Skromna kolekcja
Skromna kolekcja
Witam, tak jest u mnie:
młodziutka Clivia
Beniaminek - czuje wiosne
Moj nabytek z piątku - Kalanchoe
Palma
Grubosze
Aglaonema - jedna z dwóch
Sansewieria - jedna z wielu
i na koniec kaktusik
młodziutka Clivia
Beniaminek - czuje wiosne
Moj nabytek z piątku - Kalanchoe
Palma
Grubosze
Aglaonema - jedna z dwóch
Sansewieria - jedna z wielu
i na koniec kaktusik
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Skromna kolekcja
Ciekawie się zapowiada
Dzięki
Tylko Palma jest prawie dorosla reszta to młodziaki ;:67 więc sama jestem ciekawa co z tego wyrośnie.
Tylko Palma jest prawie dorosla reszta to młodziaki ;:67 więc sama jestem ciekawa co z tego wyrośnie.
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
na Forum
Bardzo ładne roślinki pokazałaś Jestem ciekawa kolejnych.
Bardzo ładne roślinki pokazałaś Jestem ciekawa kolejnych.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
na forum.
Bardzo ładnie kwitnie kalanchoe.Daktylowiec kanaryjski rewelacyjny
Bardzo ładnie kwitnie kalanchoe.Daktylowiec kanaryjski rewelacyjny
A dziękuję
elcia1974 będą i inne zdjęcia z czasem
Miro78 te daktylowce były kupione 2 jeden niestety nie dał rady mszycom i padł u rodziców. Mój odbił z marnego stanu nie znalam tej nazwy, dzięki
elcia1974 będą i inne zdjęcia z czasem
Miro78 te daktylowce były kupione 2 jeden niestety nie dał rady mszycom i padł u rodziców. Mój odbił z marnego stanu nie znalam tej nazwy, dzięki
- agapuszka_83_28
- 500p
- Od: 4 lis 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
na forum , mnie najbardziej zaciekawiła palma daktylowa , jest ładna , ale chyba czas na zmianę doniczki .
pozdrawiam Aga Zielone cuda w moim domu
agapuszka_83_28 palemka odchorowywuje atak mszyc. Przesadzana byla rok może półtora temu. miała też zniszczone korzenie więc na razie nie będę jej stresować. Caly czas wypuszcza nowe liście, nawet w zimę. Rośnie tak że w połowie wzrostu jednego liścia już wypuszcza następny
alunia będą będą
alunia będą będą
- agapuszka_83_28
- 500p
- Od: 4 lis 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja palma stoi już miesiąc jak kupiłam i nie rośnie , a mnie to bardzo wkurza . Powiedz co mam jej zrobić żeby ruszyła i rosła jak twoja ?
pozdrawiam Aga Zielone cuda w moim domu
Wiosną pasowało by przesadzić palmę do większej doniczki,typowo palmówki,bo ona wytwarza dość dużo korzeni.
Inaczej będzie później marniała...
Inaczej będzie później marniała...
Moja też po ostrym ataku zmarniała i długo stała w miejscu. Po przeprowadzce podlewałam ją raz na tydzien nawozem do kwiatów zielonych, ale nie za każdym razem. Kilka miesięcy temu zobaczyłam takie coś u mamy i poprosiłam o zakup
od tej pory jakoś systematycznie wypuszcza młode liście. Roślinka sama pobiera sobie wode kiedy potrzebuje.
Mirek myślisz że po tym jej stresie ta wiosna będzie odpowiednia, czy jednak dać jej jeszcze spokój zmieniając tylko wierzchnią warstwe ziemi? Zauważcie, że ma powykręcane dolne liście po ataku mszyc
od tej pory jakoś systematycznie wypuszcza młode liście. Roślinka sama pobiera sobie wode kiedy potrzebuje.
Mirek myślisz że po tym jej stresie ta wiosna będzie odpowiednia, czy jednak dać jej jeszcze spokój zmieniając tylko wierzchnią warstwe ziemi? Zauważcie, że ma powykręcane dolne liście po ataku mszyc