Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
- sajmon0609
- 200p
- Od: 1 mar 2009, o 15:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nasiona Franchi
Witam mam pytanie czy widział ktoś stojaki lub kupował nasiona tej firmy bo na ich stronie mają sklep internetowy ale ceny dość wysokie jak myślicie oto link http://www.franchi-sementi.pl/index.php?cPath=46
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Re: Nasiona Franchi
A ja będę chwalić i wychwalać ile wlezie. Nasiona miałam - sporo w tym sezonie - wszystko się super udało m.in. sałaty, bazylie, fasolka szparagowa (wszyscy się dziwili skąd mam takie). Na przyszły rok zamówiłam pomidory. Powiem tyle - ceny nie są wygórowane za takiej jakości nasiona a przede wszystkim - polecam zwrócić uwagę na gramaturę opakowań dużo wyższą niż polskich producentów - nie wychodzi wcale tak drogo. Przy zamówieniu za 30 zł wysyłka gratis. POLECAM!
-
- 100p
- Od: 2 sty 2010, o 22:27
Ja również dołączam do zadowolonych z nasion firmy Franchi, które wysiewam od dwóch lat. Miałam różne dynie, cukinie (u idy74 na zdjęciu jest chyba odmiana Striato di Italia - b. plenna), bazylie (polecam sałatową), pomidory, fasolkę, sałaty. Z kwiatków niewiele, tylko cynie. Nie sprawdziły się u mnie pomidor San Marzano i rzodkiewka Ognista Świeca (można ją kupić tez u innych producentów).
Potwierdzam to co pisze MagdaMisia odnośnie gramatury opakowań np. wspomniana przeze mnie bazylia 6g, a w opakowaniu Vilmorinu 1g.
Jeśli ktoś jest z Poznania lub okolic, to w ubiegłym roku można było kupić nasiona tej firmy na targach ogrodniczych Gardenia.
Potwierdzam to co pisze MagdaMisia odnośnie gramatury opakowań np. wspomniana przeze mnie bazylia 6g, a w opakowaniu Vilmorinu 1g.
Jeśli ktoś jest z Poznania lub okolic, to w ubiegłym roku można było kupić nasiona tej firmy na targach ogrodniczych Gardenia.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mają też polskie odmiany:
- Art. 3/32 - Anguria, Janosik
No i z ich katalogu dopiero dowiedziałam się, że jest scorzonera (pol. skorzonera) i scorzobianka (pol. skorzobianka???)
- Art. 3/32 - Anguria, Janosik
No i z ich katalogu dopiero dowiedziałam się, że jest scorzonera (pol. skorzonera) i scorzobianka (pol. skorzobianka???)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
-
- 200p
- Od: 6 mar 2009, o 12:07
Ja też kupowałam u nich nasiona i dla odmiany powiem, że san marzano udały mi się bardzo, pomidorów miałam zatrzęsienie i przeciery wyszły świetne.
Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
Chciałabym kupić nasiona warzyw (kwiatów także) w jakimś dobrym sklepie internetowych. Mam zamiar kupić większą ilość nasion i chciałabym dokonać tego w jednym miejscu. Jeśli ktoś może polecić jakiś fajny, sprawdzony sklep to bardzo proszę.
Pozdrawiam
Ediii
Ediii
-
- 10p - Początkujący
- Od: 28 sty 2010, o 16:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gdzie kupić nasiona warzyw. Skep internetowy - jaki najlepsz
Ja kupuję na stronie internetowej firmy PNOS.