Domowy ogród
Domowy ogród
Zapraszam do oglądania moich zielonych domowników.
dzisiaj Phoenix roebelenii, mam ją 3 lata i nie straciła ani jednego liścia. Roczne przyrosty to ok 5- 6 liści. Młode są srebrzysto -szare i pokryte jakby nalotem. Jest bardzo łatwa w pielęgnacji.
dzisiaj Phoenix roebelenii, mam ją 3 lata i nie straciła ani jednego liścia. Roczne przyrosty to ok 5- 6 liści. Młode są srebrzysto -szare i pokryte jakby nalotem. Jest bardzo łatwa w pielęgnacji.
- m@jk@
- 500p
- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Domowy ogród
O jaaaa troszkę miejsca zajmuje
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Faktycznie ...musi mieć gdzie oddychać. Mój M czasami mówi że dom nie jest dla nas tylko dla kwiatów.....
Faktycznie trzeba mieć duuuuuże pomieszczenie, żeby nie musieć z nią walczyć o przestrzeń! Imponująca
- ingga
- 500p
- Od: 7 paź 2009, o 10:27
- Kontakt:
Niesamowity olbrzym
- Ania76
- 200p
- Od: 6 sty 2006, o 18:46
Bardzo ładna palma
- agapuszka_83_28
- 500p
- Od: 4 lis 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Nie będę oryginalna i napiszę, że palma jest prześliczna
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
super palma
Chciałabym Wam przedstawić jej wysokość Tetrastigmę....to szalona roślina , potrafi nie rosnąć przez pół roku a potem nagle w ciągu tygodnia urośnie nawet 2 m. To moja druga ....pierwsza obeszła jadalnię i kuchnię 5 razy....i zaczęła mocno łysieć od dołu.
Tetrastigma jak szalona tak kapryśna , dopiero za chyba 5 razem sadzonka się przyjęła.
młode pędziki są śliczne, takie puchate i srebrzyste i baaaaardzo wrażliwe na dotyk....wystarczy muśnięcie i opadają
Tetrastigma jak szalona tak kapryśna , dopiero za chyba 5 razem sadzonka się przyjęła.
młode pędziki są śliczne, takie puchate i srebrzyste i baaaaardzo wrażliwe na dotyk....wystarczy muśnięcie i opadają
WOW A takie "napady rośnięcia" to miewa zawsze na wiosnę, czy raczej z zaskoczenia?
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Palma prześliczna a Tetrastigma wprost mnie urzekła ale skoro taka niedotykalska to nie dla mnie.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki