Storczyki Alicji
Storczyki Alicji
Witam!
Po kilku miesiącach podglądania postanowiłam dołączyć do miłośników wszelakich roślin. Uwielbiam storczyki, mam głównie hybrydy phalaenopsisów...ich kolory są zachwycające...
Po kilku miesiącach podglądania postanowiłam dołączyć do miłośników wszelakich roślin. Uwielbiam storczyki, mam głównie hybrydy phalaenopsisów...ich kolory są zachwycające...
- Wioleta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Alicji
Śliczne, obfite kwitnienia, zwłaszcza u tego pierwszego
Muszę zapytać, czy to Twoje, czy kupne kwitnienia?
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam cudne kwitnienia te w wiszącej donice wyglądają cudownie takie kaskady :P
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Tak to moje kwitnienia, pierwszy miał 64 kwiaty, te w koszu mam chyba 4 albo 5 lat. Zdjęcia są z ubiegłego roku. Teraz zaczyna się wypuszczanie pędów i kwitną aż do później jesieni. Postaram się zrobić zdjęcia pędów z pączusiami.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Gratulacje .Proszę, podziel się informacjami jak je pielęgnujesz,że są takie zadowolone.
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
EEE śliczne kwitnienia!Zaskakująco duża ilość kwiatów.Podziel się z nami co z nimi robisz aby tak kwitły.Bardzo mi się podobają Twoje zwisające phalaenopsis są cudne!!!!
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
Głupio się przyznać...ale prawie nic z nimi nie robię. Mam to szczęście, że mieszkam w domku. Mieliśmy taras, na którym tak wiało że włosy wyrywało....postanowiliśmy go zabudować i mam teraz ogród zimowy. Zimą temp. nocą nie spada poniżej 10st. Zasilam jak mi się przypomni, podlewam raz w tygodniu zwykłą wodą. Jedyne o czym pamiętam to zraszanie- wodą lub czasami mgiełką, ale tylko jak jest ciepło, zimą raczej nie zraszam. A najważniejsze to- codzienne oglądanie.....
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Jak pięknie kwitną
Widać, że im dobrze u Ciebie
Widać, że im dobrze u Ciebie
- -ewelina-
- 500p
- Od: 14 sie 2007, o 23:14
He, jakbym własny post czytałaauspex pisze:Głupio się przyznać...ale prawie nic z nimi nie robię. Mam to szczęście, że mieszkam w domku. Mieliśmy taras, na którym tak wiało że włosy wyrywało....postanowiliśmy go zabudować i mam teraz ogród zimowy. Zimą temp. nocą nie spada poniżej 10st. Zasilam jak mi się przypomni, podlewam raz w tygodniu zwykłą wodą. Jedyne o czym pamiętam to zraszanie- wodą lub czasami mgiełką, ale tylko jak jest ciepło, zimą raczej nie zraszam. A najważniejsze to- codzienne oglądanie.....
Poza tarasem wszystko się zgadza ...
Alicjo, witaj w Orchidarium
Mam nadzieję, że zagościsz tu na stałe.
Pozdrawiam,
Ewelina
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
Witaj na forum
Przepiękne kwitnienia masz jakąś receptę?
Przepiękne kwitnienia masz jakąś receptę?
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Witam
Podpisuję się pod wcześniejszymi wypowiedziami. Piękne obfite kwitnienia Czekamy na ciąg dalszy
Podpisuję się pod wcześniejszymi wypowiedziami. Piękne obfite kwitnienia Czekamy na ciąg dalszy
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM