Mój ogród - krzysztofjasik
- krzysztofjasik
- 100p
- Od: 22 lut 2007, o 12:41
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Magdo ! Masz bardzo piękne kwiaty i ciekawie rozmieszczone
w pojemnikach. Przypomina mi styl ogródka Neli , naszej miłośniczki
kwiatów, też w różnorakich pojemnikach. Zadroszczę Wam ogrodu
przy domu ...na działce, przy upałach i parodniowej nieraz nieobecności,
nie miałyby szansy przeżycia.
Zainteresowało mnie szczególnie przedostatnie zdjęcie.
To są rojniki ? Na czym rosną ?
Pozdrawiam
w pojemnikach. Przypomina mi styl ogródka Neli , naszej miłośniczki
kwiatów, też w różnorakich pojemnikach. Zadroszczę Wam ogrodu
przy domu ...na działce, przy upałach i parodniowej nieraz nieobecności,
nie miałyby szansy przeżycia.
Zainteresowało mnie szczególnie przedostatnie zdjęcie.
To są rojniki ? Na czym rosną ?
Pozdrawiam
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Magdziu jak tu u ciebie kolorowo czy jesteś miłośniczką czerwonego koloru?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale pięknie!!! Bardzo mi się podoba!!! Właśnie w tym roku chcę na balkonie zrobić podobną mieszankę kolorów, czerwień, fiolet i biały albo żółty, więc od razu zadaję pytanie - u góry na drugim od lewej zdjęciu fiolet, co to za roślina?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- krzysztofjasik
- 100p
Ten fiolecik to petunia.Czerwony kolor faktycznie bardzo mi się podoba.Co do roślin w pojemnikach to racja,że nie będą miały racji bytu,gdy będzimy je odwiedzać raz w tygodniu(ubiegłego lata bywały dni,kiedy podlewałam je 2 nawet 3 razy dziennie).
Tą "beczkę"z siatki obrasta rojnik.Wewnątrz jest ziemia do kaktusów.Dziękuję wszystkim za miłe słowa.
Tą "beczkę"z siatki obrasta rojnik.Wewnątrz jest ziemia do kaktusów.Dziękuję wszystkim za miłe słowa.
Ślicznie i kolorowo ,ja w tym roku też zamierzam swój ogródek wzbogacic o kwiaty mam ich bardzo mało a to dlatego że nie mieszkam na miejscu .Czy możesz mi powiedzieć w jaki sposób zrobiłas tę kule z rojnikami ,znakomita-muszę taką miec natychmiast .Prosze zdradż mi tajemnice, mam sporo rojników a takie wiszące mają niepowtarzalny urok ;:84
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Pozdrawiam Grazyna
- krzysztofjasik
- 100p
Grażynko,to nie kula tylko beczka.Zdjęcie powinno oglądać się w pionie(ale nie potrafię go odwrócić).Podstawą tej beczki jest okrąg z grubego drutu,to samo jest u góry.Boczne wzmocnienia to pionowe pręty.Wszystko obciągnięte jest metalowa siatką(taką jak płoty)W środku beczka wyścielona została grubą folią(najlepiej czarną).Następnie wypełniłam beczkę ziemią,ubiłam.Kolejna czynność to sadzenie rojników:w każdym"oczku"siatki robimy otwór(najlepiej długim szpikulcem-przebijamy folię).Do każdego otworu wsadzamy roślinkę.Jest trochę zabawy,ale warto-rojniki łatwo się przyjmują i bardzo szybko rozrastają.Powodzenia.grazyna56 pisze:Ślicznie i kolorowo ,ja w tym roku też zamierzam swój ogródek wzbogacic o kwiaty mam ich bardzo mało a to dlatego że nie mieszkam na miejscu .Czy możesz mi powiedzieć w jaki sposób zrobiłas tę kule z rojnikami ,znakomita-muszę taką miec natychmiast .Prosze zdradż mi tajemnice, mam sporo rojników a takie wiszące mają niepowtarzalny urok ;:84
Magda
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.