Nowa zielona forumowiczka
Nowa zielona forumowiczka
Cześć!
Jestem Kasia! Nowa forumowiczka i nowa, całkowicie zielona posiadaczka zaniedbanej działki.
Mam nadzieję, że przy Waszej pomocy uda mi się zrobic coś ładnego z tego kawałka zieleniny.
Pozdrawiam wszystkich, licząc na pomoc z Waszej strony!
Pierwsze pytanie: mam pełno przekwitniętych kwiatów - co mogę pościnać (piwonie, floksy, konwalie, hortensje, irysy i wiele innych, których nazw nie pamiętam)
Jestem Kasia! Nowa forumowiczka i nowa, całkowicie zielona posiadaczka zaniedbanej działki.
Mam nadzieję, że przy Waszej pomocy uda mi się zrobic coś ładnego z tego kawałka zieleniny.
Pozdrawiam wszystkich, licząc na pomoc z Waszej strony!
Pierwsze pytanie: mam pełno przekwitniętych kwiatów - co mogę pościnać (piwonie, floksy, konwalie, hortensje, irysy i wiele innych, których nazw nie pamiętam)
-
- 500p
- Od: 18 wrz 2010, o 09:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: NOWA ZIELONA FORUMOWICZKA
O tej porze praktycznie możesz pościnać wszystko może z wyjątkiem hortensji.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 3 mar 2010, o 07:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
A ja bym ścinała tylko chore, albo brzydko wyglądające pedy, natomiast inne, zostawione na zimę zatrzymują śnieg i dzięki temu roślina jest lepiej ochroniona przed mrozem. Niektóre rosliny ładnie wyglądają też oszronione np. rozchodniki, trawy.
Co do cięcia, to trzeba się nieco przeszkolić, co i kiedy oraz jak się tnie.
Akapit usunięty. Proszę najpierw uzyskać zgodę Właściciela FO na reklamowanie własnej strony. Bishop
Przemyśl, zanim coś potniesz, bo dosztukować już się nie da.
Poza tym jest późno, jeśli coś przytniesz, a wypuści nowe pędy bo jesień będzie np. długa, to zimą te delikatne przyrosty zmarzną.
Co do cięcia, to trzeba się nieco przeszkolić, co i kiedy oraz jak się tnie.
Akapit usunięty. Proszę najpierw uzyskać zgodę Właściciela FO na reklamowanie własnej strony. Bishop
Przemyśl, zanim coś potniesz, bo dosztukować już się nie da.
Poza tym jest późno, jeśli coś przytniesz, a wypuści nowe pędy bo jesień będzie np. długa, to zimą te delikatne przyrosty zmarzną.
Pozdrawiam, Danusia
Dziękuję Wam za informacje,
pozdrawiam serdecznie
pozdrawiam serdecznie