Ogród Helen
- Helen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogród Helen
Witam wszystkich serdecznie
Czas na poważniejsze zmiany w moim ogrodzie,powolne ale konsekwentne . Stanowi on 7a wraz z domem i małym budynkiem gospodarczym. Ogród w ciągu 12 lat przechodził parę przeobrażeń. Obecnie większość stanowi trawnik,
oprócz tego parę rabatek , które wymagają dosadzeń , bo i tak z biegiem czasu zostaną uszczuplone przez myszowate. Jedynie berberysy , iglaki , juki,azalie różaneczniki dają sobie radę .Bardzo chętnie wysłucham waszych porad, a zapewne mój ogród nabierze barw i kolorów.
Czy nie za dużo tych iglaków?
Czas na poważniejsze zmiany w moim ogrodzie,powolne ale konsekwentne . Stanowi on 7a wraz z domem i małym budynkiem gospodarczym. Ogród w ciągu 12 lat przechodził parę przeobrażeń. Obecnie większość stanowi trawnik,
oprócz tego parę rabatek , które wymagają dosadzeń , bo i tak z biegiem czasu zostaną uszczuplone przez myszowate. Jedynie berberysy , iglaki , juki,azalie różaneczniki dają sobie radę .Bardzo chętnie wysłucham waszych porad, a zapewne mój ogród nabierze barw i kolorów.
Czy nie za dużo tych iglaków?
- Ayesha
- Od: 24 sie 2010, o 14:50
Re: Ogród Heleny
Witaj Helen ,widzę ,że jesteś nowa na forum tak jak i ja.Ładny rododendron,iglaki też, zwłaszcza ten żółty Dodajesz zdjęcia przez fotosik ,nie wklejaj miniaturek ,tylko to większe ,będzie się lepiej oglądać .
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Całkiem fajnie zapowiada się Twój wątek .Poprosimy ,więc o dalszy ciąg i kilka słów o sobie i ogrodzie .
Fotki ,fotki i jeszcze raz fotki ,bo to najbardziej lubimy .W dużym formacie oczywiście .
Fotki ,fotki i jeszcze raz fotki ,bo to najbardziej lubimy .W dużym formacie oczywiście .
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zajrzałam do ciebie -jest pięknie! Mamy chyba taki sam gatunek RH - mój też jest taki dorodny,nie choruje i co roku pięknie kwitnie.A te twoje yuki...poszalały Podoba mi się przycięcie iglaków,muszę u siebie też zrobić podobnie ,bo mam dwa stare jałowce i już nie wyglądają za pięknie.
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
Witaj Heleno
Jak dla mnie nigdy nie za dużo a RH piękny (nie wiesz co to za odmiana)Helen pisze:...
Myślę ,że za dużo tych iglaków?...
- Helen
Aniu nie wiem co to za odmiana, kupiłam go 3 lata temu,i bardzo szybko rośnie,
czego nie mogę powiedzieć o innych roslinach w moim ogrodzie, np hortensje .
czego nie mogę powiedzieć o innych roslinach w moim ogrodzie, np hortensje .
U mnie rosną jak na razie tylko hortensje ogrodowe i niestety są z nimi kłopot w zimę, marzną i nie kwitną. Niedawno przesadziłam je w inne miejsce- zobaczymy.
- Helen
Witaj Jolu.Przejrzałam twoją kolekcję.Masz piękny ogród,i zapewne gleba jest dobra,
bo wszystko ładnie rośnie.
Ja mam problem ze swoim wątkiem,jak rozwiażę problem to na pewno dołożę wiecej fotek
Pozdrawiam
bo wszystko ładnie rośnie.
Ja mam problem ze swoim wątkiem,jak rozwiażę problem to na pewno dołożę wiecej fotek
Pozdrawiam
- Helen
Bedzie dalszy ciagJolantaGraj pisze:Poprosimy ,więc o dalszy ciąg i kilka słów o sobie i ogrodzie.
Re: Już jesień, aksamitki kwitną długo....
Oj, naprawdę bardzo długo... Ja mam je w skrzynce na balkonie i też dobrze się trzymają
Pozdrawiam Justyna
- Ayesha
- Od: 24 sie 2010, o 14:50
Re: Ogród Helen
Heleno obiecałaś więcej zdjęć a tu tak długo cię nie widać
- Helen
Re: Ogród Helen
Ewo masz rację, obiecałam, ale wiesz jak jest z czasem.
Obecnie nie mam żadnych kwitnących roślin. Ale jesień też jest piękna.Może uda mi się porobić trochę zdięć kolorom jesieni
Obecnie nie mam żadnych kwitnących roślin. Ale jesień też jest piękna.Może uda mi się porobić trochę zdięć kolorom jesieni