Moje (a w zasadzie żony) storczyki.
Moje (a w zasadzie żony) storczyki.
Witajcie, kaktusy jeszcze nie kwitną, no to wstawiam kilka fotek storczyków mojej ślubnej. nie ma ich za wiele, raptem 6 ale mówi, że to dopiero początek.
Pozdrawiam OnArt
Pozdrawiam OnArt
Re: Moje (a w zasadzie żony) storczyki.
Witaj OnArt na forum
Twoje (a w zasadzie Twojej ślubnej) kwiaty są bardzo ładne Mnie najbardziej podoba się ten biały z żółtą warżką bo i sama mam takiego, no i ten bordowy.
Twoje (a w zasadzie Twojej ślubnej) kwiaty są bardzo ładne Mnie najbardziej podoba się ten biały z żółtą warżką bo i sama mam takiego, no i ten bordowy.
"Kwiat jest uśmiechem rośliny."
Storczyki_mala06
Storczyki_mala06
Nówki sztuki nie śmigane . Najstarszy od walentynek, najnowszy - przedwczorajszyigor944 pisze: I wszystkie kwitną chyba są nowe?
Tak mi przez myśl przeszło, że jeżeli dalej będziecie utrzymywali taką tendencję zakupową, czyli jakieś 3 nowe roślinki w miesiącu to do końca roku uzbiera Wam się pokaźna sumka. To będzie ok... niech no ja policzę... 33 szt
Storczyki_mala06
Storczyki_mala06
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj i tutaj! Piszesz, że żona mówi, że to początek- współczuję- storczykomania to okropna choroba, niemiła dla portfela, ale jak cudna dla oka
Piękne macie okazy, ten żółcioszek- cudny! Strasznie lubię ten kolor u Phal., mam kilka wariacji z tym kolorem, ale tego nie. Przy okazji- świetnie zdjęcia, jakie wyraźne
Koniecznie żona musi zarejestrować się na forum, poogląda nasz storczyki, coś jej się spodoba, a lista storczykowych chciejstw wydłuży się
Piękne macie okazy, ten żółcioszek- cudny! Strasznie lubię ten kolor u Phal., mam kilka wariacji z tym kolorem, ale tego nie. Przy okazji- świetnie zdjęcia, jakie wyraźne
Koniecznie żona musi zarejestrować się na forum, poogląda nasz storczyki, coś jej się spodoba, a lista storczykowych chciejstw wydłuży się
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne storczyki Wszystkie piękne i wiosenne - a ten biały baaardzo elegancki No i oczywiście witaj(cie) na forum!
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystkie piękne, no i zdjęcia dobre . Mam podobne do tych ze zdjęć 3 i 4. Ale ładny macie początek kolekcji. Pewnieniedługo przybędą następne, bo jak już się kupi jednego, to ciężko się powstrzymać przed kupieniem następnych.
Dziękuję wszystkim za miłe słowa.
Tak sobie "przeleciałem" z ciekawości (bo ja to zdecydowanie Cactaceae, szczególnie Lobivia, Mediolobivia i Sulcorebutia) kilka stron o storczykach i chyba będę namawiał szanowną małżonkę na "specjalizację" i to w Phalaenopsis są rewelacyjne, szczególnie czyste gatunki, chociaż hybrydy również śliczne.
Tak sobie "przeleciałem" z ciekawości (bo ja to zdecydowanie Cactaceae, szczególnie Lobivia, Mediolobivia i Sulcorebutia) kilka stron o storczykach i chyba będę namawiał szanowną małżonkę na "specjalizację" i to w Phalaenopsis są rewelacyjne, szczególnie czyste gatunki, chociaż hybrydy również śliczne.
Wandę do to ja mam teściową, wiec chyba wystarczyigor944 pisze:w ostateczności Vandy które kosztują ponad 100zł.
Mam takie małe pytanko: jak dbasz o swoją Wandę? jakieś specjalne zabiegi stosujesz? :P
Storczyki_mala06
Storczyki_mala06
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak wszystkie Wandy Nade wszystko lubią kąpiele wodne