Taki - sobie ogród
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taki - sobie ogród
Długo zwlekałam z założeniem wątku. Zdecydowałam się na pokazanie swojego ogrodu w jednym miejscu, bo nie chce być juz dłużej pasożytem u moich forumowych przyjaciół. (oni już wiedzą o co chodzi )
Wszystkich serdecznie zapraszam do mojego ogrodu (trochem speszona)
Pochwalę się dziś moją wczorajszą pracą. Przeryłam moje zarośnięte hostowisko. Host nie ruszałam, ale w ruch poszła bergenia (śliczna lecz zbyt rozrośnięta) i żurawki które też strasznie się rozbestwiły. Poprzesadzałam, nawiozłam granulowanym obornikiem, obsypałam korą.
A w ogóle hosty są w opłakanym stanie, bo zimą zeżarły je nornice, a latem ślimaki. Poszłam na wojnę i wygrałam.
Wszystkich serdecznie zapraszam do mojego ogrodu (trochem speszona)
Pochwalę się dziś moją wczorajszą pracą. Przeryłam moje zarośnięte hostowisko. Host nie ruszałam, ale w ruch poszła bergenia (śliczna lecz zbyt rozrośnięta) i żurawki które też strasznie się rozbestwiły. Poprzesadzałam, nawiozłam granulowanym obornikiem, obsypałam korą.
A w ogóle hosty są w opłakanym stanie, bo zimą zeżarły je nornice, a latem ślimaki. Poszłam na wojnę i wygrałam.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Re: Taki - sobie ogród
No wreszcie Miłko. Tak podczytywałam Cię u Grzesia i u innych. Piękna hostowa rabatka, ale to chyba nie wszystko w Twoim ogrodzie. Pokaż więcej. Wiem, że masz budowę, ale to fajnie oglądać ogród jak się zmienia etapami.
Zdradź jakim sposobem wygrałaś wojnę z nornicami i ślimakami, gdyż i z jednymi i z drugimi walczę od dawna i częściej ja mówię pas.
Zdradź jakim sposobem wygrałaś wojnę z nornicami i ślimakami, gdyż i z jednymi i z drugimi walczę od dawna i częściej ja mówię pas.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nooo...czas pasożytnictwa dobiegł końca.....
teraz chcę wiedzieć co Ty tam masz....i czego nie
Witaj oficjalnie Miłka
teraz chcę wiedzieć co Ty tam masz....i czego nie
Witaj oficjalnie Miłka
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miłka dobrze, że już masz swój watek. Hosty całkiem nieźle się prezentują, teraz będą miały miejsce żeby się rozrastać.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Miłko , nareszcie
Były hosty dla Majki a gdzie dalie dla mnie
Pokaż następne rabatki , najlepiej przed i po rewolucji.
Były hosty dla Majki a gdzie dalie dla mnie
Pokaż następne rabatki , najlepiej przed i po rewolucji.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Hosty jak hosty - ale ty masz bajerancką taczkę :P
A co zrobiłaś z żurawkami ?
Im się należy specjalne miejsce bo jak nie to już ja ci
Do tej rabaty albo daj obrzeże albo sobie kup takie ustrojstwo do odkrawania brzegów trawnika jakie ma Krysia ( ona aż pieje z zachwytu ).
No - nareszcie !
A co zrobiłaś z żurawkami ?
Im się należy specjalne miejsce bo jak nie to już ja ci
Do tej rabaty albo daj obrzeże albo sobie kup takie ustrojstwo do odkrawania brzegów trawnika jakie ma Krysia ( ona aż pieje z zachwytu ).
No - nareszcie !
- takasobie
Dziękuję wszystkim za miłe powitanie. Jeszcze dziś wstawię inne zdjęcia i relację co sie dzieje w ogrodzie
Krysiu! Kupiłam preparat na ślimaki. Nie jestem z tego dumna, ale wynoszenie ich tonami to było ponad moje siły i już zbyt wiele miałam strat. Zeżarły mi pół warzywniaka, wychodzące dalie, aksamitki i hosty.
Grześ! Co mam, a czego nie, można było obejrzeć już na Garnku. Teraz będę narzekała i mówiła o swoich problemach, a Ty musisz mi pomagać! Wpadłeś z deszczu pod rynnę .
dziękuję Majka!
Ola! Będą dalie dla Ciebie, obiecuję!
Mariola! O ustrojstwie muszę pomysleć, bo wkurzają mnie już te dzikie brzegi. A żurawki dostały specjalne miejsce, lepsze niz miały - pokażę. Taczkę wszystkim polecam. Jest leciutka i poręczna.
To by było na tyle.
CDN
Krysiu! Kupiłam preparat na ślimaki. Nie jestem z tego dumna, ale wynoszenie ich tonami to było ponad moje siły i już zbyt wiele miałam strat. Zeżarły mi pół warzywniaka, wychodzące dalie, aksamitki i hosty.
Grześ! Co mam, a czego nie, można było obejrzeć już na Garnku. Teraz będę narzekała i mówiła o swoich problemach, a Ty musisz mi pomagać! Wpadłeś z deszczu pod rynnę .
dziękuję Majka!
Ola! Będą dalie dla Ciebie, obiecuję!
Mariola! O ustrojstwie muszę pomysleć, bo wkurzają mnie już te dzikie brzegi. A żurawki dostały specjalne miejsce, lepsze niz miały - pokażę. Taczkę wszystkim polecam. Jest leciutka i poręczna.
To by było na tyle.
CDN
Miłka
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Miłko - preparatu na ślimaki zużyłam w tym roku już dwa opakowania, dwa kilo soli - nie wezmę oślizglaka do ręki nawet przez rękawiczkę - brrrr, - jestem dla nich bezwzględna - a one jak były tak są. I gdzie ja mam wynieść na ogrodzie działkowym - przecież wrócą. Z nornicami mam podobnie. Nawet w biały dzień można mieć szczęście je zobaczyć jak sobie hasają.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Początek już jest ,więc prosimy teraz o dalszy ciąg . :P
Miłko, witaj ! Cieszę się, że w końcu masz swój watek i będę mogła Cie podglądać. Piszesz,że wygrałaś wojnę z nornicą, jak ? Ja bezskutecznie walczę z kretem, który moje hostowisko zamienił w pobojowisko!
Czekamy na więcej zdjęć!
Czekamy na więcej zdjęć!
To ja też dołączam do powitań i cieszę się, że się zdecydowałaś Kolejny hostowy ogród! Bardzo miło! Moje hosty też zryte przez nornice zimą, ale jakoś dochodzą do siebie... Twoje też?
No to kiedy ten CDN?
No to kiedy ten CDN?
Oooo! Sublokatorka wyprowadziła się od Grzesia, będzie miał miejsce na nowe nasadzenia. Teraz rozumiem, skąd u Niego te duże zakupy ostatnio
Dobra... jest taczka, hosty... gdzieś w domyśle wiaderka ocynkowane made in Poland ... i cdn.
No to niech następuje
Dobra... jest taczka, hosty... gdzieś w domyśle wiaderka ocynkowane made in Poland ... i cdn.
No to niech następuje
- takasobie
Prowadzenie wątku jest trudne!
Wiedziałam co robię pasożytując u innych!
Musiałam poszukać alternatywy dla fotosika, bo moje zdjęcia przez to są bezlitośnie szatkowane
Znalazłam.
Co do nornic - nie wygrałam z nimi, same gdzieś poszły, pewnie ujawnią się zimą. Ślimaki tylko wytrułam
Parę zdjęć podam, a jak!
Pomidory moje wśród gąszczu warzywniczego. Kmicice, podobają mi się!
A wokół poupychane dalie (to dla Oli), w tyle jakieś pomidorki nn z wydłubanych pestek.
Oraz widok na moją altanę w tyle ogrodu (po prawej warzywa, po lewej kompostownik, na środku moja gira)
I pączki! Ale nie do jedzenia! z nich dalie będą. (znów dla Oli)
To by było na tyle!
CDN
Wiedziałam co robię pasożytując u innych!
Musiałam poszukać alternatywy dla fotosika, bo moje zdjęcia przez to są bezlitośnie szatkowane
Znalazłam.
Co do nornic - nie wygrałam z nimi, same gdzieś poszły, pewnie ujawnią się zimą. Ślimaki tylko wytrułam
Parę zdjęć podam, a jak!
Pomidory moje wśród gąszczu warzywniczego. Kmicice, podobają mi się!
A wokół poupychane dalie (to dla Oli), w tyle jakieś pomidorki nn z wydłubanych pestek.
Oraz widok na moją altanę w tyle ogrodu (po prawej warzywa, po lewej kompostownik, na środku moja gira)
I pączki! Ale nie do jedzenia! z nich dalie będą. (znów dla Oli)
To by było na tyle!
CDN
Miłka