Jak dbacie o ręce ?
- krzysztofkhn
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak dbacie o ręce ?
Ot i problem.
W rękawiczkach nie lubię pracować na działce, a jeszcze w ten upał to tragedia.
Dotychczas stosowałem kremy ochronne, ostatnio najlepiej sprawdza się wazelina kosmetyczna.
W niedziele wieczorem robię za pralkę. Oszczędność prądu i ręce prawie czyste.
Dziewczyny, szczególnie jak wy sobie radzicie ?
Proszę o praktyczne rady.
Pozdrawiam.
W rękawiczkach nie lubię pracować na działce, a jeszcze w ten upał to tragedia.
Dotychczas stosowałem kremy ochronne, ostatnio najlepiej sprawdza się wazelina kosmetyczna.
W niedziele wieczorem robię za pralkę. Oszczędność prądu i ręce prawie czyste.
Dziewczyny, szczególnie jak wy sobie radzicie ?
Proszę o praktyczne rady.
Pozdrawiam.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
Re: Jak dbacie o ręce ?
Krzysiu
jak już odmoczysz ręce jako pralka polecam serdecznie - ciut podgrzej oliwy z oliwek ( musi być ciepła) do oliwy wyciśnij sok z cytryny....i dłonie mocz, ja je moczę średnio koło 1 godziny ( gapie się np na film) pózniej dłonie umyj i wetrzyj ciut kremu do rąk....
gwarantuję dłonie jak niemowlak
jak już odmoczysz ręce jako pralka polecam serdecznie - ciut podgrzej oliwy z oliwek ( musi być ciepła) do oliwy wyciśnij sok z cytryny....i dłonie mocz, ja je moczę średnio koło 1 godziny ( gapie się np na film) pózniej dłonie umyj i wetrzyj ciut kremu do rąk....
gwarantuję dłonie jak niemowlak
- krzysztofkhn
Witaj !
O soku z cytryny zapomniałem. Dzięki.
Pozdrawiam.
O soku z cytryny zapomniałem. Dzięki.
Pozdrawiam.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
Sok z cytryny dobry nawet bez oliwy,Polecam ALANTAN-maść przed snem wetrzyj sobie w skórę dłoni,a nawet stóp
- krzysztofkhn
A powiedzcie jeszcze jak domywacie ręce i paznokcie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krzysztofie, poczytaj co Hanka pisała tu:
- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 47#p348847
Od połowy postu i kolejne porady niżej, w następnych postach.
- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 47#p348847
Od połowy postu i kolejne porady niżej, w następnych postach.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- krzysztofkhn
Naleweczko !
Jak Ty to robisz, że znajdujesz to co inni nie znaleźli ?
Serdecznie pozdrawiam.
Jak Ty to robisz, że znajdujesz to co inni nie znaleźli ?
Serdecznie pozdrawiam.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Interesujące tematy pamiętam, że gdzieś były i szukam do skutku
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- LilaRose
- 200p
- Od: 22 paź 2009, o 23:02
Podnoszę temat. Ja mam dość niezwykły i dość... ekstrawagancki, wręcz eksperymentalny sposób na bardzo spracowane ręce oraz bardzo... uchodzone stopy. Taka pierwsza interwencja. O rękach nie będę pisała, sami wiecie , ale rozpiszę się o stopach. Letnią porą uwielbiam chodzić boso i czynię to przy każdej nadarzającej się okazji. W efekcie kończy się to syndromem "Stóp Hobbita". No może niekoniecznie owłosieniem , ale stwardnieniem naskórka. Rzecz naturalna a... "Normalnie" walczy się z nim moczeniem stóp, smarowaniem i natłuszczaniem. Ja stosuję... jedwab w płynie... Razu pewnego w ramach promocji razem z szamponem Wax dostałam właśnie jedwab w płynie. Taki na końcówki włosów, do prostowania ich itp. Jedwab na moich włosach nie sprawdza się zupełnie, więc wymyśliłam, że wygładzę nim skórę rąk i stóp. Co ma się marnować? No i... rewelacja! Oczywiście nie zamiast kremu do rąk, ale jako kolejna trzydniowa kuracja interwencyjna, taka na pierwszy ogień. Ze stopami działa cuda, byłam zszokowana, sprawdza się też w przypadku dłoni. Wolne, wiosna, nowe nasadzenia, człowiek urobiony, "dłonie nie istnieją" a tu nagle trzeba pokazać się nieprzewidzianie w cywilizacji- po jedwabiu, absolutnie nikt nie pozna, że tydzień ryło się w ziemi. Ręce są gładziutkie i miękkie.
Uparcie jako balsamu stosuję nierafinowane masło karite(shea) i tak sobie teraz myślę, że gdybym kapnęła do niego czystego jedwabiu(ale nie tego to włosów) to otrzymałabym cudowny środek na urobione ręce.
Uparcie jako balsamu stosuję nierafinowane masło karite(shea) i tak sobie teraz myślę, że gdybym kapnęła do niego czystego jedwabiu(ale nie tego to włosów) to otrzymałabym cudowny środek na urobione ręce.
Pozdrawiam- Liliana
-
- 1000p
- Od: 13 paź 2008, o 19:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
LilaRose - ażesz no, uprzedziła mnie, ja też to odkryłam Odżywka z jedwabiem, a lepiej czysty jedwab, dla dłoni raj, też miałam "wielkie wyjście" w samym środku sezonu ogrodniczego i jedwab mnie uratował, nie musiałam się tłumaczyć jak Scarlett
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
- krzysztofkhn
... oj tak, TŁUMACZYĆ.
Czasy się trochę zmieniły i ręce powinny być co najmniej zadbane.
Na dodatek nie umiem pracować w rękawiczkach. One mi zwyczajnie przeszkadzają.
Pozdrawiam.
Czasy się trochę zmieniły i ręce powinny być co najmniej zadbane.
Na dodatek nie umiem pracować w rękawiczkach. One mi zwyczajnie przeszkadzają.
Pozdrawiam.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
-
- 1000p
- Od: 13 paź 2008, o 19:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mi też przeszkadzają rękawiczki, nie wyobrażam sobie w nich np przerywki, czy odchwaszczania zagonków z młodymi warzywkami, albo na rozsadniku, rękawiczki mi się przypominają, jak mam przenieść jakąś deskę, czy kamień, bo pod nimi siedzą robale Wtedy jest dialog: - a gdzie są moje rękawiczki? - a ty w ogóle masz? - no miałam, pamiętasz, jak wiosną wieźliśmy kalosze, rękawiczki ... - to sprawdź w kaloszach
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Ja używam cienkich rękawiczek chirurgicznych ,kupuję całe opakowanie ,co prawda szybko się niszczą ale nie przeszkadzają tak bardzo w pracy i jeżeli nawet się podrą to najwyżej ubrudzi się jeden lub dwa palce a wtedy kwasek cytrynowy lub sok z cytryny.