Niewykorzystane cebulki z jesieni - sadzić wiosną?
Niewykorzystane cebulki z jesieni - sadzić wiosną?
Witam,
dostałam niedawno z Holandii w prezencie cebulki tulipanów Queen of Night.W internecie przeczytałam,że roślinki te sadzi się na jesieni. Mam więc następujące pytanie: czy nic im się nie stanie, gdy je przetrzymam jeszcze te pół roku? Kompletnie nie znam się na ogrodnictwie, więc może to pytanie jest dość "głupie", ale czy te cebulki mogą się "przeterminować"?
Z góry dziękuję za pomoc!
dostałam niedawno z Holandii w prezencie cebulki tulipanów Queen of Night.W internecie przeczytałam,że roślinki te sadzi się na jesieni. Mam więc następujące pytanie: czy nic im się nie stanie, gdy je przetrzymam jeszcze te pół roku? Kompletnie nie znam się na ogrodnictwie, więc może to pytanie jest dość "głupie", ale czy te cebulki mogą się "przeterminować"?
Z góry dziękuję za pomoc!
- Grandiflora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 paź 2008, o 15:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: cebulki tulipanów - pytanie
jeśli te cebulki mają kiełki,wsadż je do ziemi,przynajmniej do doniczki,będą prawdopodobnie dosć nedzne,ale ruszą w przyszłym roku.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 28 maja 2008, o 09:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niewykorzystane cebulki
Właśnie zauwazyłam że jesienią nie wysadziłam wszystkich cebulek jakie kupiłam.
Zostało mi trochę narcyzów, hiacyntów, piwonie i irysy.
Co z nimi teraz można zrobić? Wyglądają dobrze, choć niektóre wydają się trochę suche.
Czy da się je jakoś uratować/wykorzystać? Czy już tylko do śmieci się nadają?
Zostało mi trochę narcyzów, hiacyntów, piwonie i irysy.
Co z nimi teraz można zrobić? Wyglądają dobrze, choć niektóre wydają się trochę suche.
Czy da się je jakoś uratować/wykorzystać? Czy już tylko do śmieci się nadają?
pozdrawiam serdecznie