Zielone mroofki
Zielone mroofki
Witam Wszystkich zainteresowanych wśród moich roślin Dzisiaj zamieszczę jakieś zdjęcia tak na próbę - dopiero się uczę Jak mi się uda, to przygotuję wkrótce solidniejszą ich porcję. Zapraszam !
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielone mroofki
Pierwsza melduję się w Twoim wątku
Czekam z niecierpliwością na Twoje zielone. I napisz nam, jak masz na imię. Będzie nam się milej pisało.
Pozdrawiam serdecznie
Czekam z niecierpliwością na Twoje zielone. I napisz nam, jak masz na imię. Będzie nam się milej pisało.
Pozdrawiam serdecznie
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
No to już wiemy że masz piękne Storczyki
i z niecierpliwością czekamy na więcej
Moje roślinki
Pozdrawiam Staszek
Pozdrawiam Staszek
elcia1974 Witam pierwszego gościa! Na imię mam Kasia Nie wiem tylko, czy jak będziecie się do mnie zwracać na innych wątkach po imieniu, to zakapuję, że o mnie chodzi Z "mroofką" nie było problemu
mojsze Dziękuję bardzo, choć nie są teraz w pełni rozkwitu
stach93 Dziękuję, dziękuję - miło, że ktoś zagląda, choć nie ma jeszcze na co patrzeć
Wygląda na to, że załapałam już, jak wrzucać tu zdjęcia, więc w wolnej chwili łapię aparat i niedługo pokażę coś więcej.
mojsze Dziękuję bardzo, choć nie są teraz w pełni rozkwitu
stach93 Dziękuję, dziękuję - miło, że ktoś zagląda, choć nie ma jeszcze na co patrzeć
Wygląda na to, że załapałam już, jak wrzucać tu zdjęcia, więc w wolnej chwili łapię aparat i niedługo pokażę coś więcej.
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Jak pisałam pierwszy post do Ciebie Kasiu to jeszcze nie było zdjęc. Teraz są, więc spieszę pochwalic Twoje storczyki.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Kasiu witaj Śliczny storczykowy początek, a skoro taka ilość to i pewnie doświadczenie jakieś w dziedzinie jest
Ciekawa jestem Twoich zieleńców
Ciekawa jestem Twoich zieleńców
Damy radę, do mnie do tej pory piszą Martyna choć ja Marta; ale to głównie z mojej winymroofka pisze:..Nie wiem tylko, czy jak będziecie się do mnie zwracać na innych wątkach po imieniu..
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Kasiu(mroofka) najczęściej piszemy tak, więc na pewno będziesz wiedziała o którą Kasieńkę chodzi :P Storczyki "jak malowane", a jak wyglądają Twoje pozostałe kwiatki
- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Kasiu
Piękna kolekcja storczyków, naliczyłam 5 kolorków. Czy to już Twoje kwitnienie?
Czekam na dalsze zdjęcia, bo bardzo ciekawie się zapowiada. Napisz jakie kwiaty są Twoimi pupilkami (A może falki?)
Pozdrawiam Baśka.
Piękna kolekcja storczyków, naliczyłam 5 kolorków. Czy to już Twoje kwitnienie?
Czekam na dalsze zdjęcia, bo bardzo ciekawie się zapowiada. Napisz jakie kwiaty są Twoimi pupilkami (A może falki?)
Pozdrawiam Baśka.
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka
Pozdrawiam - Baśka
- fiołek afrykański
- 100p
- Od: 22 wrz 2008, o 10:53
przepiękne storczyki...mi moje jeszcze nie pokazały swoich kolorków ;/ co z nimi robisz, że tak pięknie kwitną??
Elu Dziękuję uprzejmie
Marto Również dziękuję Faktycznie sporo ich mam (ok. 20), ale wszystkie znalazły się u mnie raczej przypadkowo (żadnego sama nie kupiłam - trafiały do mnie przekwitnięte i zabiedzone). Doświadczenia w tej dziedzinie prawie nie mam - same sobie rosną, a ja im po prostu nie przeszkadzam. Podlewam raz na tydz. i to wszystko. Nawet nawozu nie stosuję. Fotki zieleńców już są - czekają na obróbkę. Będą niedługo...
heliofitka Dziękuję, dziękuję
Basiu Dostałam je przekwitnięte (odpad z kwiaciarni), więc każdy z nich ma za sobą już co najmniej jedno ostre cięcie, a te kwiaty, które widać, rozkwitnęły już u mnie. Niektóre kwitnęły nawet kilka razy (jeden z białych mieszka u mnie ok. 7-8 lat). Falki owszem, lubię, ale są dopiero na kolejnych miejscach, wśród moich ulubieńców. Zdecydowanie wolę te z ozdobnymi liśćmi, które wybarwiają się na inny kolor, niż zielony.
A już najbardziej kocham te, które przytargałam przecenione z hipermarketów i udało mi się je odratować.
fiołek afrykański To nic, że Twoje nie pokazały jeszcze kolorków. Czekanie, aż pączki się rozwiną, jest chyba najfajniejsze w tym wszystkim Ja ze swoimi nie wyczyniam żadnych nadzwyczajnych rzeczy i radzą sobie bez większej mojej ingerencji.
Marto Również dziękuję Faktycznie sporo ich mam (ok. 20), ale wszystkie znalazły się u mnie raczej przypadkowo (żadnego sama nie kupiłam - trafiały do mnie przekwitnięte i zabiedzone). Doświadczenia w tej dziedzinie prawie nie mam - same sobie rosną, a ja im po prostu nie przeszkadzam. Podlewam raz na tydz. i to wszystko. Nawet nawozu nie stosuję. Fotki zieleńców już są - czekają na obróbkę. Będą niedługo...
heliofitka Dziękuję, dziękuję
Basiu Dostałam je przekwitnięte (odpad z kwiaciarni), więc każdy z nich ma za sobą już co najmniej jedno ostre cięcie, a te kwiaty, które widać, rozkwitnęły już u mnie. Niektóre kwitnęły nawet kilka razy (jeden z białych mieszka u mnie ok. 7-8 lat). Falki owszem, lubię, ale są dopiero na kolejnych miejscach, wśród moich ulubieńców. Zdecydowanie wolę te z ozdobnymi liśćmi, które wybarwiają się na inny kolor, niż zielony.
A już najbardziej kocham te, które przytargałam przecenione z hipermarketów i udało mi się je odratować.
fiołek afrykański To nic, że Twoje nie pokazały jeszcze kolorków. Czekanie, aż pączki się rozwiną, jest chyba najfajniejsze w tym wszystkim Ja ze swoimi nie wyczyniam żadnych nadzwyczajnych rzeczy i radzą sobie bez większej mojej ingerencji.
Masz bardzo ladnie wyksponowane rosliny te draceny u ciebie oddaja cale swoje piekno!!