Niedoskonały, ale mój :)
- LaViol
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niedoskonały, ale mój :)
Witam serdecznie
Piętnaście lat temu zaczęłam swoją przygodę z ogrodem. Doświadczenie i wiedzę miałam zerową, więc pierwsze efekty były bardziej niż mizerne
I stworzony metodą prób i błędów, dopytywania i doczytywania dziś wygląda tak:
Z nieznanego mi powodu zniknęły zdjęcia ładowane z netu
Większość zdjęć można obejrzeć tu:
https://picasaweb.google.com/1178605859 ... InMyGarden
W swoim upodobaniu do roślinek poszłam dalej i właśnie szczęśliwie ukończyłam wieczorowo I rok Architektury krajobrazu
Studia to jednak w dużej części teoria, więc mam nadzieję, że tu uzupełnię swoją wiedzę praktyczną. I oczywiście chętnie podzielę się swoją wiedzą
Piętnaście lat temu zaczęłam swoją przygodę z ogrodem. Doświadczenie i wiedzę miałam zerową, więc pierwsze efekty były bardziej niż mizerne
I stworzony metodą prób i błędów, dopytywania i doczytywania dziś wygląda tak:
Z nieznanego mi powodu zniknęły zdjęcia ładowane z netu
Większość zdjęć można obejrzeć tu:
https://picasaweb.google.com/1178605859 ... InMyGarden
W swoim upodobaniu do roślinek poszłam dalej i właśnie szczęśliwie ukończyłam wieczorowo I rok Architektury krajobrazu
Studia to jednak w dużej części teoria, więc mam nadzieję, że tu uzupełnię swoją wiedzę praktyczną. I oczywiście chętnie podzielę się swoją wiedzą
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2010, o 08:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Niedoskonały, ale mój :)
No i pięknie , tylko pokaż proszę te niedoskonałości zawarte w tytule wątku, bo nijak ich nie mogę dojrzeć . Liczę na następne zdjęcia , może coś skopiuję bezczelnie , a jak nie , to przynajmniej doświadczę przyjemności z oglądania. Pozdrawiam ,Piotr
Pół hektara perzu , w końcu mam stałą pracę
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ellap75
- 200p
- Od: 5 lip 2010, o 13:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy to niedoskonały ogródeczek czy ogród botaniczny? Piekne liliowce, morze kwiatów. Więcej, więcej
Ale ok, w sumie ogród NIGDY nie jest doskonały, doskonałość oznacza nudę. Jakbym nie miała co przesadzać to czułabym się bardzo
Ale ok, w sumie ogród NIGDY nie jest doskonały, doskonałość oznacza nudę. Jakbym nie miała co przesadzać to czułabym się bardzo
Ela
Moje bagno
Moje bagno
Te liliowcowe łany są zabuócze! Wspaniale to wygląda!
Jeśli można, wstawiaj większe zdjęcia, lepiej się wtedy ogląda wątek.
Jeśli można, wstawiaj większe zdjęcia, lepiej się wtedy ogląda wątek.
- LaViol
- 500p
Dziękuję Wszystkim za miłe słowa
Dlaczego niedoskonały? Bo wychodzą różne błędy jakie popełniłam
Coś rozrosło się nadmiernie, bo nie wiedziałam, że takie wielkie będzie, coś rośnie za wolno, za słabo, bo warunki nie takie albo rozsiewa się jak głupie i nie mam siły już tego pielić
Tu wymyśliłam sobie połączenie irysów i tulipanów: jedne zakwitną wiosną, drugie latem i będzie cudnie ale nie wiedziałam, że irysy i tulipany nie lubią swojego towarzystwa i ładnie zakwitły tylko pierwszego roku. Potem w jednym miejscu wygrały irysy, w drugim tulipany
Magnolia 'Susan' posadzona zbyt blisko tarasu W efekcie ją muszę męczyć przycinaniem, a siebie pieleniem pod nią ;)
A te białe... pobiły wszelkie rekordy samosiejstwa Zagłuszyłyby mi wszystko...
Winobluszcz wygląda pięknie...dopóki nie trzeba wywozić 10 taczek liści na jesieni .... a to tempo rośnięcia to przegięcie
Dość tej samokrytyki
A do słabości do liliowców przyznaje się bez bicia ;)
Dlaczego niedoskonały? Bo wychodzą różne błędy jakie popełniłam
Coś rozrosło się nadmiernie, bo nie wiedziałam, że takie wielkie będzie, coś rośnie za wolno, za słabo, bo warunki nie takie albo rozsiewa się jak głupie i nie mam siły już tego pielić
Tu wymyśliłam sobie połączenie irysów i tulipanów: jedne zakwitną wiosną, drugie latem i będzie cudnie ale nie wiedziałam, że irysy i tulipany nie lubią swojego towarzystwa i ładnie zakwitły tylko pierwszego roku. Potem w jednym miejscu wygrały irysy, w drugim tulipany
Magnolia 'Susan' posadzona zbyt blisko tarasu W efekcie ją muszę męczyć przycinaniem, a siebie pieleniem pod nią ;)
A te białe... pobiły wszelkie rekordy samosiejstwa Zagłuszyłyby mi wszystko...
Winobluszcz wygląda pięknie...dopóki nie trzeba wywozić 10 taczek liści na jesieni .... a to tempo rośnięcia to przegięcie
Dość tej samokrytyki
A do słabości do liliowców przyznaje się bez bicia ;)
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj widzę piękny zadbany ogród , piękne liliowce i irysy .
Już nie mogę doczekać się następnych zdjęć .
U mnie od lat irysy , tulipany a nawet liliowce muszą sobie radzić , mam mały ogród i lubię jak moje rabaty cały sezon są kolorowe .
Genia
U mnie od lat irysy , tulipany a nawet liliowce muszą sobie radzić , mam mały ogród i lubię jak moje rabaty cały sezon są kolorowe .
Genia
- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Kolejny niedoskonały ogród...
A te wypasione kępy liliowców?
- EdytaB
- Od: 1 sty 2009, o 12:19
bęzie się działo .....
liliowce piękne i reszta ogrodu.
Można większe fotki
Można większe fotki
- LaViol
- 500p
To szkoda, że nie widziałaś mojego ogrodu 2 tygodnie temue-genia pisze:Witaj widzę piękny zadbany ogród , piękne liliowce i irysy .
Genia
Nawet z małego ogrodu można zrobić cacuszko, a dobrze pomyślany jest kolorowy cały rok
- LaViol
- 500p
Same urosły I właśnie za to je tak lubię.... minimum pracy-maximum efektówraistand pisze:Kolejny niedoskonały ogród...
A jak się dobrze sfoci to wszystko wygląda ładnie ;)
- LaViol
- 500p
Pewnie by można, ale wyczytałam, żeby nie wrzucać zbyt wielkich, więc specjalnie najpierw przerzucam je przez picasę, żeby je zmniejszyćEdytaB pisze: bęzie się działo .....
Można większe fotki
Wrzuciłam na próbę jedno niezmniejszone i można było obejrzeć w każdym szczególe, ale trzeba się było namachać suwakami w pionie i poziomie
W picasie mogę sobie zmniejszyć zdjęcia hurtowo, w piknicu musiałabym pojedynczo. Na uczenie się Fotosika czy Imageshack nie bardzo mam czas
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj na forum,witaj !
I tak być nie może niestety...
Wybierz rozmiar dla forum max 800x 600 pixeli choc najbardziej uniwersalnym jest rozmiar 640x480 .
I takie wgrywaj....
A zmniejsz swoje oryginały do wielkości ok 1280 pixeli i z takich wgrywaj na forum wtedy wejda szybciutko.
Ogród bardzo ładny i Twoje słabości również ,czekamy na więcej... :P
I tak być nie może niestety...
Wybierz rozmiar dla forum max 800x 600 pixeli choc najbardziej uniwersalnym jest rozmiar 640x480 .
I takie wgrywaj....
A zmniejsz swoje oryginały do wielkości ok 1280 pixeli i z takich wgrywaj na forum wtedy wejda szybciutko.
Ogród bardzo ładny i Twoje słabości również ,czekamy na więcej... :P
- LaViol
- 500p
Karo
Już poprawiłam. Nie wiem czemu tu wchodzą takie małe. Na innym forum zwykle mają ok.720x480 pikseli.
Zdjęcia wrzucam przez http://www.directupload.net/index.php?mode=upload , tak samo zmniejszone przez picasę. Nie wiem skąd ta różnica.
Już poprawiłam. Nie wiem czemu tu wchodzą takie małe. Na innym forum zwykle mają ok.720x480 pikseli.
Zdjęcia wrzucam przez http://www.directupload.net/index.php?mode=upload , tak samo zmniejszone przez picasę. Nie wiem skąd ta różnica.