Storczyki Katarzynki cz.II
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Storczyki Katarzynki cz.II
Zapraszam wszystkich storczykowo zakręconych (i nie tylko ) do cz.II
Jestem z Wami od lipca i nie myślałam że tak wiele pokrewnych dusz spotkam na tym forum .Zajrzałam tu chyba w marcu ,zupełnie w innym celu .Zaczęło się od krokusów, skończyło na storczykach .I już jestem opanowana przez chorobę storczykową na maksa ale jest to cudowna choroba .Moje objawy zaczęły się od jednego skromnego okazu a w tej chwili mam ich coś koło trzydziestu Powspominać można tu :Dhttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36391
Jestem z Wami od lipca i nie myślałam że tak wiele pokrewnych dusz spotkam na tym forum .Zajrzałam tu chyba w marcu ,zupełnie w innym celu .Zaczęło się od krokusów, skończyło na storczykach .I już jestem opanowana przez chorobę storczykową na maksa ale jest to cudowna choroba .Moje objawy zaczęły się od jednego skromnego okazu a w tej chwili mam ich coś koło trzydziestu Powspominać można tu :Dhttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36391
- marwes
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Katarzynki cz.II
Kasiu ,jak ten czas szybko biegnie nie połapałem się kiedy aTy już zakładasz 2 część wątku.
Gratuluje i życzę dalszej weny ?..
Gratuluje i życzę dalszej weny ?..
z poślizgiem ale jestem w drugiej części
Niestety u mnie nie wygląda za różowo
dopadły moje kwiatki różne robale ... i nie wiem jak to bedzie...
Niestety u mnie nie wygląda za różowo
dopadły moje kwiatki różne robale ... i nie wiem jak to bedzie...
Kasiu
poszperałam w twoim wątku bardzo mi się podobają Twoi podopieczni
szkoda, że straciłaś jednego skrzacika ale może ten drugi niedługo odwdzięczy się kwiatkami
miniaturki choć malutkie są bardzo piękniutkie
mam nadzieję, że następnym razem spotkamy się w Łodzi na Wystawie
poszperałam w twoim wątku bardzo mi się podobają Twoi podopieczni
szkoda, że straciłaś jednego skrzacika ale może ten drugi niedługo odwdzięczy się kwiatkami
miniaturki choć malutkie są bardzo piękniutkie
mam nadzieję, że następnym razem spotkamy się w Łodzi na Wystawie
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
- 1000p
Witam Wszystkich czas wstawić jakieś zdjęcia
Aby zacząć trochę na wesoło
To mój pomocnik tak pilnował storczyków że go wieczór zastał i się zdrzemnął to kwiaty Pieguska niestety obcięte ale trzymaję się nieźle i pięknie rozwijają się pąki .Piegus natomiast leży sobie z Cytrynkiem i cattleją na spagnum i mam nadzieje produkują korzenie
to Skrzat po lewej widzicie listeczek a po prawej Aniołek uparciuch i piękny korzonek ,tłuściutki ,cooo
Cudak, jakoś tak rozdziawił te swoje trzy paszczęki (warżki) ziewa czy głodny ? czy to będzie pęd ?tak mi wygląda to na bordowym dendrobium od mężusia a to keika już z korzonkami na białym z różowym środkiem dendrobium
I na koniec mini miniaturki niestety jedna jak i druga straciła kilka pączków ,zżółkły
i KONKURS NA IMIĘ dla jednej i drugiej mini miniaturki
Aby zacząć trochę na wesoło
To mój pomocnik tak pilnował storczyków że go wieczór zastał i się zdrzemnął to kwiaty Pieguska niestety obcięte ale trzymaję się nieźle i pięknie rozwijają się pąki .Piegus natomiast leży sobie z Cytrynkiem i cattleją na spagnum i mam nadzieje produkują korzenie
to Skrzat po lewej widzicie listeczek a po prawej Aniołek uparciuch i piękny korzonek ,tłuściutki ,cooo
Cudak, jakoś tak rozdziawił te swoje trzy paszczęki (warżki) ziewa czy głodny ? czy to będzie pęd ?tak mi wygląda to na bordowym dendrobium od mężusia a to keika już z korzonkami na białym z różowym środkiem dendrobium
I na koniec mini miniaturki niestety jedna jak i druga straciła kilka pączków ,zżółkły
i KONKURS NA IMIĘ dla jednej i drugiej mini miniaturki
- gosiiiaczek
- 500p
- Od: 11 sty 2011, o 12:11
piękne miniaturki, ta druga "maziajka" bardzo mi się podoba
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasiu pomocnik super widać, że ciężko pracował pilnując tylu storczyków podejrzewam, że go sowicie nagrodziłaś za pracę i dlatego usną
Jeśli chodzi o nazwę twojej miniaturki to ta pierwsza kojarzy mi się z "landrynką"
Jeśli chodzi o nazwę twojej miniaturki to ta pierwsza kojarzy mi się z "landrynką"
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
- 1000p
Wiedziałam że na Was mogę zawsze liczyć
Tak imiona są super, Gosiu oba bardzo mi się podobają. Julitko Twoja propozycja też sympatyczna ale Gosia trafiła w dziesiątkę , wiec będą Calineczka biało-różowa i Panna Migotka ciemno różowa
Z tydzień temu kupiłam pastę keiki dzisiaj wreszcie ją dostałam .Kupiłam ją aby (może mi się uda) zmusić Tygryska do wyprodukowania keiki bo widzę że już pomału szykuje się do krainy wiecznego kwitnienia .Ma tak ładne i pachnące ślicznie kwiatki że bardzo ale to bardzo chciałabym mieć jego potomstwo. Wiec dzisiaj szalałam i smarowałam co się da tzn . oczka bez łusek Tygryska i nie tylko już wymaziałam i teraz zobaczymy co z tego wyrośnie . jeszcze z łuską
zdjeta łuska i przygotowania do smarowania
już po zabiegu .Teraz oczekiwanie.
Jeszcze wysmarowania mazidłem dokonałam na Rodzynce ,Walentynce ,Słodziak ,Panna Migotka i tu już w ramach całkowitego szaleństwa eksperyment przez duże E wysmarowałam pęd Pieguska ten który już jest ucięty ale stoi w wazoniku a co jak szaleć to szaleć a nóż widelec coś się uda
Tak imiona są super, Gosiu oba bardzo mi się podobają. Julitko Twoja propozycja też sympatyczna ale Gosia trafiła w dziesiątkę , wiec będą Calineczka biało-różowa i Panna Migotka ciemno różowa
Z tydzień temu kupiłam pastę keiki dzisiaj wreszcie ją dostałam .Kupiłam ją aby (może mi się uda) zmusić Tygryska do wyprodukowania keiki bo widzę że już pomału szykuje się do krainy wiecznego kwitnienia .Ma tak ładne i pachnące ślicznie kwiatki że bardzo ale to bardzo chciałabym mieć jego potomstwo. Wiec dzisiaj szalałam i smarowałam co się da tzn . oczka bez łusek Tygryska i nie tylko już wymaziałam i teraz zobaczymy co z tego wyrośnie . jeszcze z łuską
zdjeta łuska i przygotowania do smarowania
już po zabiegu .Teraz oczekiwanie.
Jeszcze wysmarowania mazidłem dokonałam na Rodzynce ,Walentynce ,Słodziak ,Panna Migotka i tu już w ramach całkowitego szaleństwa eksperyment przez duże E wysmarowałam pęd Pieguska ten który już jest ucięty ale stoi w wazoniku a co jak szaleć to szaleć a nóż widelec coś się uda
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Kasiu życzę powodzenia w stosowaniu keik paste , ja posmarowałam około 3,5 tygodnia temu i z każdego oczka coś rośnie. Ale czy to będą keiki... czas pokaże
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
To teraz Kasiu razem będziemy patrzeć co sie u nas dzieje.Tego samego dnia wysmarowałyśmy kwiatki różnymi preparatami. Już naszych efektów nie mogę sie doczekać.
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ściskam kciuki za udany eksperyment z keiki pastą
Kasiu ciesze się, że wybrałaś imiona dla swoich miniaturek bardzo mi się podobają
Trzymam kciuki za keiki pastę i jej efekty
Trzymam kciuki za keiki pastę i jej efekty
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
- 1000p
Asiu na kejce najbardziej mi zależy u Tygryska a reszta będzie fajnie jak cokolwiek się urodzi .Nawet przedłużenie ,też pożądane
Jagódko ja też nie mogę się doczekać i jak tylko coś się zacznie wykluwać to zaraz dajemy sobie znać
Justynko trzymaj mocno kciuki teraz są nam bardzo potrzebne
Julitko następny jakiego będę miała (storczyk ) dostanie na imię landrynka i też trzymaj mocno kciuki za keiki
Jagódko ja też nie mogę się doczekać i jak tylko coś się zacznie wykluwać to zaraz dajemy sobie znać
Justynko trzymaj mocno kciuki teraz są nam bardzo potrzebne
Julitko następny jakiego będę miała (storczyk ) dostanie na imię landrynka i też trzymaj mocno kciuki za keiki