Hortensje objawy przekwitania
Hortensje objawy przekwitania
Witam .w tym roku jestem posiadaczką dwóch hortensji bukietowych,latem pięknie kwity,teraz kwiaty są spłowiałe,
brunatne,po prostu brzydkie.Proszę o podpowiedż czy przekwitłe hortensje ścina się kwiaty, i czy teraz czy może
jesienią. z góry dziękuję.
brunatne,po prostu brzydkie.Proszę o podpowiedż czy przekwitłe hortensje ścina się kwiaty, i czy teraz czy może
jesienią. z góry dziękuję.
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dziwi mnie, że Twoje hortensje bukietowe już przekwitły, bo one w zasadzie dopiero zaczynają kwitnienie
A może je przesuszyłaś? A może mówisz o hortensji ogrodowej? Jeśli możesz wstaw zdjęcie.
Kwiatostany hortensji bukietowej są dekoracyjne także jesienią i zimą.... Przycina się je na wiosnę.
A może je przesuszyłaś? A może mówisz o hortensji ogrodowej? Jeśli możesz wstaw zdjęcie.
Kwiatostany hortensji bukietowej są dekoracyjne także jesienią i zimą.... Przycina się je na wiosnę.
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Kobieta56!
Czy to oby na pewno hortensja bukietowa? Mam wątpliwośćci podobnie jak aniawoj, ponieważ moje zaczynają w pełni kwitnienie i przebarwianie. Jeśli możesz to wstaw fotkę. Może po prostu przypiekło je słoneczko albo to hortensja z gatunku ogrodowa, która po prostu przekwitła.
A przy okazji może się przedstawisz z imienia i podasz rejon z którego piszesz - będzie Nam łatwiej w komuniacji forumowej:D Serdecznie pozdrawiam!
Czy to oby na pewno hortensja bukietowa? Mam wątpliwośćci podobnie jak aniawoj, ponieważ moje zaczynają w pełni kwitnienie i przebarwianie. Jeśli możesz to wstaw fotkę. Może po prostu przypiekło je słoneczko albo to hortensja z gatunku ogrodowa, która po prostu przekwitła.
A przy okazji może się przedstawisz z imienia i podasz rejon z którego piszesz - będzie Nam łatwiej w komuniacji forumowej:D Serdecznie pozdrawiam!
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
Witajcie ponownie
jutro rano zrobię zdjęcia mojej hortensji i wkleje ,zobaczycie jest po prostu brzydka,
nie zasuszyłam jej ,ewentualnie przelałam ,słyszałam ,że hortensja może stać w wodzie, po prostu musi mieć mokro,
podlewam codziennie porządnie .
Kasiu byłam w Twojm ogródku i Ty masz tę samą hortensje, które u mnie przekwitły taka różowa,ogromne kwiaty,
na jednym krzaku 16 kwiatów.
Mam na imię Wanda ,działkę mam w okolicach Warszawy.
Pozdrawiam.
jutro rano zrobię zdjęcia mojej hortensji i wkleje ,zobaczycie jest po prostu brzydka,
nie zasuszyłam jej ,ewentualnie przelałam ,słyszałam ,że hortensja może stać w wodzie, po prostu musi mieć mokro,
podlewam codziennie porządnie .
Kasiu byłam w Twojm ogródku i Ty masz tę samą hortensje, które u mnie przekwitły taka różowa,ogromne kwiaty,
na jednym krzaku 16 kwiatów.
Mam na imię Wanda ,działkę mam w okolicach Warszawy.
Pozdrawiam.
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Prosimy o zdjęcie ,ale już na podstawie tego postu można przypuścić ,ze chodzi Ci o hortensje ogrodową
W miarę przekwitania jej kwiatostany brązowieją. Tej hortensji nie przycina się. Ucina się tylko przekwitłe kwiatostany tuż pod kwiatem.
W miarę przekwitania jej kwiatostany brązowieją. Tej hortensji nie przycina się. Ucina się tylko przekwitłe kwiatostany tuż pod kwiatem.
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Przekwita Wandziu,przekwita
To hortensja ogrodowa.
To hortensja ogrodowa.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ismeno świetny pomysł! Ja chyba też z niego skorzystam! A może z powrotem na róż?!
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
U mnie również sądząc po kwiatach hortensji - nadciąga wielkimi krokami jesień.
Wszystkie moje h.ogrodowe wkroczyły w fazę przekwitania.
Czy je przesuszyłam?
Możliwe,bo u mnie afrykańskie klimaty tego lata,deszczu nie ma nic a nic .
Podlewam - ale to nie wszystko - brakuje mikroklimatu - po deszczu.
Czyli przekwitają wyjątkowo szybko.
Ciekawa jestem Waszych doświadczeń z malowaniem kwiatów ???,na krzewie???
Ismeno możesz pokazać jakieś zdjęcie jak to sie prezentuje.
Kasiu odważysz się?
Wszystkie moje h.ogrodowe wkroczyły w fazę przekwitania.
Czy je przesuszyłam?
Możliwe,bo u mnie afrykańskie klimaty tego lata,deszczu nie ma nic a nic .
Podlewam - ale to nie wszystko - brakuje mikroklimatu - po deszczu.
Czyli przekwitają wyjątkowo szybko.
Ciekawa jestem Waszych doświadczeń z malowaniem kwiatów ???,na krzewie???
Ismeno możesz pokazać jakieś zdjęcie jak to sie prezentuje.
Kasiu odważysz się?
Ismeno pokaż proszę zdjęcie pomalowanych hortensji Moje też niestety przekwitają, one po prostu zdecydowanie nie lubią takiej suszy! Zdecydowanie wolą klimat angielski, tam to są okazy! Choć widziałam mnóstwo krzewów hortensji w Hiszpanii i na południu Włoch i trzymały się dzielnie, były jednak mocno nawadniane.