Moje zielone hobby
Moje zielone hobby
Witam
Nazywam sie Magda.
Na forum buszuje juz od dluzszego czasu i teraz postanowilam sie ujawnic i pochwalic sie moimi zielonymi
Kwiatowego bakcyla zlapalam juz w dziecinstwie i od tego czasu mam z tym tylko jeden jedyny problem , zawsze ten sam...
DLACZEGO NIE MA MOZLIWOSCI ROZCIAGANIA PARAPETOW
Przedstawiam wam kilku moich podopiecznych
NA poczatek fiolki pomimo ze za oknem zima to na parapecie wiosennie
Uploaded with ImageShack.us
Epipremnum aureum
bluszcz
Nazywam sie Magda.
Na forum buszuje juz od dluzszego czasu i teraz postanowilam sie ujawnic i pochwalic sie moimi zielonymi
Kwiatowego bakcyla zlapalam juz w dziecinstwie i od tego czasu mam z tym tylko jeden jedyny problem , zawsze ten sam...
DLACZEGO NIE MA MOZLIWOSCI ROZCIAGANIA PARAPETOW
Przedstawiam wam kilku moich podopiecznych
NA poczatek fiolki pomimo ze za oknem zima to na parapecie wiosennie
Epipremnum aureum
bluszcz
- AnnaAgnieszka
- 1000p
- Od: 16 sie 2010, o 10:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: MOJE ZIELONE HOBBY
na Forum
Fiołeczki bardzo urocze, pięknie kwitną, bluszczyk też bardzo mi się podoba, czekam na więcej fotek Twoich kwiatuszków.
Fiołeczki bardzo urocze, pięknie kwitną, bluszczyk też bardzo mi się podoba, czekam na więcej fotek Twoich kwiatuszków.
wśród zielonych maniaków :P
Coś mi się wydaje, że będziemy tu okazy podziwiać Niebieski fiołeczek.. marzenie.. no i epi piękna sztuka
A może łatwiej będzie pisać jak nam zdradzisz imię?
pozdrawiam -Marta
Coś mi się wydaje, że będziemy tu okazy podziwiać Niebieski fiołeczek.. marzenie.. no i epi piękna sztuka
A może łatwiej będzie pisać jak nam zdradzisz imię?
pozdrawiam -Marta
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- darob66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Kontakt:
Witaj na forum
Kwiatki pokazane są piękne i zadbane,a fiołeczki szczególnie.Przyłączam się do prośby Marty.
Pozdrawiam Marzena
Kwiatki pokazane są piękne i zadbane,a fiołeczki szczególnie.Przyłączam się do prośby Marty.
Pozdrawiam Marzena
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Witaj na forum. Masz piękne roślinki. Zwłaszcza to epipremnum. Śliczne jest.
na forum , kwiatuszki piękne
Czekam na c.d.
Pozdrawiam
Czekam na c.d.
Pozdrawiam
- Waleria
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
'DLACZEGO NIE MA MOZLIWOSCI ROZCIAGANIA PARAPETOW"
Jest!
Można dać nakładkę na parapet i będzie szerszy, można wkręcić w sufit haki i na nich zawiesić doniczki, można też na solidnym parapecie ustawić szklaną konstrukcję.
Ostatnio nawet spodobał mi się taki metalowy regał ze szklanymi półkami, ale niestety, o parę cm za szeroki, nie nadawał się na mój parapet.
Jest!
Można dać nakładkę na parapet i będzie szerszy, można wkręcić w sufit haki i na nich zawiesić doniczki, można też na solidnym parapecie ustawić szklaną konstrukcję.
Ostatnio nawet spodobał mi się taki metalowy regał ze szklanymi półkami, ale niestety, o parę cm za szeroki, nie nadawał się na mój parapet.
Waleria
Szalenstwo!!! i szczerze mowiac juz o tym myslalam
A nazywam sie Magda milo mi poznac was wszystkich
Co do kwiatow... to
-fioleczek jest taki bardziej fioletowy tylko tak na zdj wyszedl...
-epi wychodowalam z 5 galazek, zdychalo wiec wystawilam na balkon a tam kwiatek ze szczescia oszalal i zrobil sie taki gaszcz teraz go zimuje w domu ale na wiosne znowu wroci na swierze powietrze -
-a bluszcz to byla najwieksza miernota wszechczasow 3 listki i przez kolejne pol roku dalej 3 listki... a pomogla mu... zmiana mieszkania ;) troche wymagajacy ale co zrobic ;)
A nazywam sie Magda milo mi poznac was wszystkich
Co do kwiatow... to
-fioleczek jest taki bardziej fioletowy tylko tak na zdj wyszedl...
-epi wychodowalam z 5 galazek, zdychalo wiec wystawilam na balkon a tam kwiatek ze szczescia oszalal i zrobil sie taki gaszcz teraz go zimuje w domu ale na wiosne znowu wroci na swierze powietrze -
-a bluszcz to byla najwieksza miernota wszechczasow 3 listki i przez kolejne pol roku dalej 3 listki... a pomogla mu... zmiana mieszkania ;) troche wymagajacy ale co zrobic ;)
A tak zeby bylo bardziej zielono przedstawiam wam moja palme z niespodzianka:)
wystarczylo 3 tygodnie nie ogladania jej dookola... A przy okazji robienia zdjecia na forum zauwazylam ze wypucila kwiatostan!!!
Palma koralowa (Chamaedorea)
A tutaj roslina ktora przyjechala ze mna z Kanady, a zidentyfikowana zostala na tym forum
Ardisia elliptica
wystarczylo 3 tygodnie nie ogladania jej dookola... A przy okazji robienia zdjecia na forum zauwazylam ze wypucila kwiatostan!!!
Palma koralowa (Chamaedorea)
A tutaj roslina ktora przyjechala ze mna z Kanady, a zidentyfikowana zostala na tym forum
Ardisia elliptica
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Magdo wśród "Zielonozakręconych"
Bardzo ładne kwiatki pokazałaś na początek. Zaciekawiła mnie Ardizja. Napisz proszę, jak długo ją już masz
i w jakich warunkach ją trzymasz.
Pozdrawiam
Ela
Bardzo ładne kwiatki pokazałaś na początek. Zaciekawiła mnie Ardizja. Napisz proszę, jak długo ją już masz
i w jakich warunkach ją trzymasz.
Pozdrawiam
Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Ardisie mam już z 2 lata dostałam ja od koleżanki bo ona miała za mało słońca w mieszkaniu i roślina po prostu dziczała...
A wymagań to nie ma wiele latem jest na balkonie (południowa strona) zima po tej samej stronie ale po drugiej stronie okna ;)
i już widzę ze gałązki się wydłużają i dziczeją na wiosnę wszystkie dzikusy poodcinam i znowu będzie gesty
Wyczytałam ze można ja szczepić albo można ja tez uzyskać z nasionek z tych jagód...
na wiosnę przetestuje i dam znać
aha a z podlewaniem to tez bez dziwactw normalnie ja podlewam tak jak wszystkie inne kwiaty
A wymagań to nie ma wiele latem jest na balkonie (południowa strona) zima po tej samej stronie ale po drugiej stronie okna ;)
i już widzę ze gałązki się wydłużają i dziczeją na wiosnę wszystkie dzikusy poodcinam i znowu będzie gesty
Wyczytałam ze można ja szczepić albo można ja tez uzyskać z nasionek z tych jagód...
na wiosnę przetestuje i dam znać
aha a z podlewaniem to tez bez dziwactw normalnie ja podlewam tak jak wszystkie inne kwiaty