Wąż ogrodowy
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: wąż ogrodowy
Na jak dużą działkę? Do czego ma służyć? Do okazjonalnego podlewania, czy do położenia w ziemi? Czy będziesz go zwijać co chwilę, czy zostanie na zimę w glebie? Do czego go chcesz podłączyć? I czy pytasz o markę, czy o długość, średnicę, surowiec, kolor itp.?
Napisz coś więcej, proszę :P
Napisz coś więcej, proszę :P
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
- 50p
- Od: 25 wrz 2008, o 09:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Działka ma 3 ary,używać go będę okazjonalnie i zwijać za każdym razem.Podłączony do (zaworu,kranu)nie chciałabym kupić jakiegoś "zwykłego".Ma mi posłużyć parę lat i nie zaginać się.Pozdrawiam
Ewka
-
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
http://www.sklep.ogrodom.pl/46-plus-3-4-25m.html
dobry tyle,że droższy.Posłuży na lata.
dobry tyle,że droższy.Posłuży na lata.
No potwierdzam. Jeden z lepszych... już mam parę ładnych lat. Latem na słońcu, zimą na mrozie... no napisy się wytarły od ciągania
Tylko i wyłącznie wąż z oznaczeniem NTS ( No Torsion System ) czyli nieskręcający się .
- Space99
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 mar 2009, o 12:21
- Kontakt:
Niekoniecznie tak będzie :>amadyn pisze:Tylko i wyłącznie wąż z oznaczeniem NTS ( No Torsion System ) czyli nieskręcający się .
kupiłem w Leroyu taki zielony z czerwonym paskiem i tak się pięknie skręca że bardziej odemnie. Jak znajdę nazwe to podam
Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla
Moje winorośla
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
A na obu końcach zamontuj szybkozłączki
I wszelkie zraszacze, spryskiwacze, pistolety kupuj z szybkozłączem - niby oczywiste, ale widziałem jeszcze czasami w sklepie przyłącza wciskane w węża i ściągane opaską
I wszelkie zraszacze, spryskiwacze, pistolety kupuj z szybkozłączem - niby oczywiste, ale widziałem jeszcze czasami w sklepie przyłącza wciskane w węża i ściągane opaską
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- Space99
- Kontakt:
Firma ww węża to Geolia a model bodajże ten
http://www.leroymerlin.pl/produkty/waz- ... 89908.html
Wiem że na opakowaniu pisało że się nie skręca. Więc nie polecam!
Natomiast rok wcześniej w Obi kupiłem taki żółty ale firmy już nie znam i jestem bardzo zadowolony.
http://www.leroymerlin.pl/produkty/waz- ... 89908.html
Wiem że na opakowaniu pisało że się nie skręca. Więc nie polecam!
Natomiast rok wcześniej w Obi kupiłem taki żółty ale firmy już nie znam i jestem bardzo zadowolony.
Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla
Moje winorośla
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Mój żółty szlauch też jest o niebo lepszy niż wszystkie inne "nieskręcające się" węże. Nie pamiętam skąd go mam, ale pewnie to jeden z ogólnopolskich sklepów sieciowych, więc z kupnem takiego albo podobnego węża nie powinno być problemu.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Nie czarujmy się, każdy wąż który jest wieszany, a nie nawijany na bęben będzie się skręcał. Albo przy wieszaniu, albo przy ściaganiu. Taka geometria...
Ważne, żeby się nie załamywał przy skręcaniu
Ważne, żeby się nie załamywał przy skręcaniu
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- Space99
- Kontakt:
Jakby to był powód skręcania (wieszanie) to bym jeszcze przeżył ale ten tydzień po zakupie zaczął się falować/ skręcać (widać było po czerwonym pasku że się skręca) leżąc po prostu na ogrodzie, najczęściej w słońcu.
A poza tym z 2 stron był na szybko złączkach (spięty z tym żółtym) które jak wiadomo obracają się jak chce wąż. Więc naprawde nie widzę innej przyczyny jak badziewie pseudoniezwijające się.
Troche mnie to wtedy zirytowało i pisze aby oszczędzić nerwów i pieniążków innym.
A poza tym z 2 stron był na szybko złączkach (spięty z tym żółtym) które jak wiadomo obracają się jak chce wąż. Więc naprawde nie widzę innej przyczyny jak badziewie pseudoniezwijające się.
Troche mnie to wtedy zirytowało i pisze aby oszczędzić nerwów i pieniążków innym.
Pozdrawiam Marcin
Moje winorośla
Moje winorośla