Moje początki w ogrodzie
- Muszelka 102
- 200p
- Od: 20 lut 2011, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje początki w ogrodzie
Witam serdecznie
Od dawna czytam forum i zachwycam się pięknem Waszych ogrodów. Pomyślałam, że i ja pokaże nasze miejsce odpoczynku. Działkę mamy od niedawna i zaczynamy pomału się urządzać. Kiedy ją kupowaliśmy była tylko mocno zniszczona altanka i chwasty po kolana. Praktycznie żadnych nasadzeń, oprócz jednej brzoskwini i krzaczka bzu. Teraz mamy już prąd i wodę, tak pomału wspólnymi siłami, co roku coś dosadzamy i inwestujemy. Mąż obiecał że zbuduje taras i nawet w tej materii poczynił już pierwsze kroki. Zakupił część potrzebnych materiałów i czekamy aż pogoda pozwoli wyruszyć do pracy. Mam w planie zagospodarować część trawnika na rabatę kwiatową. Sporo roślinek zamówiłam na all i już nie mam gdzie ich ''utknąć''. działka staje się naszą coraz większą pasją. Spędzamy tam z dziećmi każdą wolną chwilę
Pozdrawiam Bożena
Od dawna czytam forum i zachwycam się pięknem Waszych ogrodów. Pomyślałam, że i ja pokaże nasze miejsce odpoczynku. Działkę mamy od niedawna i zaczynamy pomału się urządzać. Kiedy ją kupowaliśmy była tylko mocno zniszczona altanka i chwasty po kolana. Praktycznie żadnych nasadzeń, oprócz jednej brzoskwini i krzaczka bzu. Teraz mamy już prąd i wodę, tak pomału wspólnymi siłami, co roku coś dosadzamy i inwestujemy. Mąż obiecał że zbuduje taras i nawet w tej materii poczynił już pierwsze kroki. Zakupił część potrzebnych materiałów i czekamy aż pogoda pozwoli wyruszyć do pracy. Mam w planie zagospodarować część trawnika na rabatę kwiatową. Sporo roślinek zamówiłam na all i już nie mam gdzie ich ''utknąć''. działka staje się naszą coraz większą pasją. Spędzamy tam z dziećmi każdą wolną chwilę
Pozdrawiam Bożena
Serdecznie pozdrawiam Bożena
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 20 sty 2010, o 19:18
Re: Moje począki w ogrodzie
Piękne wiosenne widoczki.....
Sztuka życia to cieszyć się małym szczęściem...
- Zabeczka101059
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
cieszę się , że do nas dołączyłaś
pokazuj, pajkazuj swoje ślicznotki
pokazuj, pajkazuj swoje ślicznotki
- Justka
- 500p
- Od: 26 lip 2010, o 18:24
Śliczne piwonie ... u mnie niestety kwitną marnie , zdradź co zamawiałaś, bo ja przyznam, że roślinek przez all to sie boję zmówić
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Jose Saramago
- Muszelka 102
- 200p
Dziękuję Wam za wizytę w moim skromnym ogrodzie i oczywiście zapraszam ponownie
Justka nie zamawiałam piwonii, te duże są po poprzednich właścicielach. Przesadziliśmy je w ubiegłym roku spod drzewa. Było im tam już trochę ciasno. Bałam się że nie zakwitną, ale jak widać nowe półcieniste miejsce im służy. Te niższe odmiany dostałam od moich sympatycznych sąsiadek. Na wiosnę zasilam je nawozem, tak jak i pozostałe kwiatuszki. Zanosi się na to że będę im znowu musiała zmienić miejsce zamieszkania na jesień, tak więc z największą ochotą podzielę się sadzonkami
Pozdrawiam Bożena
Justka nie zamawiałam piwonii, te duże są po poprzednich właścicielach. Przesadziliśmy je w ubiegłym roku spod drzewa. Było im tam już trochę ciasno. Bałam się że nie zakwitną, ale jak widać nowe półcieniste miejsce im służy. Te niższe odmiany dostałam od moich sympatycznych sąsiadek. Na wiosnę zasilam je nawozem, tak jak i pozostałe kwiatuszki. Zanosi się na to że będę im znowu musiała zmienić miejsce zamieszkania na jesień, tak więc z największą ochotą podzielę się sadzonkami
Pozdrawiam Bożena
- Justka
- 500p
- Od: 26 lip 2010, o 18:24
Ja muszę chyba moje dopieścić, są od lat na jednym miejscu i pewnie juz są za głębko. Twoje dodatkowo pokazują, ze nie dokońca to prawda, że nie lubią przesadzania
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Jose Saramago
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Piękna działeczka i zadbana . :P
Piwonie pomimo przesadzania i tak Ci kwitną Moje niestety strajkują .
Wstawiaj troszkę mniejsze fotki ,bo strona się rozjeżdża.
Piwonie pomimo przesadzania i tak Ci kwitną Moje niestety strajkują .
Wstawiaj troszkę mniejsze fotki ,bo strona się rozjeżdża.
- Muszelka 102
- 200p
Witaj Jolu
Gapa ze mnie, właśnie później pomyślałam że mogą być za duże .Następnym razem poprawię się i wstawię mniejsze fotki.
Cieszę się że podobają się Wam moje piwonie.Ja też je uwielbiam, zwłaszcza że to one kwitną u mnie najładniej. Czekam z nie cierpliwością na wiosnę, pewno jak wszyscy Chciałabym z części trawnika zrobić kwietnik i już nie mogę się doczekać kiedy wyruszę na działkę Po zobaczeniu tutaj tych wszystkich pięknych ogrodów, zamarzyło mi się też dużo, dużo kwiatów u siebie.
Biegnę teraz troszkę poczytać, podpatrzeć
Życzę Wszystkim miłej, słonecznej niedzieli
Gapa ze mnie, właśnie później pomyślałam że mogą być za duże .Następnym razem poprawię się i wstawię mniejsze fotki.
Cieszę się że podobają się Wam moje piwonie.Ja też je uwielbiam, zwłaszcza że to one kwitną u mnie najładniej. Czekam z nie cierpliwością na wiosnę, pewno jak wszyscy Chciałabym z części trawnika zrobić kwietnik i już nie mogę się doczekać kiedy wyruszę na działkę Po zobaczeniu tutaj tych wszystkich pięknych ogrodów, zamarzyło mi się też dużo, dużo kwiatów u siebie.
Biegnę teraz troszkę poczytać, podpatrzeć
Życzę Wszystkim miłej, słonecznej niedzieli
- Muszelka 102
- 200p
- Muszelka 102
- 200p
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Ciekawie zaczynasz kwitnąco aż miło popatrzeć i czekam na nowe fotki i trzymam kciuki oby tak dalej
W wolnej chwili zapraszam do mojego raju
W wolnej chwili zapraszam do mojego raju
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- Muszelka 102
- 200p
Witaj Piotr
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. W wolnej chwile na pewno zerknę do Twojego ogrodu
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. W wolnej chwile na pewno zerknę do Twojego ogrodu
- Muszelka 102
- 200p