opaska z granitu
Wykonanie obwódki rabaty
Przedstawię Wam - jako poglądowy kurs sposób wykonania obwódki rabaty z kamieni. Wykonawcą jest mój zaprzyjaźniony sąsiad dzialkowy. Tylko jest jeden bląd: pod kamieniami powinna być 15-20 cm warstwa żwiru, dla odprowadzania wody i zabezpieczenia ich przed stopniowym osiadaniem w gruncie. Ale reszta jest - chyba - dobrze zrobiona, oceńcie sami:
Wymierzenie promienia i obcięcie darni:
Montaż paska z pcv dla stworzenia bariery przed wrastaniem darni:
Montaż obwódki z kamienia, dający możliwość koszenia trawy, która będzie go przerastala:
I gotowe.
Jak oceniacie wynik? A oto jak u mnie to wygląda:
Wymierzenie promienia i obcięcie darni:
Montaż paska z pcv dla stworzenia bariery przed wrastaniem darni:
Montaż obwódki z kamienia, dający możliwość koszenia trawy, która będzie go przerastala:
I gotowe.
Jak oceniacie wynik? A oto jak u mnie to wygląda:
Pozdrawiam. Jacek.
Chciałabym zrobić u siebie jakąś taką obwódkę, bo posadziłam ostatnio kilka kwiatków w sumie w trawniku i nie chcę żeby mi tam właziła trawa, a jednocześnie żeby okolice było łatwo kosić.
Bardzo podobają mi się takie kamyczkowe "krawężniki", ale nie mam pomysłu skąd kamyczki wytrzasnąć.
Czy można je gdzieś kupić?
Bardzo podobają mi się takie kamyczkowe "krawężniki", ale nie mam pomysłu skąd kamyczki wytrzasnąć.
Czy można je gdzieś kupić?
"Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia!" Wilhelm Raabe, pseud. Jakob Corvinus
-
- 10p - Początkujący
- Od: 16 kwie 2008, o 15:44
Ostatnio niedaleko mnie wymieniano chodniki na nowe z kostki brukowej.
Na szczęście starą kostkę pozwolono mi zabrać i według tego co pokazał jakja zrobiłem coś podobnego u mnie na działce.
Efekt jest zaskakujący a komplementy ludzi oglądających moje dzieło wynagradzają mój włożony w pracę trud.
Dzięki za dobrą lekcję
pozdrawiam
Na szczęście starą kostkę pozwolono mi zabrać i według tego co pokazał jakja zrobiłem coś podobnego u mnie na działce.
Efekt jest zaskakujący a komplementy ludzi oglądających moje dzieło wynagradzają mój włożony w pracę trud.
Dzięki za dobrą lekcję
pozdrawiam