Lisiczkowy odrod z laskiem w tle
Lisiczkowy odrod z laskiem w tle
Hej forumowicze
Jestem tu nowa i dopiero zapoznaje sie z forum,ale juz mi sie bardzo podoba.
Moim marzeniem jest piekny nowoczesny ,ale naturalnie zarosniety ogrod,nie wiem czy jasno sie wyrazilam,ale ja wiem o co mi chodzilo
będę probowala zrealizowac to marzenie,chociaz o zakladaniu ogrodow i o roslinach to ja nie mam pojecia.Kieruje sie zasada ''Polak POTRAFI'' będę sie tutaj uczyla i moze,znajda sie pomocne glowy,zeby jakos moje zapedy kontrolowac
Dobra nie będę wiecej przynudzala,tylko pokaze wam moj ogrod,tylko na razie to tam wiele nie ma,tzn.prawie nic nie ma,poza budowa mojego domu rowniez we wczesnym stadium
Uploaded with ImageShack.us
Jestem tu nowa i dopiero zapoznaje sie z forum,ale juz mi sie bardzo podoba.
Moim marzeniem jest piekny nowoczesny ,ale naturalnie zarosniety ogrod,nie wiem czy jasno sie wyrazilam,ale ja wiem o co mi chodzilo
będę probowala zrealizowac to marzenie,chociaz o zakladaniu ogrodow i o roslinach to ja nie mam pojecia.Kieruje sie zasada ''Polak POTRAFI'' będę sie tutaj uczyla i moze,znajda sie pomocne glowy,zeby jakos moje zapedy kontrolowac
Dobra nie będę wiecej przynudzala,tylko pokaze wam moj ogrod,tylko na razie to tam wiele nie ma,tzn.prawie nic nie ma,poza budowa mojego domu rowniez we wczesnym stadium
Uploaded with ImageShack.us
Re: Lisiczkowy odrod z laskiem w tle
Ale mam przydomek NOWONARODZONY
Cos wielkie mi te zdjecia wyszly
Cos wielkie mi te zdjecia wyszly
Wiec plan jest taki:
Chcialabym nasadzic jakichs krzewow cieniolubnych miedzy drzewami i musi byc kolorowo.Naraziew sadzone sa rozaneczniki ,choinki ,bukszpan i kilka tuji z boku domu.
Chcialabym nasadzic jakichs krzewow cieniolubnych miedzy drzewami i musi byc kolorowo.Naraziew sadzone sa rozaneczniki ,choinki ,bukszpan i kilka tuji z boku domu.
Oto kilka tujek,beda rosly wzdluz plotu,na razie wirtualnego ,moze to żadne cudo,ale dla mnie to ogromna radosc.Na skraju lasku posadzilam tez bialy bez a glebiej fioletowy.Na razie to same badyle,ale moze utrzyma sie i bedzie ladnie kwitl....
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj na forum , podaj jak masz na imię , bo po nicku to tak jakoś dziwnie.
To co widzę, to marketowe zakupy, wystrzegaj się takich okazji, lepiej kupić mniejszą roślinę w dobrym ogrodniczy, albo w szkółce.
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale niektóre z Twoich iglaków to cyprysy, w naszym kraju lubią przemarzać , u mnie już w ciągu ostatnich 10 lat sporo takich wypadło w mroźniejsze zimy.
To co widzę, to marketowe zakupy, wystrzegaj się takich okazji, lepiej kupić mniejszą roślinę w dobrym ogrodniczy, albo w szkółce.
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale niektóre z Twoich iglaków to cyprysy, w naszym kraju lubią przemarzać , u mnie już w ciągu ostatnich 10 lat sporo takich wypadło w mroźniejsze zimy.
Hej ,juz ktos mnie odwiedzil superowo.Mam na imie Magdaiga23 pisze:Witaj na forum , podaj jak masz na imię , bo po nicku to tak jakoś dziwnie.
To nie sa marketowe zakupy ,tylko przesadzone z ogrodu mojej babci ,dokladnie na jesieni .To byl przymus i caly czas boje sie czy przetrwaja zime.....Martwi mnie ten co zbrazowial,ale czytalam gdzies ,ze to normalne na zime,wiec zobaczymy....
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Witaj Madziu, jak zapisujesz zdjęcia wstawiaj wielkość 640 x 480 to będą w sam raz.
Dużo lepiej też się je ogląda.
Zaraz pewnie admin zadziała i poprawi na mniejsze.
jeśli nie możesz wejść w edycję i poprawić rozmiar zdjęć
Dużo lepiej też się je ogląda.
Zaraz pewnie admin zadziała i poprawi na mniejsze.
jeśli nie możesz wejść w edycję i poprawić rozmiar zdjęć
-
- Kontakt:
Skąd jesteś Magdo?
Raczej ten cyprys spisany na straty.
Raczej ten cyprys spisany na straty.
woj. dolnoslaskie,nie zartuj myslisz ,ze nie da sie uratowac? a co zrobic z reszta ,zeby dotrwala do wiosny??????????
-
- Kontakt:
Dolnośląskie, to raczej ciepło , więc pewnie z cyprysami nie będzie problemu, choć jak widzę u Ciebie są wiatry, i one są przyczyną marznięcia zimozielonych.
W takich warunkach lepiej się zastanowić zanim się coś posadzi, szkoda kasy i czasu.Teraz to jest mądra, ale ta nauka kosztowała wiele.
W takich warunkach lepiej się zastanowić zanim się coś posadzi, szkoda kasy i czasu.Teraz to jest mądra, ale ta nauka kosztowała wiele.
Za nami jak widac ,na razie domow nie ma wiec nie sie jak oslonic
Za nami nie ma domow ,wiec nie ma jak sie oslonic
-
- Kontakt:
I dlatego z rozwagą sadź rośliny. Jak duża jest działka?
Może trzeba pomyśleć o żywopłocie liściastym. Kopane z gruntu krzewy nie są drogie, a szybko urosną i po 6-8 latach masz bardzo zdrową zasłonę .Lekko przewiewną , albo iglaki,ale to już drożej i trzeba się zastanowić co chcesz osiągnąć.
Może trzeba pomyśleć o żywopłocie liściastym. Kopane z gruntu krzewy nie są drogie, a szybko urosną i po 6-8 latach masz bardzo zdrową zasłonę .Lekko przewiewną , albo iglaki,ale to już drożej i trzeba się zastanowić co chcesz osiągnąć.