki, potraw pieczonych. Bardzo lubie na surowo lub z maslem orzechowym! Pyszna jest rowniez salatka z tuny + seler naciowy + cebulka i majonez ze smietana!!!
Naprawde warto sprobowac ,bo nie dosc ze pyszny to i zdrowy! Pozdrawiam !
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
A ze zwykłego selera wychodzi pyszna zupa - krem
Wystarczy na wywarze z jarzyn (włoszczyzna + ząbek czosnku), czy na mięsnym (z jarzynami), czy z kostki (eee, kostka rosołowa tylko w ostateczności!!!) ugotować pokrojony spory seler i jeden ziemniak. Kiedy są miękkie zmiksować wszystko na gładko, zagotować i w miseczkach ew. dodać siekane zioła czy kroplę śmietany. Można zamiast śmietany dodać łyżeczkę masła, albo pokropić krem oliwą. Można też podać go z groszkiem ptysiowym czy grzankami na maśle (krojonymi w kostkę). Mniam
(jarzynki z zupy zużywamy do zrobienia sałatki albo smażonych kotlecików)
Wystarczy na wywarze z jarzyn (włoszczyzna + ząbek czosnku), czy na mięsnym (z jarzynami), czy z kostki (eee, kostka rosołowa tylko w ostateczności!!!) ugotować pokrojony spory seler i jeden ziemniak. Kiedy są miękkie zmiksować wszystko na gładko, zagotować i w miseczkach ew. dodać siekane zioła czy kroplę śmietany. Można zamiast śmietany dodać łyżeczkę masła, albo pokropić krem oliwą. Można też podać go z groszkiem ptysiowym czy grzankami na maśle (krojonymi w kostkę). Mniam
(jarzynki z zupy zużywamy do zrobienia sałatki albo smażonych kotlecików)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Swietny pomysl Nalewko! Juz mam ochote na taka zupke z grzankami! Na pewno zagosci na moim stole ktoregos dnia!
Aga
przybliż przepisik selerka z masłem orzechowym.....
przybliż przepisik selerka z masłem orzechowym.....
- Karolina__
A smażył ktoś selera jak cukinię? Ja jeszcze nie próbowałam ale podobno taki kotlecik dorównuje smakiem schabowym:) Ja lubie sobie dodawać plasterki na kanapkę z wędlinką, no i pyszny jest sok z marchwi i selera
Tess, to wlasciwie zaden przepis..kroimy selerk naciowy na kawalki(dlugosci palca) i nakladamy maselko orzechowe. Najlepiej mi smakuje z amerykanskim peanut butter! Mozna tez z Nutella . Jednak nutella na moj gust troszke zbyt slodka! No i oczywiscie koniecznie bardzo swiezy seler!!!!
-
- 10p - Początkujący
- Od: 5 lis 2009, o 06:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam wielką prośbe
ma ktoś może przepis na selera w słoiczku,bardzo chętnie jeżeli można skorzystam z przepisu.Dziękuje.
ma ktoś może przepis na selera w słoiczku,bardzo chętnie jeżeli można skorzystam z przepisu.Dziękuje.
Pchać to jeden ze sposobów, aby udało się w życiu. Drugi to ciągnąć.
- Karolina__
Agulinko nie wiem, czy bym takie coś zjadła
wciąż interesują te smażone placuszki
wciąż interesują te smażone placuszki
- aconitum
- Od: 30 lip 2008, o 13:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ja selerka kocham
najbardziej w postaci sałatki
tarty seler+ rodzynki+ majonez = boskie połączenie!
najbardziej w postaci sałatki
tarty seler+ rodzynki+ majonez = boskie połączenie!
Anka
- Karolina__
Moja mama do tych rodzynek, selera i majonezu dorzuca jeszcze utarty żółty ser i orzechy włoskie
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
A ja wolę tarty seler + cytryna + suszona żurawina + oliwa
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Placuszki z selera robię tak- obieram seler.kroję na plastry. skrapiam sokiem z cytryny /żeby nie ściemniał/.Solę.pieprzę i odstawiam na kilka minut.Panieruję w jajku i sezamie. lub w płatkach migdałowych. lub w mące kukurydzianej.lub w bułce tartej. Smażę na oliwie lub maśle klarowanym na rumiano.
Gotowe
Gotowe
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki