Ale gości u mnie- wszystkich serdecznie witam
Justynko, Twój ulubieniec i mój również (jeden z wielu

)
Piotrku, wanda jest u mnie niecały rok, trudno mi powiedzieć ile ma lat, może ze 2-3?
Patrycjo,
Aniu, szybko poleciały mi te stronki. Vanda zaskoczyła mnie tymi korzonkami, wprawdzie długo ich wyczekiwałam, ale nie spodziewałam się, że będą aż tak grube
Edytko, postaram się Pasiastego pokazać w pełni kwitnienia, już nie mogę się doczekać
Anetko, wiem jakie były poprzednie kwitnienia, do tego widać to od razu po wychodzącym pędziku, jeśli jest chudziutki to będzie mały/krótki, te długaśne z reguły od razu są grubsze, by mogły unieść ciężar pędu i kwiatów.
Dusiu, dzięki. Moja wandzia chyba jest troszkę większa niż Twoje, ale w sumie dawno ich nie widziałam
Zapomniałam wcześniej pokazać tego Phal., jest u mnie od roku, nieprzerwanie kwitnie
A to już moje bulwiaste, werandują na balkonie- jeden Phal., trzy kambrie i dwa dendrobia:
Zapewne zauważyliście, że moje rośliny mają białe plamy na liściach, to pozostałość po oprysku, w żadnym razie kurz

Dziś zrobiłam ostatni oprysk przed przerwą, chcę przez jakieś 2-3 tyg. obserwować rośliny, później powtórzę oprysk Miedzianem.