Moja działeczka-Grzesiu 2011 cz.7
- Grzesiu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja działeczka-Grzesiu 2011 cz.7
Dla mnie jest już wiosna w pełni
czekałem na pierwszy dzień, w którym mogę popracować tak normalnie na działce
i się doczekałem
Zrobiłem już wiele, obcięte wszystkie drzewa owocowe, wygrabiona część rabat...no może połowa
druga dziś mimo niedzieli...ale ja mam słabość do robienia czegokolwiek w niedzielę
A co nowego działkowego?
A no jestem załamany różami których nie zdążyłem okopczykować przed zimą...
są to dwie rabaty na których jest około 20 róż w sumie
czekam...czekam
Ale mam już plana w razie czego
wykopię, wywalę...dosadzę i będzie git
ale czy róże?
jedną kupię na pewno-Hercules...wygląda świetnie po zimie
zero okrycia, jestem z tej róży bardzo zadowolony
Tymczasem przyszły róże z Schultheisa..oraz 3 pienne 'Augusta Louise' 'Nostalgia' i 'Ascot'
Nostalgie też muszę dokupić jedną
pienne pójdą w donice...będzei można nimi manewrować
Tak więc sobie działam już działkowo
Czeka mnie w tym roku wymiana płotu i słupków ogrodzeniowych od frontu i z prawej strony działki
zakup rynienek....i odnowienie posadzki przed altaną
Postawienie kilku pergolek, posadzenie paru roślinek i będzie super
Comcia specjalne info for you....Twoje-moje nasionka pełnych przeterminowanych malw wychodzą w las
znaczy się mam mały lasek malwowy
bardzo się cieszę bo pójdą w tył jednej z rabat
Wiosna...
Oczywiście pierwsza kawka...w 2010 roku był to 18 marzec
w tym 12
I pełne malwy
czekałem na pierwszy dzień, w którym mogę popracować tak normalnie na działce
i się doczekałem
Zrobiłem już wiele, obcięte wszystkie drzewa owocowe, wygrabiona część rabat...no może połowa
druga dziś mimo niedzieli...ale ja mam słabość do robienia czegokolwiek w niedzielę
A co nowego działkowego?
A no jestem załamany różami których nie zdążyłem okopczykować przed zimą...
są to dwie rabaty na których jest około 20 róż w sumie
czekam...czekam
Ale mam już plana w razie czego
ale czy róże?
jedną kupię na pewno-Hercules...wygląda świetnie po zimie
zero okrycia, jestem z tej róży bardzo zadowolony
Tymczasem przyszły róże z Schultheisa..oraz 3 pienne 'Augusta Louise' 'Nostalgia' i 'Ascot'
Nostalgie też muszę dokupić jedną
pienne pójdą w donice...będzei można nimi manewrować
Tak więc sobie działam już działkowo
Czeka mnie w tym roku wymiana płotu i słupków ogrodzeniowych od frontu i z prawej strony działki
zakup rynienek....i odnowienie posadzki przed altaną
Postawienie kilku pergolek, posadzenie paru roślinek i będzie super
Comcia specjalne info for you....Twoje-moje nasionka pełnych przeterminowanych malw wychodzą w las
znaczy się mam mały lasek malwowy
bardzo się cieszę bo pójdą w tył jednej z rabat
Wiosna...
Oczywiście pierwsza kawka...w 2010 roku był to 18 marzec
w tym 12
I pełne malwy
- AnowiB
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działeczka-Grzesiu 2011 cz.7
Grzesiu gratuluję pracowitego rozpoczęcia wiosny...ja sobie wczoraj też solidnie już popracowałam...łapki pogrzebały w ziemi...kawka też byla na tarasie
- Kasia1972
- 500p
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grzesiu, przyszłam się przywitac w Twoim nowym wąteczku jak fajnie, że u Ciebie już wiosna
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Grzesiu pięknie zacząłeś swój nowy wątek , widzę że już kawka na działce .
Pierwsze krokusy cieszą oczy . Jeżeli chodzi o ciemiernika pełnego to i u mnie niespecjalnie wygląda , ale dziś patrzyłam z koleżanką na swoje i widzę światełko w tunelu , wypuszczają nowe zdrowe pąki więc chyba będzie nie tak źle jak myślałam .
A róże moje też nie specjalnie wyglądają myślę że pod kopczykami choć troszkę zielonego zostało .
Na pewno niektóre wymarzły na amen .
Genia
Pierwsze krokusy cieszą oczy . Jeżeli chodzi o ciemiernika pełnego to i u mnie niespecjalnie wygląda , ale dziś patrzyłam z koleżanką na swoje i widzę światełko w tunelu , wypuszczają nowe zdrowe pąki więc chyba będzie nie tak źle jak myślałam .
A róże moje też nie specjalnie wyglądają myślę że pod kopczykami choć troszkę zielonego zostało .
Na pewno niektóre wymarzły na amen .
Genia
- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Cześć Grzesiu ja też mam słabość do niedzieli, najistotniejsze prace w zeszłym roku odbyły się właśnie w niedzielę
kawki jeszcze u siebie nie piłam tylko u sąsiadki bo w altance bałagan
ale posłuchałam się i wsadziłam dwie róże ,tak na początek pod dom, bo tam ciepło i rozmarznięta ziemia
u mnie krokusy jeszcze nie kwitną ale dostałam dwie maleńkie kępki ranników
kawki jeszcze u siebie nie piłam tylko u sąsiadki bo w altance bałagan
ale posłuchałam się i wsadziłam dwie róże ,tak na początek pod dom, bo tam ciepło i rozmarznięta ziemia
u mnie krokusy jeszcze nie kwitną ale dostałam dwie maleńkie kępki ranników
Widzisz... w tym roku kawka... ekspresowa
Jak to miło pracować w taki dzień jak dziś... zwłaszcza kiedy nie ma się na sobie spojrzeń zgorszonych sąsiadów... ale co tam!
Bycie niekontrowersyjnym... nuda!
Jak to miło pracować w taki dzień jak dziś... zwłaszcza kiedy nie ma się na sobie spojrzeń zgorszonych sąsiadów... ale co tam!
Bycie niekontrowersyjnym... nuda!
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nostalgicznie się zrobiło! Zwłaszcza ta kawka Jeszcze się nie odważyłam Poszłam do domu na kawkę, spróbuję na tarasie po 18.03
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Grzesiu - już drugi rok nie kopczykuję róż i naprawdę dają radę.
Część wygląda lepiej, część gorzej tak jak w zeszłym roku.
I moja ukochana róża-Terminator ( pienna Rosarium U. ) kolejny rok jest cała i żywa a nie miała kompletnie żadnego okrycia
P.S. Nawet nie wiesz jak często wysiewam przeterminowane nasionka
Część wygląda lepiej, część gorzej tak jak w zeszłym roku.
I moja ukochana róża-Terminator ( pienna Rosarium U. ) kolejny rok jest cała i żywa a nie miała kompletnie żadnego okrycia
P.S. Nawet nie wiesz jak często wysiewam przeterminowane nasionka
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Moja mizerna sierota "Louise Odier" też zieloniutka . Za to "Gloria dei" jak co roku musiała być przycięta
Miłka
O, doznałeś zawodu miłosnego ze strony róż? I już się od nich odwracasz? A czyja to wina? No na pewno róż, ze nieokopczykowane zmarzły! Nie, no ale bądźmy dobrej myśli...Na pewno sporo, jeśli nie wszystkie, odbije!Grzesiu pisze:Ale mam już plana w razie czego
ale czy róże?
A co ja tak róż bronię?
A nowoczesny ogrodnik musi mieć plan B, skoro rośliny czasem mają jakieś fochy...
Czytam też o wielkich planach prac niekoniecznie ulubionych , ogrodzenia i takie tam...Już wiem, skąd weźmiesz energię i siłę, by to wszystko zdziałać...W croissantach moc jest wielka, Dwie paczuszki z gratisem i pójdzie jak z płatka!
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
WITAJ
U mnie też róże ostro przemarzły ,a w styczniu tak ładnie wyglądały . Większość przycięłam do ziemi .Może odpuszczą .
Kawkę też piłam na dworze ,na leżaczku ,bo w niedzielę nie pracuję ,tylko leniuchuję .
U mnie też róże ostro przemarzły ,a w styczniu tak ładnie wyglądały . Większość przycięłam do ziemi .Może odpuszczą .
Kawkę też piłam na dworze ,na leżaczku ,bo w niedzielę nie pracuję ,tylko leniuchuję .
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Grzesiu witaj
Wiosenka u Ciebie pełną parą,mnóstwo pracy już zrobiłeś I pierwsza kawka zaliczona W mnie tarasowe kawkowanie już od pierwszego marca ale to taras przy domu więc łatwiej
Piszesz, że kiepsko z Twoimi różyczkami, nie stawiaj na nich jeszcze krzyżyka, może wybiją. U mnie w tym roku róże nieźle przezimowały. Chyba wszystkie będą ok, ale w zeszłym roku miałam pogrom, szczególnie wśród tych sadzonych jesienią i dlatego postanowiłam, że jesienią już więcej nie posadzę
Wiosenka u Ciebie pełną parą,mnóstwo pracy już zrobiłeś I pierwsza kawka zaliczona W mnie tarasowe kawkowanie już od pierwszego marca ale to taras przy domu więc łatwiej
Piszesz, że kiepsko z Twoimi różyczkami, nie stawiaj na nich jeszcze krzyżyka, może wybiją. U mnie w tym roku róże nieźle przezimowały. Chyba wszystkie będą ok, ale w zeszłym roku miałam pogrom, szczególnie wśród tych sadzonych jesienią i dlatego postanowiłam, że jesienią już więcej nie posadzę
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Również zaliczyłyśmy z Mariolką pierwszą kawkę na działeczce. Było tak ciepło, że siedziałam w samym t-shircie. Róże pomimo przesadzenia wyglądają całkiem nieźle, ale wszystkie miały na szczęście porządne kopczyki. Na pewno bez strat jakichś roślin się nie obędzie, ale za to będzie miejsce na nowe nasadzenia.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki