Ali uśmiechnięty ogród cz. 3
Ali uśmiechnięty ogród cz. 3
Witam dzisiaj deszczowa pogoda... i po długiej nieobecności, myśląc sobie o Was (choć chyba nie stęskniliście się za bardzo )... wymyśliłam, że nie będę taka i coś Wam jednak pokaże
A zmian jest sporo... intensywnie rozpoczęło się przedwiośnie... teraz prace trochę stanęły, bo czekamy na remont muru sąsiada, a i czasu mam niewiele bo poszłam trochę do pracy... czasem jest mi przykro... bo posadziłam tyle roślinek i nie mam kiedy ich podziwiać, bo oprócz niedzieli, od piątku do soboty, czy to z zajęć czy z pracy wracam wieczorem a nawet prawie nocą ale coś za coś... zresztą ważne że ogród ma coraz to nowych roślinnych gości i po woli się rozrasta, a kwiatuszki już tak pięknie rozweselają świat
P.S. dziękuję za pocieszające komentarze, wiele z nich dodało mi otuchy, dzięki nim nabrałam też trochę dystansu i zrozumiałam, że ogród i forum ma być dla mnie a nie ja dla niego, choć czasem nadal jak na niego patrzę to mnie denerwuje... szczególnie wydeptany trawnik składający się z 1/3 z mleczy
To do dzieła:
MARZEC W OGRODZIE
10 KWIECIEŃ W OGRODZIE
pewne zmiany, płotki wiklinowe pod wierzbą, i powoli zagospodarowywany teren po tunelu foliowym
A zmian jest sporo... intensywnie rozpoczęło się przedwiośnie... teraz prace trochę stanęły, bo czekamy na remont muru sąsiada, a i czasu mam niewiele bo poszłam trochę do pracy... czasem jest mi przykro... bo posadziłam tyle roślinek i nie mam kiedy ich podziwiać, bo oprócz niedzieli, od piątku do soboty, czy to z zajęć czy z pracy wracam wieczorem a nawet prawie nocą ale coś za coś... zresztą ważne że ogród ma coraz to nowych roślinnych gości i po woli się rozrasta, a kwiatuszki już tak pięknie rozweselają świat
P.S. dziękuję za pocieszające komentarze, wiele z nich dodało mi otuchy, dzięki nim nabrałam też trochę dystansu i zrozumiałam, że ogród i forum ma być dla mnie a nie ja dla niego, choć czasem nadal jak na niego patrzę to mnie denerwuje... szczególnie wydeptany trawnik składający się z 1/3 z mleczy
To do dzieła:
MARZEC W OGRODZIE
10 KWIECIEŃ W OGRODZIE
pewne zmiany, płotki wiklinowe pod wierzbą, i powoli zagospodarowywany teren po tunelu foliowym
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ali uśmiechnięty ogród cz. 3
Ale się spieszyłam az tchu mi brak...ale jestem i to pierwsza hurrrra
a teraz ogladnę zdjęcia
a teraz ogladnę zdjęcia
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
No nie próżnowałaś Ala...pięknie.....
Plot bardzo estetycznie wygląda...wspaniałe tło....
Podoba mi się....a co jeszcze tam planujesz?
Plot bardzo estetycznie wygląda...wspaniałe tło....
Podoba mi się....a co jeszcze tam planujesz?
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu ...pięknie urzekły mnie kolory bratków i brzozowe skrzyneczki i płotki w sam raz pasowałaby do mojego brzozowego ludzika
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Alu - bardzo mi się u Ciebie podoba. Fotki świetne !Roślinki takie zadbane mimo braku czasu .Pięknie.!
Maryna.
Maryna.
poczekajcie poczekajcie bo to jeszcze nie koniec zdjęć... muszę nadrobić ;)
ładne te płoty.
18 KWIECIEŃ
Wbrew wszystkim negatywnym opiniom ... tunel z PCV może być bardzo stabilny...tylko ważny jest producent i sam sposób mocowania wszystkiego... nie ma co się zrażać...
W zakolu naokoło ogniska posiałam trawkę ale trzeba trochę poczekać by było zielono Jeszcze czeka mnie oprysk całości od mlecza... wypowiadam mu wojnę
Na razie pokazuję nowe nasadzenia z boku... bo czekam aż ściana w miedzy będzie piękna i powieszę resztę mat, wtedy pokaże tyły, bo mam nadzieje, że już nie będę się za nie wstydzić ;)
Wbrew wszystkim negatywnym opiniom ... tunel z PCV może być bardzo stabilny...tylko ważny jest producent i sam sposób mocowania wszystkiego... nie ma co się zrażać...
W zakolu naokoło ogniska posiałam trawkę ale trzeba trochę poczekać by było zielono Jeszcze czeka mnie oprysk całości od mlecza... wypowiadam mu wojnę
Na razie pokazuję nowe nasadzenia z boku... bo czekam aż ściana w miedzy będzie piękna i powieszę resztę mat, wtedy pokaże tyły, bo mam nadzieje, że już nie będę się za nie wstydzić ;)
- riane
- Od: 24 lut 2008, o 12:02
ślicznie u Ciebie!
Te wiklinowe płotki są świetne. Jak się je robi?
I mam taką samą biedronkę-wiatraczek (miałam póki dzieci jej nie rozparcelowały). Super fajna
I mam taką samą biedronkę-wiatraczek (miałam póki dzieci jej nie rozparcelowały). Super fajna
Agata
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo ciekawy pomysł z tymi brzozowymi rabatkami, bardzo mi się podoba.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Te płotki to kupne... ale myślę że nie jest trudno je zrobić... co do biedrony to moja tez się co chwila rozsypuje od wiatru i latam po ogródku i zbieram jej skrzydłariane pisze:ślicznie u Ciebie!
- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Alu, nie próżnujesz ;) Wykonałaś kawał dobrej roboty
I widzę, że "wrocławianki" mają się dobrze ;)
I widzę, że "wrocławianki" mają się dobrze ;)
- jadzia123
- 200p
- Od: 27 sie 2008, o 12:16
Miło było gościć w Twoim ogrodzie, kolorowo i tak ... lekko. Alu czym i jak walczysz z mleczem? Jak opryskałam kiedyś tak punktowo, to wypaliłam dziury w trawniku, które długo nie chciały zarosnąć. A poza tym wszędzie dookoła pełno mleczy i czy coś mi da ta walka Jadzia.
Zapraszam do ogródka
Ogródek Jadzi 123.
Ogródek Jadzi 123.